حفاظت محیط زیست

نظر کارشناس رسمی دادگستری حفاظت محیط زیست در مورد برآورد میزان خسارت فاضلاب های بیمارستانی به محیط زیست

[ad_1]

زباله ها و فضلاب های بیمارستانی، به دلیل وجود انواع ویروس ها و باکتری ها و ترکیبات مضری که از مواد شیمیایی در این مکان ها به وجود آمده اند، از هر نوع زباله دیگری خطرناک تر هستند. در صورتی که این فاضلاب ها به درستی دفع و تصفیه نگردند، می توانند به یک خطر بزرگ برای محیط زیست تبدیل گردند. از این رو، قوانین و استانداردهایی برای دفع بهداشتی فاضلاب های بیمارستانی توصیف شده اند و یک کارشناس رسمی دادگستری حفاظت محیط زیست، با در نظر گرفتن آن ها، می تواند میزان خسارت وارد شده به محیط زیست، از طریق این آلاینده ها را برآورد کند.

در کشورهای توسعه یافته، سیستم هایی جهت تصفیه فاضلاب بیمارستان ها و مراکز درمانی ایجاد گردیده اند. علت این امر، تصفیه و تخلیه جداگانه فاضلاب های عفونی بیمارستان ها از فاصلاب های شهری است تا از ورود آن ها به رودخانه ها و آب های جاری و در نتیجه، انتقال و گسترش آلودگی در سطح وسیع تر، ممانعت گردد. به طور کل، با استفاده از یک سیستم تصفیه فاضلاب مناسب باید میزان 95 درصد از باکتری های موجود در این فاضلاب ها حذف گردد. یکی از روش هایی که امروزه در بسیاری از بیمارستان های ایران، در پیش گرفته شده است، استفاده از راکتورهای غشایی می باشد. در این روش، فاضلاب با عبور از آشغالگیرهای ریز، به درون راکتور، پمپاژ شده و باکتری های آن، تجزیه می گردند. هوادهی و کلرزنی نیز، فرایندهای دیگری می باشند که برای تصفیه پساب های بیمارستانی به کار برده می شوند.

مطابق با دستورالعمل هایی که برای هر کارشناس رسمی حفاظت محیط زیست، تعیین می گردند، این کارشناس وظیفه دارد تا وضعیت هر مرکز بهداشتی، درمانگاه و بیمارستان را بررسی نماید. پس از این کار، تطبیق یا عدم تطبیق دفع فاضلاب و زباله با استانداردهای تعریف شده را تعیین می نماید. هر کارشناس، وظایف خود را بدون غرض ورزی و با در نظر گرفتن، شواهد و مدارک موجود انجام می دهد. یکی از مهمترین اقداماتی که کارشناس دادگستری حفاظت محیط زیست، جهت برآورد خسارت ناشی از فاضلاب های بیمارستانی انجام می دهد، تعیین شعاع اثر آلودگی حاصل از فاضلاب ها و پساب ها است. با این روش می توان میزان و گستره خسارات را تعیین نمود. بخشی از آسیب وارد شده به محیط زیست ممکن است بر اثر وجود نواقص در یک واحد تصفیه خانه فاضلاب باشد که علاوه بر ایجاد آلودگی در هوا و آب ها، می تواند منجر به ایجاد آلودگی صوتی یا اختلال در عملکرد سیستم مورد نظر، گردد. محاسبه جرایم زیست محیطی نیز وظیفه دیگری است که کارشناس حفاظت محیط زیست باید برای انجام آن پارامترهایی را در نظر بگیرد. به عنوان مثال، میزان حساسیت منطقه و محیط را مد نظر قرار داده و برای تخلیه های ناگهانی نیز ضریبی را تعیین نماید. این جرایم باید با توجه به نرخ تورم محاسبه گردند.

افراد می توانند جهت مشاوره و طرح مسائل در مورد برآورد میزان خسارت فاضلاب های بیمارستانی با کارشناس رسمی محیط زیست تماس حاصل نماید.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *