امور بیمه

کارشناس رسمی دادگستری رشته امور بیمه


چگونه می توان کارشناس رسمی دادگستری رشته بیمه شد؟


چگونه می توان کارشناس رسمی دادگستری رشته بیمه شد؟

آیا با داشتن مدرک کارشناسی رشته بیمه می توان به استخدام کارشناس رسمی دادگستری درآمد؟

تمامی این سوالات و نمونه های مشابه آن از جمله دغدغه هایی هستند که ذهن تمامی علاقه مندان به شرکت در استخدامی کارشناس رسمی دادگستری را به خود مشغول کرده است. اگر شما هم کارشناس بیمه هستید و خود را برای کارشناس رسمی دادگستری آماده کرده اید جهت آشنایی کامل با شرح فعالیت ها و صلاحیت های کارشناس رسمی بیمه در دادگستری و سایر عناوین مربوط به آن، تا اتمام شدن این نوشتار ما را همراهی نمایید.

مقدمه ای بر کارشناسی رشته بیمه

صنعت بیمه به لحاظ اهمیت دادن به موضوعات اقتصادی، مالی و نیز پوشش دادن خسارت های ناشی از حوادث گوناگون، یکی از صنایع پر اهمیت در دنیا می باشد. به موجب اطمینان بخشی بالایی که در این صنعت وجود دارد تقریبا همه مردم کشورهای مختلف به آن به چشم یک حامی می نگرند. در نتیجه این امر موجب شده تا رشته بیمه و امور مالی در میان سایر رشته های تحصیلی، جایگاه ویژه ای را برای خود پیدا کند. همچنین تمامی افراد شاغل در این رشته تماما کارگزار، کارمند، فروشنده و نماینده بیمه هستند که به نوعی خود را حامی و نماینده شرکت های بیمه گر نشان می دهند.

درباره کارشناس رسمی دادگستری رشته بیمه

اگر بخواهیم درباره پروسه کارشناس رسمی دادگستری رشته بیمه توضیح دهیم لازم است در ابتدا وظایف و فعالیت های مرتبط با این رشته تعریف شوند. به طور کلی کارشناس رسمی بیمه در دادگستری، نقش خود را به عنوان متخصص بی طرف و یاری رسان خسارت دیدگان در دعوای فی مابین بیمه گر و بیمه گذار تعریف می کند. از طرفی دیگر اهمیت کارشناسی در رشته بیمه و تخصص در مباحث آن، به طور مستقیم با امورات مالی و بازرگانی در ارتباط است. زیرا در صورت اشکال و نقص در این بخش، به طور حتم خسارت های سنگینی به همراه خواهد داشت. بنابراین می توان گفت کارشناس رشته بیمه و امور مالی یکی از پر اهمیت ترین رشته ها در دادگستری می باشد که متقاضیان بسیاری را به خود جذب نموده است.

وظایف مربوط به کارشناس رسمی دادگستری رشته بیمه چیست؟

آیا درباره وظایف مربوط به کارشناس رسمی رشته بیمه در دادگستری مطلع هستید؟

بر اساس تعریف جامع از صنعت بیمه؛ معمولا وظایف کارشناس رسمی بیمه در دادگستری ها به شرایطی مربوط می شود که قرار است خسارت ها و زیان هایی در زمان های مختلف برای دارایی ها، فعالیت ها و جان افراد پیش آید. به طور کلی وظایف مربوط به کارشناس رسمی دادگستری رشته بیمه به دسته های زیر تقسیم بندی می شود:

  • رسیدگی به بیمه های اموال و دارایی ها
  • رسیدگی به بیمه های مختلف اشخاص
  • پیگیری بیمه های مسئولیت

صلاحیت های لازم کارشناس رسمی دادگستری رشته بیمه چیست؟

با توجه به اهمیت موضوع بیمه در جهان، معمولا پرونده های بسیاری از لحاظ خسارت های بدنی، نقص عضو، فوت، خسارت های مالی و … در دادگستری ها وجود دارند. کارشناس رسمی دادگستری در رشته های بیمه و مالی پس از اخذ پروانه فعالیت حرفه ای خود، بایستی با اشراف به موضوع های ذکر شده در خصوص علت خسارت های به عمل آمده و میزان آن ها نظرات کارشناسانه اعلام می کند. علاوه بر تمامی این موارد کارشناس بیمه می تواند در رابطه با پروژه های عمرانی و ساختمانی، حسابداری و حسابرسی و سایر رشته های دیگر بر حسب لزوم اظهار نظر کند. از دیگر عناوین و شرح صلاحیت های کارشناس رسمی دادگستری بیمه به شرح زیر می باشد:

  • صلاحیت کارشناسی مربوط بیمه آتش سوزی
  • صلاحیت کارشناسی بیمه اموال
  • صلاحیت بررسی بیمه های اتومبیل
  • صلاحیت بررسی بیمه های باربری
  • صلاحیت کارشناسی بیمه های عمر و حوادث درمان
  • صلاحیت کارشناسی بیمه های مسئولیت حرفه های مختلف
  • صلاحیت اظهار نظر در مورد بیمه مهندسی کشتی و هواپیما

آزمون کارشناسی رسمی دادگستری رشته بیمه توسط چه مراکزی برگزار می شود؟

آزمون کارشناس رسمی دادگستری که از آن به نام کارشناس رسمی قوه قضائیه نیز یاد می شود راهی است برای انتصاب کارشناسان بیمه حرفه ای که قرار است برای روشن شدن حقایق پرونده ها در جهت کمک به قضات اظهار نظر کنند. افرادی که متقاضی آزمون کارشناس رسمی دادگستری در رشته بیمه هستند برای ورود به این حرفه در ابتدا بایستی دارای مدرک کارشناسی رشته بیمه باشند. برای شرکت در آزمون کارشناس رسمی دادگستری باید در مورد رشته بیمه، تخصص و تحصیلات لازم را داشته باشند. بر اساس قوانین موجود آزمون کارشناس بیمه مرتبط با ارگان دادگستری و قوه قضائیه، در دو مرکز کانون کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز امور مشاوران برگزار می شود.

آزمون کارشناسی رسمی دادگستری رشته بیمه به صورت تشریحی است یا تستی؟

در سال های اولیه برگزاری آزمون کارشناسی بیمه دادگستری، معمولا تمامی سوالات آزمون دادگستری رشته بیمه به صورت تشریحی انجام می شد. اما طی این سال های اخیر کلیه سوالات آزمون کارشناس رسمی دادگستری از جمله کارشناسی رشته بیمه به صورت تستی می باشند.