تجهیزات پزشکی

کارشناس رسمی دادگستری تجهیزات پزشکی و بررسی اختلافات بین تولید کنندگان و مصرف کنندگان تجهیزات پزشکی

[ad_1]

کهسنالی، تصادف، سوانح، بیماری‌های دوران کودکی، انواع بیماری‌های صعب العلاج و سایر بیماری‌ها باعث شده است تا انسان‌ها به صورت گسترده برای درمان و گاها پیشگیری از بیماری‌ها از تجهیزات پزشکی استفاده کنند. این تجهیزات پزشکی توسط شرکت‌های مختلف در کشور ساخته و یا به صورت واردات وارد کشور می‌شوند. تجهیزاتی مانند کپسول‌های هوا، ویلچر و غیره همگی باید دارای استاندارد‌هایی با توجه به دستور پزشک و یا درخواست بیمار باشند. اما در مورادی دستگاه و تجهیزات خریداری شده نه تنها کیفیت لازم را ندارند ممکن است بنا به در خواست سفارش مشتری هم نباشد به همین دلیل کارشناس رسمی دادگستری تجهیزات پزشکی مسئول بررسی اختلافات ما بین خریداران و فروشندگان می‌شود.

در یادداشت‌های دیگری در خصوص استفاده از تجهیزات مصرفی مانند آنژیوکت و سرم و غیره بحث کردیم که چگونه باید به اختلافات آن رسیدگی کرد. در این یادداشت به تجهیزات جدیدی مانند، انواع عصا، کمربند، گردنبند، ویلچر، کپسول هوا، تشک طبی، لنز‌های طبی، دستگاه‌های اکسیژن ساز، دستگاه قند خون، دستگاه فشار خون، اندام‌های مصنوعی، دماسنج، فشار سنج و غیره می‌پردازیم.

برای مثال فرض کنید که فردی اقدام به سفارش یک عضو مصنوعی مانند پا یا دست برای بهبودی توانبخشی خود کرده باشد. بعد از خرید و یا بعد از استفاده ممکن است مصرف کننده با مشکلاتی مواجه شود، مانند شکستگی عضو، گشاد بودن و یا زدگی بیش از حد، سنگین بودن عضو و یا ناسازگاری با پوست و موارد این چنینی. در چنین مواردی ممکن است از سوی مصرف کننده شکایتی صورت گیرد. کارشناس دادگستری تجهیزات پزشکی به بررسی ادعا‌های دو طرف در این شکایت می‌پردازد. او از یک سو نسبت به وزن مناسب اعضای مصنوعی شناخت دارد و از سوی دیگر نسبت به متریال‌ آن‌ها اطلاعات کافی دارد به همین دلیل نظر نهایی خود را در خصوص اشتباه سازنده به دادگاه ارائه می‌دهد.

و یا معمولا برای بیماران خاص و یا کهنسالان از دستگاه‌های اکسیژن ساز استفاده می‌شود در صورتی که این دستگاه برای چند دقیقه متوقف شود قطعا جان بیمار به خطر می‌افتد و در این صورت اختلافات با تامین کننده دستگاه آغاز می‌شود که کارشناس مذکور به ارزیابی دستگاه می‌پردازد و در صورتی که علت بروز حادثه دستگاه مورد استفاده باشد گزارش آن را به اطلاع قاضی می‌رساند.

از دیگر موراد شایع می‌توان به ساخت انواع گردنبند و یا ویلچر اشاره کرد. پزشکان معمولا در توصیه‌ها و تجویز‌های خود نوع کمربند و حتی کشور سازنده کمربند و گردنبند را هم مشخص می‌کنند اما ممکن است فروشگاه‌ها نسبت به این موضوع بی توجه باشند که در صورت شکایت باید هم خسارت احتمالی را بپزدازند و هم هزینه کمربند را.

و یا بیمارهای که توانایی حرکتی خود را از دست داده اند به طور گسترد‌ه‌ای اقدام به خرید و سفارش ویلچر می کنند. انواع ویلچر بر اساس نوع بیماری و خواسته بیماران در قیمت‌های مختلفی در بازار وجود دارد و یا سازندگان اقدام به ساخت سفارش مشتری می‌کنند. در صورتی که سفارش ها بر اساس خواسته مشتری نباشد و یا استاندارد‌ها در ساخت رعایت نشده باشد بین خریدار و فروشنده اختلافاتی بروز می‌کند.

متاسفانه استفاده از متریال بی کیفیت و یا عدم توجه به خواسته پزشکان و مشتریان در سفارش کالا و تجهیزات پزشکی باعث بروز عوارض مختلفی می‌شود و بیمار روز به روز رنج بیشتری از این موضوع خواهد برد. این اشتباهات و یا سودجویی‌ها باعث ایجاد پرونده‌های زیادی هم شده است. افراد زیادی سالانه برای مشورت و تشکیل پرونده به کارشناس رسمی تجهیزات پزشکی مراجعه می کنند.

حتی در مورادی کارشناس تجهیزات پزشکی در گزارشات خود به ناکارآیی دستگاه‌های پیشرفته که مورد استفاده شخصی واقع شده‌اند اشاره کرده‌ است. از آن جا که چنین تشخیص‌هایی مستلزم شناخت دقیق تجهیزات پزشکی است بهتر است در صورت بروز مشکل به کارشناسان این حوزه مراجعه نمائید.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *