جرایم رایانه ای
کارشناس رسمی دادگستری رشته جرایم رایانهای
- رسیدگی و ارزیابی نرم افزارهای رایانه ای
- رسیدگی و ارزیابی سخت افزارهای رایانه ای
- کارشناسی در زمینه جرائم رایانه ای و فضای مجازی
کارشناس رسمی دادگستری جرایم رایانهای
پیشرفت علم و تكنولوژی مربوط به جرایم رایانه ای اعم از موضوعاتی كه در شبكههای اجتماعی رخ می دهد یا با استفاده از تكنولوژی روز مجرمین می توانند نفوذ كنند به شبكههای بانكی یا شبكه های دیگری كه اطلاعات بصورت امن جابجا میشود مورد توجه این رشته كارشناسی است. جرایمی كه این روزها از طریق رایانه صورت می گیرد بدلیل پوشیده بودن موضوع و عدم رؤیت اشخاص در حین اجرای جرم ابعاد بسیار زیادی بخود گرفته كارشناسان رشته جرایم رایانهای با رسیدگی از ارزیابی نرمافزارهای رایانه ای كه از طریق آنها جرم صورت گرفته یا بهره گیری از سخت افزارهای كه از طریق آنها می توان تشخیص داد روند انجام یك جرم را ، كارشناسی در زمینه جرایم رایانه ای و فضای مجازی را شكل میدهند . قبلا كه افراد به این شكل از رایانه و گوشی های تلفن همراه هوشمند و همچنین تبلت استفاده نمی كردند اینقدر مورد توجه نبود چنین رشته ای ، مثلاً چنین رشتهای در ده سال گذشته در پانزده سال گذشته وجود نداشت و پس از اینكه محاكم احساس نیاز بسیار شدیدی پیدا كردند درخصوص اظهار نظر كارشناسان و متخصصین رایانه این رشته ایجاد شد. كارشناسان این رشته از انتشار تصاویر خصوصی اشخاص در اینترنت و فضای مجازی در نظر می توان گرفت تا بزرگترین جرایم پولی و بانكی كه در نقل و انتقال پول صورت می گیرد را رسیدگی می كنند اینكه در یك جامعه ای نقل و انتقال پول بصورت دیجیتال است ، بهره گیری و سوءاستفاده از این موضوع برای انتقال منابع ارزی به حساب اشخاص مجرم كار خیلی سادهای شده ، كما اینكه این افراد با نفوذ در ایمیلها و سایتها و شبكههای رایانه ای اقدام به تغییر شماره حساب شركتها كرده و از این طریق پولهای كلانی را به جیب زدند. كارشناسان با استفاده از امكانات روز و بهره گیری از IP اینترنتی قریب به اتفاق جرایم را توانستند به مجرمین دست پیدا كنند ، كما اینكه در كشور ما پلیس فتا در خصوص جرایم رایانهای اعلام كرده است بیش از 95 درصد جرایم رایانهای كشف شده است. اخیراً موضوعاتی مثل ورود به حریم فضای خصوصی زندگی افراد از طریق بهرهگیری از سیستمهای رایانه ای یا ورود به كامپیوتر اشخاص و تصویربرداری از طریق دوربینهای این كامپیوترها نشان می دهد كه فضای رایانه ای و فضای مجازی هیچ امن نیست. و اشخاص باید دقت نظر بسیار زیادی داشته باشند بویژه درخصوص موضوعات خصوصی و یا نقل انتقال پول تا اینكه اطلاعاتی كه دارند از طریق هكرها یا مجرمین فضاهای اینترنتی چه هكرهای كلاه سفید و چه هكرهای كلاه سیاه در دام آنها نیافتیم ، اطلاعات رمزها و پسوردها و همچنین ID در اینترنت آنقدر مهم هستند كه با لو رفتن یكی از آنها میتوان به تمامی اطلاعات افراد دست پیدا كرد خیلی از موضوعات فعالیتهای روزانه اینترنتی ما متصل به ایمیل ماست. كارشناسان جرایم رایانه ای در این موضوع با بهره گیری از تكنولوژی روز در صدد كاهش فعالیتهای این مجرمین یا هكرها هستند.
-
شناسایی سایت های جعلی با راهنمایی های کارشناس رسمی دادگستری رشته جرایم رایانه ای
شناسایی سایت های جعلی با راهنمایی های کارشناس رسمی دادگستری رشته جرایم رایانه ای کارشناس رسمی دادگستری رشته جرایم رایانه ای در مورد کلاهبرداری آنلاین (فیشینگ) و راه های مقابله با آن گفت : ” از شیوه های رایج کلاهبرداری که توسط هکرها انجام می شود طراحی سایت هایی مشابه…
ادامه مطلب... -
قوانین مبارزه با هکرها از زبان کارشناس رسمی دادگستری رشته جرایم رایانه ای
قوانین مبارزه با هکرها از زبان کارشناس رسمی دادگستری کارشناس رسمی دادگستری در زمینه کامپیوتر و فناوری اطلاعات از برخورد قانون با هکرها و فعالان این زمینه می گوید. بنا بر قانون و با توجه به مواد 725 و 753 هر گونه دسترسی غیر مجاز و بدون اجازه به اطلاعات دیگران و هم چنین استفاده…
ادامه مطلب... -
نظر کارشناس رسمی دادگستری جرایم رایانهای در خصوص کلاه برداری اینترنتی
با توجه به رشد روز افزون استفاده از اینترنت در زندگی انسان ها و دربرگرفتن تمام جنبه های زندگی انسان از آن به عنوان یکی از ابزار های تسهیل کننده زندگی یاد کرد بسیار دور از انتظار نیست که امروزه شرکت های بسیار خدمات خود را از طریق بستر وب…
ادامه مطلب... -
نقش کارشناس رسمی دادگستری جرایم رایانه ای در شناسایی سرقت اطلاعات رایانه ای
تعریف سرقت رایانه ای ازنظرکارشناسان رسمی دادگستری جرایم رایانه ای به گفته ی کارشناسان رسمی دادگستری جرایم رایانه ای پیشرفت جامعه وتکنولوژی باعث شده است که سرقت شکل جدیدتری به خود بگیردو ازمعنای قبل خودکه به معنای ربودن شی ای بوده است حالت جدیدتری پیداکندوبه معنای ربودن اطلاعات وداده هاشود.سرقت…
ادامه مطلب... -
آشنایی با انواع جرائم اینترنتی از زبان کارشناس رسمی دادگستری رشته جرایم رایانه ای
آشنایی با انواع جرائم اینترنتی از زبان کارشناس رسمی دادگستری رشته جرایم رایانه ای کارشناس رسمی دادگستری رشته جرایم رایانه ای می گوید : ” انواع جرائم اینترنتی شامل نفوذ، نقض قوانین کپی رایت ، سرقت ، اعمال جاسوسی ، تروریسم ، توهین ، قتل ، روسپیگری ، مزاحمت…
ادامه مطلب... -
ارز دیجیتال و جرائم رایانه ای
ارز دیجیتال که امروزه در حال فراگیر شدن است می تواند نشانه ای از ایجاد فرصت های جدید کاری باشد. اما به همان میزان جرائم رایانه ای نیز افزایش می یابد. ارز دیجیتال چون بیت کوین و بلاک چین قابل خرید و فروش به صورت اینترنتی هستند و امکان کلاهبرداری…
ادامه مطلب... -
قانون جرائم رایانه ای
جرائم رایانه ای (سایبر کرایم) یکی از پیشروندهترین جرائمی است که با سرعت زیاد در حال گسترش است بخش یكم ـ جرائم و مجازاتها فصل یكم ـ جرائم علیه محرمانگی دادهها و سامانههای رایانهای و مخابراتی مبحث یكم ـ دسترسی غیرمجاز ماده1ـ هركس…
ادامه مطلب... -
نظر کارشناس رسمی دادگستری رشته جرائم رایانه ای در زمینه جرایم رایانهای و فضای مجازی و رسیدگی به امور امنیت و حفاظت سیستمهای رایانهای
دنیای مجازی و فضای سایبری از تکنولوژیهای نوین عصر حاضر است و طبیعتا در آن جرایم و بزههایی اتفاق میافتد که باید به آنها رسیدگی گردد. کارشناس رسمی رشته جرایم رایانهای، تفاوت جرایم نوین رایانهای با جرایم در جوامع سنتی را در این میداند که جرایم رایانهای توسط افراد باسواد…
ادامه مطلب...