اشیاء عتیقه و احجار کریمه و موزه ای

معرفی عتیقه و قوانین اکتشاف آن از نظر کارشناس رسمی دادگستری اشیاء عتیقه و احجار کریمه و موزه ای

[ad_1]

عتیقه به هر شی ای اطلاق می شود که به سالیان دور تعلق دارد. فرانسوی ها به عتیقه، آنتیک می گویند. عتیقه ها معمولا در موزه به صورت کلکسیونی  نگهداری می شود و فردی مسئول مراقبت از آن ها می باشد که به کار آن مجموعه داری می گویند. از نظر زمان عتیقه به دو دوره قبل از صفوی و بعد از صفوی تقسیم بندی میشود، اشیایی که متعلق به دوره قبل از صفوی است مربوط به دولت است. اما اشیایی که مربوط به دوره ی بعد از صفوی است، ممکن است به شخصی نیز تعلق داشته باشد. اشیایی که به دولت تعلق دارد غیر مجاز و اشیایی که به دولت تعلق ندارد مجاز شمرده می شود. اشیای غیر مجاز از این نظر غیر مجاز است که جزء آثار ملی کشور محسوب می شوند و خرید و فروش و نگهداری آن ها غیر مجاز و غیر قانونی به شمار می رود. اهمیت فراوان عتیقه به عنوان آثار ملی باعث شده که کارشناس رسمی دادگستری اشیاء عتیقه در سازمان میراث فرهنگی مشغول به کار شوند تا این اشیاء را شناسایی کنند، قدمت آن را تشخیص دهند و تشخیص دهند که آیا این اشیاء به دولت تعلق دارد و یا ندارد و در صورت شناسایی تخلف در این زمینه با متخلفان نیز برخورد کنند تا آثار ملی حفظ شود و افراد سودجو فرصت سوء استفاده پیدا نکنند. قیمت بالای عتیقه فکر خیلی از افراد را مشغول کرده است که به دنبال گنج و زیرخاکی بیفتند و راه صد ساله را یک شبه طی کنند. به همین دلیل کلاهبرداری در این زمینه افزایش پیدا کرده است. شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد پیامکی با مضمون پیدا کردن گنج و استخاره برایتان آمده باشد. این پیام کار این کلاهبرداران می باشد. وظیفه کارشناس رسمی دادگستری عتیقه این است که این افراد را شناسایی و با آن ها برخورد کند.

حفاری زمین به منظور گنج یابی

کندن زمین برای پیدا کردن گنج به دو هدف ممکن است صورت بگیرد. یا براساس اهداف علمی است و یا بر اساس اهداف تجارتی. اگر به نیت کشف آثار تاریخی و پیدا کردن بناهای تاریخی انجام شود، حفاری علمی و اگر به نیت مبادله عتیقه و به دست آوردن ثروت  انجام شود، به آن حفاری تجارتی می گویند. اگر در حفاری علمی چیزی به دست آمد، دولت قسمتی از آن را به فرد کاشف تقدیم می کند و بقیه آن در موزه نگهداری می شود. اما هر چه از حفاری تجارتی به دست آمد، متعلق به دولت می باشد و دولت اموال به دست آمده را در موزه نگهداری می کند. کندن زمین به منظور دستیابی اهداف تجارتی غیر قانونی است و مجازات نیز دارد. اگر در زمین های دولت این حفاری صورت گرفته باشد، مجازات شدیدتری نیز در نظر می گیرند و این مجازات هم مجازات نقدی و هم زندان را شامل می شود.

کارشناس رسمی دادگستری موزه در مورد حفاری توسط کارکنان دولت بیان می کند که اگر دولت، اقدام به حفاری زمین در جایی که تشخیص دهد در آن قسمت گنج وجود دارد کند، اختیار دارد و غیر مجاز نمی باشد. برای تشخیص عتیقه و دانستن اطلاعات بیشتری درباره حفاری زمین به منظور گنج یابی میتوانید به کارشناس رسمی دادگستری سنگ های قیمتی تماس بگیرید و راهنمایی و مطالب مفید را دریافت کنید.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *