علوم آزمایشگاهی

بررسی قیمت آزمایشات طبق تعرفه جدید سالانه وزارت بهداشت و نمونه برداری مجدد از بیمارستان جهت انجام آزمایش

[ad_1]

بررسی قیمت آزمایشات طبق تعرفه جدید سالانه وزارت بهداشت و نمونه برداری مجدد از بیمارستانها جهت انجام آزمایش

گروه کارشناسی رسمی دادگستری علوم آزمایشگاهی  از سال گذشته برای تعیین قیمت تمام شده این خدمات حدود 640 آزمایش تشخیص طبی را تعیین کردند .     

این کارشناسان اولین فعالیت در حوزه تعیین قیمت تمام شده خدمات آزمایشگاهی را تعیین کردندکه این ارزیابی ها می تواند ملاک ارزیابی های بعدی باشد.

طبق استانداردهای جهانی 70 درصد تصمیم گیری های پزشکی بر اساس نتایج آزمایش های تشخیصی صورت می گیرد و تصمیماتی که بدون توجه به این نتایج باشد، قابل قبول و پذیرفته شده نیست.به همین منظور قیمت و تعرفه های آزمایشگاهی باید به طوری تصویب شود که مردم قادر به پرداختن هزینه های آنها باشند تا بهترین تشخیصات برای آنها صورت گیرد.

طبق نظر کارشناس رسمی علوم آزمایشگاهی قیمت هایی که تعیین می شوند تعرفه نیستند؛ بلکه برای تعیین تعرفه ها علاوه بر قیمت های تعیین شده، تورم نیز باید درنظرگرفته شود. قیمت های خدمات آزمایشگاهی به نسبت تعرفه های سال جاری از حدود هفت درصد تا بیش از 200 درصد در مورد آزمایش های مختلف افزایش دارد و به طور متوسط قیمت 640 آزمایش بالینی درنظرگرفته شده، حدود 50 درصد افزایش می یابد.

و با پرداخت نکردن بیمه ها یه این مراکز اکثر آزمایشگاه ها با مشکل روبرو هستند و در آستانه ورشکستگی می باشند.

طبق گزارشات کارشناس رسمی علوم آزمایشگاهی انجام برخی از خدمات آزمایشگاه تشخیص پزشکی درحال حاضر در برخی آزمایشگاه های بیمارستان های دولتی وجود نداشته یا انجام آن مقرون به صرفه نیست.

به همین منظور خدمات ارائه شده براساس تعرفه اعلامی از سوی وزارت بهداشت در ابتدای سال که مربوط به خدمات بخش دولتی می باشد، انجام خواهد گرفت.

کارشناس علوم آزمایشگاهی, به منظور جلوگیری از خطا در آزمایشات و آلودگی های مکرر موظف است که توصیه کند که خونگیری با استفاده از  سيستم خونگيري وكيوم و با استفاده از لوله هاي خلاء (ونوجكت)  انجام گيرد اين روش از لحاظ ايمني از ضريب اطمينان بالايي برخوردار بوده و احتمال انتقال آلودگي در اين سيستم نسبت به روش استفاده از سرنگهاي معمولي خونگيري  بسيار پايين مي باشد.

جهت انجام آزمایشاتی که نیاز به آمادگی قبل از انجام و یا نمونه گیری توسط خود مراجعه کننده دارند بروشورهایی را برای آموزش در اختیار مراجعین قرار می دهند.

 واحد نمونه برداري حتما باید آزمايشگاه مجهز به لوازم و امكانات اوليه احياي بيماران در مواقع بروز مشكل باشد تا از بروز خطرات احتمالی جلوگیری کنند.

در ضمن نمونه هاي ارسالي از بيمارستانها و مراكز درماني بايد داراي حداقل معيارهاي قابل پذيرش هر آزمايش باشد لذا كارشناسان امر در نمونه برداري قبل از پذيرش، نمونه را از لحاظ دارا بودن شرايط كنترل نموده و در صورت مناسب نبودن نمونه راهنمايي لازم جهت نمونه گيري مجدد را ارائه مي نمايند.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *