مهندسی ترافیک

بررسی مقررات ترافیک و ارزیابی ارتباط آن با سوانح و حوادث از سوی کارشناس رسمی دادگستری مهندسی ترافیک

[ad_1]

مقررات ترافیکی ‌در راستای کاهش سوانح خیابانی در سطح شهر تاثیر بسزایی دارد. زمانی که در شهر ترافیک به وجود می آید مهم ترین عامل در کاهش سوانح خیابانی رعایت قوانین است. این قوانین برای عبور در شرایط ترافیک وضع شده اند. حرکت در ترافیک دقت بالایی می خواهد از آنجا که ترافیک به مسایل گوناگونی بستگی دارد لذا قوانینی که درباره ی ترافیک وضع می شود می تواند میزان سوانح خیابانی در سطح شهر را کاهش بدهد. از آنجایی که سوانح خیابانی می تواند به دلیل عدم رعایت قوانین ترافیکی رخ بدهد صرفا با وضع قوانین می توان مدیریت صحیحی در خصوص تردد ماشین ها و عابرین پیاده انجام داد. کارشناس رسمی دادگستری مهندسی ترافیک در خصوص کاهش یا افزایش سوانح خیابانی سطح شهر می تواند با بررسی اطلاعات آماری قوانین ترافیکی را مورد ارزیابی قرار بدهد.

قوانین ترافیکی شامل بایدها و نبایدهایی است که شخص می تواند در هنگام برخورد با پدیده ترافیک آن ها را انجام بدهد. قوانین ترافیک به طور کلی پیرامون نحوه سرعت، نحوه توقف، نحوه حرکت در تقاطع ها و غیره صحبت می کند. قوانین ترافیکی راجع به حمل و نقل شهری شامل قوانین زیر است:

در خصوص پارک دوبل: پارک دوبل احتمال تصادف را افزایش می دهد. دنده عقب گرفتن در مراکز شلوغ به انجام پارک دوبل و یا ایست موقت در اماکن شلوغ هم سبب ترافیک و هم ایجاد حادثه می‌شود. در خصوص نحوه سرعت؛ سرعت بالا و سرعت کمتر از حد مجاز حادثه آفرین است.  توقف در تقاطع نیز باعث تصادف می شود. حال برای بررسی دقیق این قوانین می توان نسبت آنها را با سوانح خیابانی شهری سنجید. در این خصوص با کمک کارشناس رسمی مهندسی ترافیک می توان نسبت ارزیابی و چگونگی سوانح به تهیه گزارشات پرداخت.

برخی قوانین پیرامون مسئله ترافیک به صورت نا محسوس رعایت نمی شوند که می توان در راستای رعایت آنها کارهایی از قبیل قراردادن دوربین، اعمال جریمه و غیره انجام داد. رعایت قوانین و تقدم شمردن حقوق شهروندی جز مواردی است که باعث کاهش سوانح و حوادث می شود. همچنین می توان با تقدم شمردن حقوق شهروندی از بسیاری از جر و بحث ها و درگیری ها دوری نمود. با اینکه درصد سوانح و حوادث خیابانی شهری همه روزه در حال اتفاق افتادن هستند می توان با بررسی قوانین ترافیک و ارتباط آن با حوادث عوامل وقوع را به کمک کارشناس مهندسی ترافیک یافت.

بنابراین ترافیک به عنوان یک معضل مهم شهری می‌تواند عامل بروز سوانح شود هر چند ممکن است سوانح ناشی از ترافیک چندان خسارت جانی در پی نداشته باشد اما برخورد پی در پی خودرو‌ها با یکدیگر احتمالا خسارت مالی فراوانی خواهد داشت. خصوصا در مورادی که جاده‌ها به دلایل مختلفی چون بارندگی و مه شرایط مناسبی هم نداشته باشند. به همین دلیل هر چند دلایل دیگری را هم می‌توان در تصادفات متصور بود اما معمولا شلوغی و ترافیک بیش از حد بستر ساز چنین سوانحی در حین رانندگی است.

کارشناس دادگستری مهندسی ترافیک با استفاده از اطلاعات موجود از قبیل آرشیو فیلم های سوانح مربوط به حمل و نقل و پایگاه داده اطلاعات آماری و وضعیت قوانین می توانند نسبت به قوانین ترافیک و ارتباط ان با سوانح و حوادث اظهار نظر نماید.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *