مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن

کارشناس رسمی دادگستری رشته مواد غذایی و مسمویت های ناشی از آن

[ad_1]

صلاحیت های کارشناس رسمی دادگستری رشته مواد  غذایی و مسمومیت های ناشی از آن

رشته ی مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن از رشته های پر متقاضی برای گرفتن پروانه ی کارشناس رسمی می باشد. قوه ی قضائیه نیز هر ساله تعداد زیادی از افراد را در رشته های مختلف به عنوان کارشناس رسمی مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن جذب کرده و این افراد برای اظهار نظر در خصوص پرونده های قضایی آموزش های لازم را دیده و صلاحیت های لازم را کسب می کنند.

رشته ی مواد غذایی از رشته های بسیار پرکاربرد در تمامی جوامع بوده و از آنجا که رابطه ای مستقیم با سلامتی و جان انسان ها دارد، این موضوع پراهمیت تر شده و تربیت کارشناسان این حوزه در درجه ی اول اهمیت قرار دارد.

از جمله صلاحیت هایی که افراد در طی کارآموزی به دست می آورند می توان به شناخت ویژگی های انواع مواد غذایی، توانایی بررسی و تشخیص کیفیت مواد غذایی، سنجش کیفیت و ارزیابی فرآیندهای تهیه ی مواد غذایی، بررسی سلامت انواع روغن ها، مواد ادویه ای، مواد افزودنی، مواد خام و کنسرو شده، بررسی سلامت و کیفیت مواد شیرین کننده، تشخیص کیفیت و بهداشتی بودن تمامی انواع مواد غذایی از جمله حبوبات، خشکبار، غلات، لبنیات، سبزیجات و صیفی جات، انواع گوشت ها و غیره اشاره کرد.

کاربرد کارشناس رسمی مواد غذایی در اجتماع و نیاز مردم

پرونده های زیادی هر ساله روانه ی دادگاه می شوند که مضمون آن ها شکایت از کارخانجات، رستوران ها، انبارهای نگهداری مواد غذایی، سوپرها، مراکز پخش مواد غذایی و غیره می باشد. شاکیان این نوع پرونده ها افراد حقیقی و حقوقی مختلف می باشند، که برای صدور حکم این پرونده ها نظر کارشناس مواد غذایی الزامی می باشد.

به عنوان مثال اگر افرادی از رستورانی شکایت کنند که بعد از مصرف فلان غذا در فلان رستوران دچار بیماری و مسمومیت غذایی شده اند، برای اثبات ادعای افراد نیاز به نظر کارشناس رسمی دادگاه می باشد.

یا به عنوان مثال اگر افرادی از کارخانجات مواد غذایی شکایت کنند و یا دولت شاکی کارخانه ی خاصی باشد، برای رسیدگی به روند پرونده نظر کارشناسی نیاز می باشد، که این نظر را کارشناسان رسمی دادگستری در رشته ی مواد غذایی برای صدور حکم نهایی صادر می کنند.

اگر کارخانه و یا رستورانی و یا شرکت پخش و تولید مواد غذایی خلاف مقرارت و قوانین مدون شده عمل نماید، برای سلب صلاحیت وی نظر کارشناس رسمی دادگستری الزامی می باشد.

به طور کلی نیاز به نظرات کارشناس مواد غذایی در جامعه به شدت احساس می شود و کارشناس رسمی مواد غذایی نه تنها در قوه ی قضائیه بلکه در مکان های مختلفی می تواند فعالیت کرده و برای خود کسب در آمد نماید. مثلا کارشناس مواد غذایی می تواند در ارگان ها و شرکت های خصوصی به عنوان ناظر کیفی فعالیت کند.

ثبت نام آزمون کارشناس رسمی دادگستری سال 97

ثبت نام آزمون کارشناس رسمی دادگستری سال 97 از 18 دی ماه همین سال شروع شده و تا 8 ام بهمن ماه ادامه دارد. افراد واجد شرایط می توانند در این آزمون ثبت نام نموده و پس از قبولی و دریافت پروانه ی کارشناس رسمی دادگستری شروع به فعالیت نمایند.

فارغ التحصیلان کارشناسی و بالاتر رشته های مهندسی شیمی، صنایع غذایی، تغذیه، علوم تغذیه، تکنولوژی صنایع غذایی، دکتری دامپزشکی، دکتری داروسازی، مهندسی کشاورزی با گرایش تغذیه با داشتن حداقل 5 سال سابقه ی کار علمی و تخصصی می توانند در این آزمون شرکت نمایند.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *