دادگستری موسیقی

کارشناس رسمی دادگستری رشته موسیقی


کارشناس رسمی دادگستری موسیقی

کارشناس رسمی دادگستری رشته موسیقی

یکی از جذابترین رشته‌های کارشناسی رسمی دادگستری رشته موسیقی است که تماماً با هنر سروکار دارد. شناخت موسیقی و شناخت دستگاه‌ها و موسیقی‌های کلاسیک یا سنتی موضوعیست که مربوط به این رشته است ، مانند رشته‌‌های طبع و نشر حقوق آهنگسازان و افرادی که در این چارچوب نسبت به تنظیم و آثار موسیقیایی می‌پردازند امری است که کارشناسان این رشته درخصوص مالکیت معنوی مربوط به آثار پدیدآورندگان یا آهنگسازان به آن می‌ پردازند مباحث مشابه آن مانند نشر کتاب در مورد موسیقی هم سازگار است ولی کارشناسان رسمی این رشته یا کارشناسان رسمی دادگستری رشته موسیقی می‌ بایست به موسیقی اشراف کامل داشته باشند از شناخت موسیقی نواحی در نظر بگیرید تا موسیقی‌های سنتی، موسیقی‌های غربی یا موسیقی‌های کلاسیک ، اشکال نت‌ها و شناسایی کامل تاریخچه این موسیقی‌ها موضوعیست که احتمال مراجعه امر دعاوی در این موردها به آن‌ها اتفاق بیفتد. مشابه بودن آهنگ یا موسیقی ساخته شده که احتمال نیاز به داوری توسط کارشناس رسمی دادگستری را بیشتر می‌ کند. افرادی که اهل هنر هستند در موضوعات اینچنینی اگر به مراجع قضایی مراجعه کنند یقیناً محاکم برای تشخیص صحت این موضوع به متخصصین امر یا کارشناسان رسمی این رشته مراجعه می ‌کنند تشابه موضوع طبع و نشر با موضوع موسیقی در این بعد است که باید آثار تولید کنندگان به لحاظ مالکیت معنوی و مادی ارزیابی شود. همچنین تعیین ارزش یک اثر موسیقیایی امر بسیار مهم است که در حفظ جایگاه و ارزش معنوی تولید کنندگان آثار هنری بسیار امر مهمی است.

همه ساله تعداد زیادی از علاقه مندان رشته موسیقی با انتخاب یکی از رشته های حوزه موسیقی وارد دنیای تحصیل در این هنر زیبا و تأثیرگذار می شوند.

اما خوبست با نگاهی به وضعیت پذیرش رشته موسیقی در دانشگاه های کشور، وضعیت ارایه این رشته را در مقاطع مختلف دانشگاههای مطرح کشور(دولتی، علمی کاربردی، فنی و حرفه ای ، آزاد و پیام نور) مرور کنیم.

موسیقی در دانشگاههای ایران مسیر ایرانی

الف- رشته موسیقی در دانشگاههای دولتی :

دانشگاههای دولتی همواره به عنوان اولین انتخاب برای اکثریت داوطلبان علاقه مند به رشته موسیقی مطرح بوده است. این رشته در مقطع کاردانی دانشگاههای دولتی پذیرش ندارد اما در مقطع کارشناسی در این دانشگاهها، پذیرش در رشته های زیر انجام می شود. . رشته موسیقی در مقطع دکترای این دانشگاه پذیرش ندارد.

شما می توانید با کلیک روی عنوان هر رشته، اطلاعات کاملی از آن رشته را در سایت مسیر ایرانی مطالعه کنید:

  • کارشناسی آهنگسازی
  • کارشناسی موسیقی نظامی
  • کارشناسی نوازندگی موسیقی ایرانی
  • کارشناسی نوازندگی موسیقی جهانی
  • در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاههای دولتی نیز در حوزه موسیقی 3 رشته به شرح زیر ارایه می شود:
  • کارشناسی ارشد موسیقی شناسی (اتئو موزیکولوژی)
  • کارشناسی ارشد نوازندگی ساز ایرانی
  • کارشناسی ارشد نوازندگی ساز جهانی

ب- آشنایی با دانشگاه علمی کاربردی و رشته موسیقی در این دانشگاه :

دانشگاه علمی کاربردی از جمله مراکز دانشگاهی مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد که اقدام به ارائه دوره های کاربردی به مخاطبان می نماید. در سال های اخیر بنا بر دلایل متعددی، استقبال از این دانشگاه افزایش یافته است و اهمیت آموزش های کاربردی این دانشگاه در رشته های مختلف هر روز در نزد مخاطبان و صاحبان صنایع و کسب و کار بیشتر می شود.

برای آشنایی بیشتر با این دانشگاه می توانید از صفحه “آشنایی با دانشگاه جامع علمی کاربردی” در سایت مسیر ایرانی دیدن فرمایید.

تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی

دانشگاه علمی کاربردی در سه مقطع تحصیلی کاردانی ، کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد. رشته های این دانشگاه در مقطع کاردانی عموما با عناوین کاردانی فنی یا کاردانی حرفه ای، در مقطع کارشناسی عموما با عنوان کارشناسی حرفه ای و مهندس حرفه ای و در مقطع کارشناسی ارشد عموما با عناوین مهندسی ارشد حرفه ای و کارشناسی ارشد حرفه ای شناخته می شوند.

شرایط ورود به دانشگاه علمی کاربردی

دانشگاه علمی کاربردی از دانشگاه های معتبر زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و تمامی مدارک صادر شده در این دانشگاه مورد تأیید نهادهای رسمی و سازمانهای دولتی می باشد. لذا تمامی دانش آموزان مقطع متوسطه ، فنی و حرفه ای و کاردانش برای ادامه تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی می توانند وارد رشته های مورد علاقه شوند.

همچنین دانش آموختگان مقطع کاردانی و کارشناسی در سایر دانشگاه ها نیز می توانند برای ادامه تحصیل وارد یکی از رشته های این دانشگاه شوند. البته یکی از شرایط ورود در برخی از رشته های دانشگاه علمی کاربردی، داشتن سابقه کار مرتبط می باشد که مشخصات کامل آن در دفترچه ثبت نام هر دوره اشاره می گردد.

تأکید بر مهارت در دانشگاه جامع علمی کاربردی

آموزش های دانشگاه جامع علمی کاربردی که در مراکز مختلف آموزشی و زیر نظر این دانشگاه برگزار می شود، شامل آموزش های نظری و عملی به صورت مشترک است به صورتی که حجم آموزش های عملی و تعداد واحدهای آن نسبت به دروس نظری و تئوریک، نسبت به دانشگاه های دیگر بسیار بیشتر است. به همین علت، فارغ التحصیلان این مراکز پس از اتمام مراحل تحصیلی از آمادگی بیشتری برای ورود به بازار کار برخوردارند.

رشته موسیقی در دانشگاه علمی کاربردی

رشته موسیقی در دانشگاه علمی کاربردی در دو مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته با عناوین زیر ارایه می شود و در مقاطع بالاتر پذیرش ندارد.

  • کاردانی حرفه ای موسیقی ــ نوازندگی ساز ایرانی
  • کاردانی حرفه ای موسیقی ــ آواز ایرانی
  • کارشناسی حرفه ای موسیقی ــ آهنگسازی ایرانی
  • کارشناسی حرفه ای موسیقی ــ رهبری ارکستر
  • کارشناسی حرفه ای موسیقی ــ نوازندگی ساز ایرانی
  • کارشناسی حرفه­ ای موسیقی- موسیقی آیینی

ج- رشته موسیقی در دانشگاه آزاد

این رشته در دانشگاه آزاد در مقطع کاردانی پذیرش ندارد اما در مقطع کارشناسی پیوسته تمام وقت (بدون آزمون)، با عنوان رشته موسیقی ارایه می شود.

همچنین این دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد، در رشته نوازندگی ساز جهانی، دانشجو می پذیرد. رشته موسیقی در مقطع دکترای این دانشگاه پذیرش ندارد.

ج- رشته موسیقی در دانشگاه فنی و حرفه ای

رشته موسیقی در دانشگاه فنی و حرفه ای در هیچ مقطعی ارایه نمی شود.

د- رشته موسیقی در دانشگاه پیام نور

در این دانشگاه رشته موسیقی در هیچ مقطعی ارایه نمی شود.