ارزیابی تاسیسات گاز و گازرسانی ساختمانی از سوی کارشناس رسمی دادگستری گاز و گاز رسانی
امروزه انجام امور مربوط به تاسیسات ساختمانها با توجه به مقررات و ضوابطی که در این حوزه تدوین شده است صورت میگیرد از این رو برای بهینه سازی و بهرهوری بهتر در همه امور مربوط به تاسیسات ساختمانی ارزیابیهایی صورت میگیرد. حتی افرادی که اقدام به ساخت سازه و ساختمانهایی مینمایند هم بر فرض نبود نظارتها سعی میکنند تا با استفاده از کارشناسان تاسیسات را به شکل حرفهای نصب یا مورد ارزیابی قرار دهند.
یکی از مسائل مهم در بررسی تاسیسات و مصالح مکانیکی ساختمان ها ارزیابی تاسیسات گاز و گازرسانی ساختمان از سوی کارشناس رسمی دادگستری گاز و گاز رسانی است. نصب تاسیسات گازرسانی و لوله کشی گاز بعد از چینش دیوار ها انجام میگیرد؛ یعنی یکی از اولیه ترین مراحل ساخت ساختمان بعد از چینش دیوارها نصب تاسیسات گازرسانی است که مسائل مربوط به این بخش توسط کارشناس رسمی دادگستری تاسیسات ساختمانی انجام میگیرد.
در بررسی تاسیسات گاز و گازرسانی ساختمان معیارهای کلی وجود دارد که باید اعمال شود. مانند اینکه نزدیک ترین و کوتاه ترین و در عین حال ایمن ترین مسیر را برای نصب تاسیسات گاز انتخاب کنید. مسیر نصب تاسیسات گازرسانی ساختمان نباید هیچ تداخل و برخوردی با دیگر سازه های ساختمان داشته باشد. قسمت های مشترک لوله کشی گاز نباید در داخل ساختمان باشد، بهتر است فضایی خارج از ساختمان برای این کار مهیا شود. مسیرهایی که تاسیسات گازرسانی از آنجا عبور میکنند بهتر است در معرض دید باشند و برای هر واحد مسکونی از یک شیرگاز جدا و مخصوص استفاده کنید؛ زیرا استفاده مشترک از یک شیر گاز خطربالایی دارد.
در ارزیابی تاسیسات گاز و گازرسانی ساختمان باید در تجهیزات و ابزار های لازم این کار دقت لازم را به خرج داد. باید زمان ساخت تاسیسات گازرسانی محل مناسبی را انتخاب کنید. این مکان که حالت کارگاه کوچکی است باید ایمن باشد، تجهیزات لازم برای کار را داشته باشد و فاصله مناسبی نسبت به ساختمان در حال احداث داشته باشد.
قبل از هر مرحله ای شما باید نقشه های مسیر این تجهیزات گازرسانی را مشخص کنید و به تایید دستگاه های ناظر برسد.
در بررسی تاسیسات گاز و گازرسانی ساختمان باید دقت کنید که استفاده از اتصالات فولادی برای وصل کردن لوله های گاز نقش مهمی دارد. خم کردن لوله های گاز باید با روش های استاندارد انجام بگیرد، این خم شدگی ها نباید کوچیک ترین ترک و عیبی داشته باشد و قوس خمیدگی آن بیشتر از 90 درجه نباید باشد.
ذکر این نکته خالی از لطف نیست که قسمت نصب تاسیسات گازرسانی بستگی به متراژ خانه و نوع لوله کشی دارد و باهم متفاوت هستند.
در تاسیسات گازرسانی ساختمان هر نوع بازرسی که فاقد عملک مجاز باشد اصلا مجاز نیست که بخواهد مورد بازرسی و ارزیابی هم قرار گیرد. در نصب علمک باید توجه داشت که فاصله علمک و دیوار پشت آن 5 ساتتی متر باشد، محوری که علمک روی آن نصب است باید هم راستا با رایزر باشد. باید توجه داشت در صورت هر نوع انشعاب در علمک فاصله رایزر ها 12 سانتی متر باید رعایت شود. در نصب کنتور گاز باید دقت کنید که باید برای هر واحد مسکونی یک کنتور نصب کنید و این کنتور حتما روی دیوار ساختمان مسکونی مورد نصب شد باشد. اگر کنتور را در نزدیکی محل سکونت نصب میکنید؛ باید مراحل مورد نیاز تهویه هوا به درستی انجام شود. در غیر این صورت احتمال گازگرفتگی وجود دارد.
در ارزیابی تاسیسات گاز و گاز رسانی ساختمان باید به موارد زیر توجه کرد: _بیشترین فاصله لوله اصلی کنتور تا علمک بیشتر از 25 متر نباشد
_لوله کشی به صورت بارفیکسی نباشد _عبور این تاسیسات از دیوارهای باربر انجام شود
_استفاده از شیر قفلی الزامی است _تاسیسات رابط بین علمک و کنتور رو کار باشند
_تجهیزات گازرسانی باید از استانداردها و مقرارات ملی ساختمان برخوردار باشند
_تاسیسات گازرسانی مربوط به دودکش و لوله های مصرفی روی یک دیوار نصب شده باشند
_تمامی شیرهای گاز باید برخلاف عقربه های ساعت بسته شود.
وسایل گازسوزی که در ساختمان وجود دارند شامل موارد زیر است:
آبگرمکن های زیر زمینی و دیواری، اجاق گازهای خانگی، بخاری ها، شومینه ها و انواع تاسیسات گرمایی.
باید توجه داشت که تاسیسات گازرسانی ساختمان باید قبل از عملیات نازک کاری ساختمان انجام شود و از لوله های بدون درز استفاده شود. برای اطلاع دقیق تر و شناخت تاسیسات با کیفیت بیشتر پیشنهاد میکنیم از کارشناس رسمی گاز استفاده کنید.