نفقه

تعیین میزان نفقه فرزند از سوی کارشناس رسمی دادگستری رشته نفقه

[ad_1]

تعیین میزان نفقه فرزند توسط کارشناس انجام می شود. پرداخت نفقه فرزند پسر و دختر با توجه به شرایط سنی خاص عملا به عهده والدین است. بر اساس ماده 1999 قانون مدنی پرداخت نفقه به عهده پدر می باشد. پرداخت نفقه به گونه ای است که شامل تمامی مایحتاج فرزند تا حد عرف می شود. در واقع نفقه فرزند شامل مواردی نظیر خوراک، پوشاک، هزینه تحصیل و غیره می شود. پرداخت هزینه تحصیل فرزندان دختر و پسر متفاوت است.

معمولا در اختلافی که منجر به طلاق می‌شود و یا فردی اقدام به ازدواج دوم می‌کند در صورتی که فرزندانش توسط همسر نگهداری شود، مرد باید اقدام به پرداخت هزینه‌ای به عنوان نفقه فرزند کند. تعیین میزان این نفقه بر اساس کارشناس رسمی دادگستری نفقه است.

نفقه فرزند چیست؟

نفقه فرزند شامل تمامی موارد مورد نیاز در زندگی وی است. نفقه فرزند طبق قانون بر عهده پدر می باشد و وی باید تمامی هزینه خوراک، پوشاک و مسکن و سایر لوازم مورد نیاز را با توجه به شرایط مالی خود پرداخت نماید. هزینه تحصیل فرزندان که یکی از مهم ترین هزینه ها در بحث تحصیل فرزندان است به این صورت می باشد که تا زمانی که فرزندان پسر به سن 18 نرسیده اند و به سربازی نرفته اند هزینه تحصیل بر عهده پدر است. همچنین در خصوص فرزندان دختر نیز این موضوع کمی متفاوت است و تا زمانی که فرزند دختر شاغل نشده است پرداخت هزینه تحصیل بر عهده پدر می باشد و همچنین تا زمانی که دختر ازدواج نکرده است هزینه تحصیل را دریافت می کند. چنانچه فرزند بخواهد به دانشگاه برود الزامی برای پرداخت هزینه تحصیل توسط پدر نخواهد بود.

طلاق زوجین و نفقه فرزند مشترک

زمانی که زوجین طلاق بگیرند پدر باز هم موظف به پرداخت نفقه و همچنین تامین مسکن و هزینه های تحصیل و هزینه های درمان خواهد بود. می توان گفت پرداخت نفقه جزء وظایف اصلی پدر است و در شرایط با توجه به نظر کارشناس پرداخت نفقه به عهده مادر خواهد بود که به بحث حضانت مرتبط خواهد شد.

اشتغال مادر و نفقه فرزند

اشتغال مادر و نفقه فرزند به این صورت است که بدون توجه به اشتغال مادر نفقه از سوی پدر پرداخت می شود. کارشناس با توجه به بررسی عوامل چون منطقه سکونت مادر و فرزند، شرایط و اصالت خانوادگی مادر و غیره میزان نفقه فرزند تعیین خواهد شد. در هر صورت میزان نفقه فرزند توسط کارشناس تعیین می شود و بحث اشتغال مادر تاثیری بر عدم دریات نفقه فرزند نخواهد داشت.

چه زمانی پرداخت نفقه بر عهده مادر است؟

در کل پرداخت نفقه بر عهده پدر است. در صورتی که پدر از دنیا برود و پدر بزرگ پدری هم از دنیا برود امکان پرداخت نفقه بر عهده مادر است. میزان نفقه فرزند توسط کارشناس تعیین می شود.

مبلغ نفقه فرزند در سال 98

در واقع مبلغ نفقه فرزند در سال 98 توسط کارشناس با توجه به وضعیت درآمد و معیشتی پدر تعیین می شود. چنانچه پدر استطاعت مالی خوبی داشته باشد به همان میزان نفقه فرزند بیشتر می شود. همچنین نفقه فرزند در صورتی که در مناطق گران قیمت زندگی کنند بیشتر از نفقه فرزندانی است که در روستا و مناطق ارزان قیمت زندگی می کنند.

مجازات عدم پرداخت نفقه فرزند

مجازات عدم پرداخت نفقه فرزند به این صورت است که با توجه به شرایط مالی پدر در صورتی که پدر از پرداخت نفقه امتناع ورزد از سه ماه تا دو سال حبس خواهد داشت. در بسیاری از موارد با ارائه دادخواست و با توجه به نظر کارشناس میزان نفقه فرزند تعیین و اثبات می شود و از این طریق قابل پیگیری خواهد بود.

کارشناس برای تعیین نفقه فرزند به موارد بسیاری از جمله شرایط و موقعیت مالی پدر، میزان مایحتاج مورد زندگی فرزندان توجه می کند. در خصوص اینکه زوجین طلاق گرفته باشند، نفقه باز هم بر عهده پدر است و با توجه به نظر کارشناس میزان آن تعیین می شود. چنانچه نیاز به اطلاعات و جزئیات بیشتری در این زمینه دارید می توانید از طریق راه های ارتباطی با ما تماس بگیرید. معمولا در بسیاری از مواردی که ما شاهد اختلاف در خصوص تعیین نفقه فرزند هستیم با خشونت‌هایی نیز از سوی خانواده به فرزندان روبرو‌ هستیم که دادگاه در این موارد به پزشکی قانونی یا  کارشناس رسمی دادگستری پزشکی و پیراپزشکی و دندان پزشکی ارجاع می‌دهد.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *