دسته‌بندی نشده

جعل امضا | حکم مجازات جرم جعل امضای افراد عادی و مقامات


در این مقاله به بررسی مجازات جعل امضا می پردازیم . 

برای مشاوره مجازات جعل امضا

برای مشاوره مجازات جعل امضا

 

 یکی از جرائمی که از دیرباز افراد به آن اقدام می کردند جرم جعل بوده است به این ترتیب که با تغییر دادن اسناد قصد فریب دیگران را داشته اند یا اینکه با تقلید و کپی کردن قصد صدمه و آسیب رساندن به اعتبار دیگران و یا استفاده غیرقانونی از اسناد داشته اند . این افراد اغلب از اینکه عملشان می تواند چه عواقبی در پی داشته باشد را در نظر نمی گیرند و به سادگی دست به این عمل مجرمانه می زنند . یکی از رایج ترین انواع جعل ، جعل امضاست که آگاهی از عاقبت این عمل می تواند باعث کاهش رواج این جرم شود . از این رو ما در این مقاله به بررسی مجازات جعل امضای افراد عادی و مجازات جعل امضا مقامات می پردازیم .

مجازات جعل امضای افراد عادی

جعل کردن امضا در موارد متفاوتی رخ می دهد مثل جعل امضا در چک ، جعل امضا در قولنامه ، جعل امضا در قرارداد و اسناد و … . طبق قانون مجازات اسلامی کسی که اقدام به جعل امضای افراد و اشخاص حقیقی نماید مجازات خواهد شد . مجازات جعل امضا افراد عادی در ماده 536 بخش تعزیزات آمده است و مقرر شده است که : ” هر کس در اسناد یا نوشته‌های غیر رسمی جعل یا تزویر کند یا با علم به جعل و تزویر آنها را مورد استفاده قرار دهد علاوه بر جبران‌ خسارت وارده به حبس از شش ماه تا دو سال یا به سه تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.” از این رو مجازات جعل امضا افراد در هر زمینه ای شامل این ماده است و از قرار زیر است :

 

1- جبران خسارت

 

2- حبس از 6 ماه تا 2 سال یا جریمه نقدی از 3 تا 12 میلیون ریال

 

برای مطالعه درباره مجازات جعل امضای متوفی کلیک کنید. 

مجازات جعل امضا مقامات

قانون مجازات اسلامی علاوه بر اینکه برای جعل امضای افراد عادی مجازات تعیین کرده است ، برای کسانی که اقدام به جعل امضای مقامات نیز کرده اند مجازات در نظر گرفته است که در ماده 524 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات به آن پرداخته است . طبق این ماده مجازات جعل امضای رهبر ، روسای قوه مقننه ، قوه مجریه و قوه قضاییه از قرار حبس از سه سال تا پانزده سال است . 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات جعل امضا ​در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی کارشناس رسمی دادگستری نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی کارشناس رسمی دادگستری به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات جعل امضا پاسخ دهند .

 

 

برای مشاوره مجازات جعل امضا

برای مشاوره مجازات جعل امضا

کارشناس رسمی دادگستری

کارشناس رسمی دادگستری، کسی است که بر مبنای قانون کانون کارشناسان دادگستری، دارای وظایف کارشناسان رسمی است و در صورت ارجاع امر به او، باید به طور رسمی، درباره یک موضوع، اعلام نظر کند و می تواند در مواردی که قاضی یا متقاضی برای تصمیم نهایی نیاز به اظهار نظر تخصصی دارد و پرونده را به آن ها ارجاع می دهد با مطالعه کامل پرونده ابراز نظر کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *