بررسی و تحقیق درباره پرونده بیماران در بیمارستانها در رابطه با قصورات پطشکی و عفونت های بیمارستانی
بررسی و تحقیق در مورد پرونده بیماران در بیمارستانها در رابطه با قصورات آزمایشگاهی و عفونت های بیمارستانی
کارشناسان رسمی دادگستری علوم آزمایشگاهی برای رسیدگی به این پرونده ها به مراکز درمانی و آزمایشگاهی مرتبط با پزشکی قانونی مراجعه می کنند و تمام مراحل آزمایشات و شرایط بیمارستانها را بررسی می کنند.
قصورات پزشکی در سه نوع از شرایط اتفاق می افتد.
1-در صورتی که فرد حتما بیمار همان پزشک باشد یعنی پزشک مسعولیت درمان و شرایط بیمار به از قبل به عهده گرفته باشد.
2-عمل پزشک مطابق با استاندارهای پزشکی نباشد.
3-بر اثر قصورات پزشکی بیمار متحمل آسیب های جسمی و روانی شده باشد .
کارشناسان به این مراکز برای بررسی دقیق تر موضوع فرستاده می شوند.که علت قصور درمانی را متوجه شوند.
بیشترین قصور درمانی مربوط به تشخیص صحیح بیماری ,عدم انجام تبحر لازم برای درمان ,عدم انجام احیاء صحیح ,عدم تجهیز مطب یا درمانگاه ,عدم ارجاع به موقع ,ترخیص زود هنگام بیمار ,می باشد.
بر طبق برآوردهای کارشناس دادگستری علوم آزمایشگاهی در مورد پرونده های کل شکایت از پزشکان ,تنها 1% مورد شکایت واقع شده اند.نیمی دیگر از آنها تبرئه شده اند.
در قانون مجازات اسلامی بند ب ماده 59 اگر پزشکی منجر به فوت کسی گردد به یک تا سه سال حبس محکوم می شود.
بر طبق این کارشناسان هر پزشکی موظف است در برخورد با بیمار کلیه اقدامات تشخیصی اعم از گزفتن شرح حال کامل فیزیکی ,استفاده از آزمایش های کلینیکی و پاراکلینیکی و در صورت نیاز مشورت با دیگر همکاران را در خصوص وضعیت بیمار انجام دهد و در نهایت بعد از تشخیص صحیح درمان لازم را شروع کند.اگر به هر کدام از این اقدامات عمل نشود قصور پزشکی محسوب می شود.
کارشناسان دادگستری علوم آزمایشگاهی از طرف سازمان نظام پزشکی مسعول رسیدگی به این پرونده ها به دلیل تخصصی بودن موضوع هستند.
اگر تخلف پزشكان متضمن يكي از عناوين مجرمانه نباشد فقط به عنوان تخلف انتظامي با آن برخورد خواهد شد. رعایت نکردن موازین شرعی و قانونی و مقررات صنفی و حرفهای و شغلی و سهلانگاری در انجام وظایف قانونی به وسیله شاغلان حرف پزشکی و وابسته به پزشکی، تخلف محسوب می شود و متخلفان با توجه به شدت و ضعف عمل ارتکابی و تعدد و تکرار آن، حسب مورد به مجازات محکوم می شوند.
سالانه 7 هزار و 500 نفر به دلیل عفونت های بیمارستانی می میرند. عفونتی که به راحتی با یک دست شستن تا 80 درصد قابل پیشگیری است.
بر طبق گفته های کارشناسان رسمی علوم آزمایشگاهی عفونتهای بیمارستانی در کشور ثبت نمیشوند.و به همین علت برآورد دقیقی از این مسئله وجود ندارد. اما میدانیم که عامل اصلی انتقال عفونت بیمارستانی دست پزشکان و پرستاران است که باید از هر بیمار به بیمار بعدی ضدعفونی شود.به همین علت مجازات هایی هم در این خصوص اعمال نمی شود.
عفونت بیمارستانی یکی از معضلات اصلی اداره بیمارستانها و یکی از خطرات عمدهای است که در تمام دنیا بیمارستانها را به چالش میکشد و یک تهدید مهم برای سلامت بیماران بستری و حتی سرپایی و به خصوص در بخشهای مراقبتهای ویژه است.