نساجی و رنگرزی

تعیین اصالت و نوع الیاف مورد استفاده در صنعت نساجی و رنگرزی توسط کارشناس رسمی دادگستری نساجی و رنگرزی

[ad_1]

تعیین اصالت و نوع الیاف مورد استفاده در صنعت نساجی و رنگرزی توسط کارشناس رسمی دادگستری نساجی و رنگرزی
الیاف از کلمه لیف به معنای تار، رشته و بافت است. منظور از نوع الیاف در صنعت نساجی تنوعات جنس و یا شکل بافت است. الیاف مهم ترین ماده اولیه مورد استفاده در صنعت نساجی است. کارشناس رسمی دادگستری نساجی و رنگرزی    برای تعیین اصالت محصول و تعیین قیمت آن نیازمند مشخص کردن انواع الیافی است که در تولید یک محصول به کار رفته است.
ساده ترین دسته بندی برای تعیین نوع الیاف، دسته بندی آنها به الیاف طبیعی و مصنوعی است. الیاف طبیعی مانند پنبه، کتان و ابریشم که عمدتا ارزش بسیار زیادی به کالاهایی که از این اجناس ساخته شده اند می دهد. الیاف غیر طبیعی یا مصنوعی، الیافی هستند که از مواد شیمیایی ساخته شده اند، مانند پلی استر و نایلون که کاربرد بسیار زیادی هم در زندگی روزمره ما دارند.
دسته دیگری از الیاف نیز هستند که هم شیمیایی اند و هم طبیعی. اصطلاحا آنها را بازیافتی می نامنند. همانطور که از اسمش پیداست، این الیاف از بازیافت یک سری مواد غیر خام به دست آمده اند. برخی از این الیاف نیز گرانقیمت هستند و برخی به دلیل استفاده دوباره از الیاف آنها قیمت کمی دارند.
در این مقاله، دسته بندی بسیار کلی از انواع الیاف داریم اما تنوع این الیاف بسیار بسیار زیاد است و در حوزه تخصص کارشناس دادگستری نساجی و رنگرزی قرار می گیرد.
پرونده های زیادی در ارتباط با تولیدی ها و کارخانجات و یا فروشندگان و تولیدی ها به وجود می آید که موضوع آن همین الیاف به کار رفته در پارچه ها هستند و کارشناس رسمی نساجی و رنگرزی باید در تعیین نوع و اصالت آنها اظهار نظر کند.
در این پرونده ها مدعی به دلیل تقلب از تولید کننده مواد اولیه به دادگاه شکایت می کند. برای مثال شخصی مدعی می شود که اجناسی را به اسم ابریشم خریداری کرده است اما الیاف آن از نوع دیگری است، مثلا بازیافتی یا مصنوعی اند و یا درصد ابریشم آنها پایین است. در اینجا کارشناس نساجی و رنگرزی باید پیرامون اصالت الیاف و نوع آنها اظهار نظر کند.
تشخیص اصالت و نوع الیاف به کار رفته در پارچه ها برای برخی تولیدی ها اهمیت ویژه ای دارد. بسیاری از تولیدی های پوشاک که سازنده برند های با کیفیتی هستند اقدام به خرید پارچه با الیاف مرغوب می کنند. اگر فردی به آنها پارچه های تقلبی بفروشد و یا در فروش اشتباه کند باید خسارت تولید کننده را بپردازد و تعیین میزان این خسارت نیز در تخصص کارشناسان است.
بخش عمده ای از الیاف مورد نیاز صنعت نساجی و رنگرزی از طریق واردات تامین می شود و خریدارانی هستند که از این طریق اقدام به تهیه مواد اولیه خود می کنند. واردات نیز مانند تولیدات داخلی مسائل و مشکلاتی را به همراه دارد. در اینجا نیز ممکن است نوع الیاف خریداری شده، مورد اعتراض صاحبان صنایع نساجی قرار گیرد.
در این میان افرادی که اقدام به واردات مستقیم می کنند بیشتر از همه در معرض کلاهبرداری قرار می گیرند. بنابراین نیاز دارند تا از کارشناسان و متخصصان نساجی و رنگرزی در تعیین نوع الیاف استفاده کنند. امروزه حضور کارشناس رسمی نساجی و رنگرزی به یک ضرورت تبدیل شده است تا با استفاده از آنها از مسائل و مشکلات صنعت نساجی کاسته شود.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *