فلزات

نظر کارشناس رسمی دادگستری رشته فلزات در خصوص غنی سازی اورانیوم

[ad_1]

اورانیوم یکی از مهم ترین فلزات می باشد. از جمله کاربردهای اورانیوم می توان به موارد ذیل اشاره کرد : در ساخت محافظ تانک و قسمت هایی از موشک و ابزار آلات جنگی به کار می رود ، سوخت دستگاه تولید نیروی هسته ای را تامین می کند. برای حدس زدن سن سنگ آتشفشان استفاده می شود. در لعاب ظروف سفالی هم کاربرد دارد. اهمیت زیاد این فلز باعث شده تا کارشناس رشته فلزات درباره این فلز تحقیقات گسترده ای را انجام دهد. در ادامه نتایج این تحقیقات را شرح می دهیم.

اورانیوم یکی از عنصرهای جدول تناوبی می باشد. عدد اتمی آن ۹۲ و با حرف U نمایش داده می شود.‌ رنگ اورانیوم نقره ای می باشد. بسیار قابل انعطاف است و چگالی بالایی دارد و به همین دلیل فلز سنگینی است. به گفته ی کارشناس رسمی رشته  فلزات ، اورانیوم  در اثر انفجار یک ستاره ی بزرگ به وجود آمده است و به عنوان یک بمب انرژی می باشد. اورانیوم دارای ۹۲ عدد پروتون و ۱۴۳ عدد نوترون می باشد پس جمعا ۲۳۵ عدد ذره سازنده دارد. اگر اورانیوم تنها یک نوترون دیگر دریافت کند ، به دو اتم متفاوت تبدیل می شود. پس اگر اورانیوم تحت بمباران نوترونی قرار بگیرد ، به دو اتم مختلف تقسیم می شود. اورانیوم انواع مختلفی دارد که شامل اورانیوم با غنای بالا و اورانیوم با غنای پایین است. از اورانیوم با غنای پایین به عنوان سوخت و از اورانیوم با غنای بالا به عنوان بمب های هسته ای استفاده می کنند. اورانیوم دارای خاصیت پرتوزایی قوی می باشد. این ویژگی اورانیوم و بمب انرژی بودن آن ، دو ویژگی منحصر به فرد اورانیوم هست .‌

کارشناس دادگستری رشته فلزات ، برای جلوگیری از صدمه در هنگام کار در معدن اورانیوم تاکید می کند که در هنگام کار نکات ایمنی را رعایت کنند ؛ چون اورانیوم دارای خاصیت پرتوزایی قوی بوده و به دستگاه عصبی ، چشم ، کلیه ، و شش ها آسیب می رساند.

غنی سازی اورانیوم :

عملیاتی که طی آن در یک مقدار مشخص از اورانیوم ، ایزوتوپ 235 مقدارش بیشتر و در عوض ، مقدار ایزوتوپ 238 کمتر شود. این عملیات جزوی از چرخه ی سوخت هسته ای می باشد. به گفته ی کارشناس رسمی دادگستری رشته فلزات ، یکی از راه های غنی سازی اورانیوم استفاده از میدان مغناطیسی است. در این روش از اورانیوم هگزا فلوئورید استفاده می شود. برای جدا سازی این دو از روش تبخیر استفاده کرده و بعد از تبخیر ، اورانیوم و فلوئورید از یک دیگر جدا می شوند. این اورانیوم بعد از جدا شدن از یک میدان مغناطیسی قوی عبور می کند و این میدان مغناطیسی باعث می شود که هسته ی سبک و سنگین اورانیوم از یک دیگر جدا شوند و به این ترتیب اورانیوم طبیعی به دست می آید.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *