گاز و گاز رسانی

اهمیت کارشناس رسمی دادگستری رشته گاز و گازرسانی در تعیین نوع گاز و نقشه گازرسانی بین شهری

[ad_1]

درباره اهمیت کارشناس رسمی دادگستری رشته گاز و گازرسانی به ویژه در زمانی که تعیین و مشخص نمودن نوع گاز و نقشه گازرسانی بین شهری را بر عهده دارد گفتنی های بسیاری است. از آنجایی که گاز طبیعی به عنوان منبعی پاکیزه و به دور هر نوع آلاینده ای معرفی شده است که با داشتن ویژگی هایی چون فراوان و مقرون به صرفه بودن، در مقیاس گسترده ای برای مصارف های مختلف شهری و بین شهری به کار می رود. لذا کارشناس رسمی  رشته گاز و گازرسانی با صلاحیت هایی که از جانب ارگان دادگستری به وی داده شده است مکلف است تا تمامی اصول و قواعد را در تعیین نوع گاز و نقشه گاز شهری، نصب تجهیزات مربوطه و بررسی گاز های های طبیعی و استاندارد را رعایت نماید.  به طور کلی شبکه خطوط گازرسانی شهری و بین شهری، قسمت بسیار مهمی از زیر ساخت های درون و برون شهری برای انتقال انرژی را شامل می شود. با گسترش یافتن و پیچیده شدن شبکه خطوط لوله گاز، به همان اندازه احتمال بروز وقایع ناشی از نشت گاز از خطوط لوله ها نیز افزایش می یابد. به طوری که می تواند به عنوان تهدید جدی برای امنیت عمومی شهر و بین شهری به حساب آید. بنابراین ضروری است که تعیین نوع گاز و نقشه گازرسانی شهری و بین شهری توسط کارشناس دادگستری گاز و گازرسانی مورد ارزیابی قرار گیرد. هدف از انجام این کار توسط مسئولین مربوطه، ارزیابی ریسک و مقیاس آن است.

کشور ایران به عنوان یکی از بزرگ ترین دارنده های منبع گاز طبیعی در جهان معرفی شده است که از نظر شبکه و نقشه گازرسانی شهری و بین شهری، رتبه اول را در میان کشورهای صاحب این منبع از آن خود کرده است. زیرا به خاطر مقرون به صرفه و ارزان بودن این منبع در مقایسه با سایر منابع سوختنی و نیز سهولت انتقال آن از طریق شبکه های شهری و بین شهری در ایران،  موجبات توسعه روز افزون آن و دسترسی آسان خانوارها و مراکز گوناگون را به سوخت گاز فراهم آورده است. اگرچه این موضوع می تواند بسیار جالب و ارزشمند باشد. اما اندکی تأمل برانگیز است. زیرا این موضوع که ایمنی شبکه خطوط گاز شهری و بین شهری تا چه حدی است و تا چه اندازه می توان در شرایط مختلف به آن اعتماد کرد بسیار مهم است. در این میان یکی از دغدغه های اصلی مهندسین و کارشناس رسمی رشته گاز، بهینه بودن عملکرد شبکه خطوط لوله گاز شهری و بین شهری، ایستگاه های تقلیل فشار و اطمینان از بالای شبکه گاز می باشد. از دیگر وظایف مربوط به این حرفه در هنگام تعیین نوع گاز و نقشه گاز بین شهری به شرح زیر می باشد:

اطمینان از صحت عملکرد تجهیزات موجود در ایستگاه ها

اطمینان از عدم نشتی شبکه انتقال و تجهیزات

اطمینان از عدم تشکیل هیدرات و به حداقل رساندن انواع آلودگی های مختلف

با بررسی آمار رویدادهای ذکر شده توسط کارشناس رسمی گاز و گازرسانی و شناسایی فاکتورهای مؤثر، تعیین نوع گاز و نقشه گاز بین شهری به نقاط مختلف مشخص می شود.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *