فیلم سازی عکاسی سینما

نظر کارشناس رسمی دادگستری فیلم سازی عکاسی سینما در مورد انتشار فیلم و عکس در فضای مجازی

[ad_1]

با پیشرفت فضای مجازی و در بر گرفتن همه ابعاد زندگی انسان میزان جرایم و  سودجویی ها در این زمینه بسیار بالا رفته است. یکی از دلایل آن میتواند کم بودن سواد مجازی انسان ها و ندانستن چگونگی برخورد و رفتار در محیط فضای مجازی. بدون شک قانون هم برای حفظ حریم  خصوصی افراد در این زمینه همچنین پاک نگه داشتن فضای مجازی قوانینی را در نظر گرفته است.

در سال‌های اخیر بخش زیادی از پرونده‌های موجود در مراجع قضائی در خصوص انتشار فیلم و عکس در فضای مجازی است که کارشناس رسمی دادگستری فیلم سازی عکاسی سینما در خصوص آن اظهار نظر می‌کند. اظهار نظر کارشناس به چند شکل مختلف است. اول این که آیا تصاویر و یا فیلم‌های مربوطه ساختگی هستند یا خیر؟ دوم این که این تصاویر یا عکس‌ها در چه فضایی انتشار پیدا کرده و آیا امکان حذف این اطلاعات وجود دارد یا خیر؟ و نهایتا مباحثی که ممکن است متهم در خصوص هک شدن عنوان کند مورد بررسی کارشناس رسمی دادگستری جرائم رایانه‌ای ماست. در ادامه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.

در سال ۱۳۸۸ پلیس فتا که در زمینه امنیت فضای مجازی و اینترنت فعالیت می کند قانون جدیدی را در رابطه با انتشار و تولید محتوا در فضای مجازی در نظر گرفته است. ;کارشناسان ما در آسیب شناسی این زمینه می‌توانند راهنمای خوبی برای شما باشند.

 

از آسیب های این زمینه می توان به مسئولیت انتشار فیلم و عکس اشاره کرد.بر اساس ماده هفتصد و چهل و دو قانون مجازات اگر شخصی بخواهد از طریق رایانه و فضای مجازی اقدام به پخش تصاویر مستهجن کند یا بخواهد معامله ای انجام دهد به عبارتی دیگر اگر شخصی قصد نگهداری ، تجارت و یا ایجاد مفسده داشته باشد به مجازات حبس از سه ماه تا دو سال محکوم می شود. جریمه نقدی در این زمینه نیز از پانصد هزار تومان تا چهار میلیون تومان قابل محاسبه است که این مجازات ها گاها به صلاح دید مرجع قضایی می تواند توام با یکدیگر باشد. تبصره های این قانون عبارتند از :

  • محتویات آثار مستهجن به آثاری گفتی می شود که دارای صحنه ها و تصاویر نامانوس باشد به عبارت دیگر به تصویر ،صوت،متن و… گفته می شود که شامل برهنگی کامل  اندام انسان ،نزدیکی و یا انجام هرعمل جنسی ای می باشد.

البته اگر این جرم در سطحی پایین تر قرار گرفته باشد یعنی اگر این داده ه برای کمتر از ده نفر ارسال شده باشد تنها مجازات آن بین صدهزار تومان تا پانصد هزار تومان می باشد. همچنین اگر کسی اقدام به ترغیب ،استخدام و… افرادی کند که در زمینه تولید و انتشار این موارد کار کنند بین پانصد هزار تومان تا دو میلیون تومان جریمه نقدی می شود. به عنوان مثال اگر کسی در استخدام یک سایت تولید محتوای غیر اخلاقی باشد و تنها موارد داده شده را بر روی اینترنت آپلود کند نیز از نظر قانون مجرم  شناخته شده و در مراجع قضایی محکوم و شامل مجازات پخش تصاویر مستهجن خواهد شد.

همچنین در فصل پنجم مجازات کیفری به هتک حرمت آمده  نشر اکازیب اختصاص داده شده که از ماده 744 تا ماده قانون 746 قانون به این موارد اختصاص داده شده. در ماده 745 قانون آمده است اگر شخصی به وسیله  اینترنت و یا فضای مجازی اقدام به پخش صدا و یا تصویری بکند که مربوط به شخص دیگری باشد که فیلم خصوصی یا خانوادگی حتی اسرار شخصی آن باشد و بدون رضایت آن شخص منتشر گردد و یا حتی در اختیار دیگران قرار دهد به طوری که موجب هتک حیثیت یا آبروریزی بشود . مجازات آن از سه ماه با دو سال و یا جزای نقدی پانصد هزار تومتن تا چهار میلیون تومان محکومیت تعیین شده آن می باشد.

بستر هایی که  یک  شخص می تواند در آن ها مرتکب جرم شود شامل سایت های اینترتی ، شبکه های مجازی از جمله تلگرام و اینستاگرام می شود. بنابراین کانال ها و پیج های که در زمینه مدلینگ و عکس های هنری نیز فعالیت می کنند باید بدانند که که چه چهارچوبی برای آن ها تعیین شده وگرنه ممکن است طبق قانون بالا نیز از سوی مراجع قضایی مجرم شناخته شوند. گردانندان این پیج ها و کانال ها و مدل هایی که  در آن صفحات کار می کنند اگر به تولید محتوا و یا انتشار عکس ها و مطالبی منافی عفت عمومی جامعه اقدام کنند از طریق پلیس مجرم شناخته خواهند شد.

 

در بحثی دیگر مجازات انتشار تصاویر اسکرین شات از چت و یا پیامک نیز شامل می شود طبق ماده قانون 745 و ماده شانزده قانون جرائم رایانه ای برای شخص مجازاتی که در بالا گفته شد در نظر گرفته  می شود همچنین طبق ماده قانون 669 مجازات اسلامی اگر شخصی اقدام به این کار کنند تا 74 ضربه شلاق و یا دو سال حبس برای ایشان اعمال می شود.

 

معمولا افرادی که دچار چنین مشکلاتی می‌شوند با مراجعه به مراکز و دفاتر قضائی اقدام به پیگیری و شکایت می‌نمایند. سوالی که مطرح می شود اینست که آیا شخص بدون داشتن شواهد و قرائن نیز می تواند شکایت کند؟ مثلا شخصی به پلیس فتا مراجعه کرده و مدعی شده است که شخص دیگری عکس های خصوصی وی را پخش کرده و قصد هتک حرمت دارد در پاسخ باید گفت بله شخص می تواند شکایت کند اما اگر پلیس به مدرکی برای اثبات ادعای ایشان پیدا نکند شکایت آن شخص توسط پلیس رد خواهد شد. بنابراین در صورتی که شما مدعی مثلا انتشار عکس‌های خصوصی خود توسط فرد دیگری هستید باید حتما اثبات کنید که چنین موضوعی توسط فردی صورت گرفته و متهم در صورت نپذیرفتن جرم به مراجعه به کارشناسان باید اصالت یا عدم اصالت تصاویر و مستندات را مورد بررسی قرار دهد.

 

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *