مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن

کارشناس رسمی دادگستری رشته مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن و تشریح تخلفات حوزه غذایی

[ad_1]

کارشناس رسمی دادگستری رشته مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن و تشریح تخلفات حوزه غذایی

با توجه به اهمیت سلامت عمومی جامعه و نقش موثر غذا و کیفیت و سلامت آن در این امر مهم و جهت آشنایی شما خواننده محترم ، به بررسی جرائم غذایی بر اساس قوانین مطرح شده توسط کارشناس رسمی دادگستری رشته مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن می پردازیم .

تخلفات حوزه غذایی به دسته های مختلف تقسیم بندی شده است و در هر دسته با توجه به شرایط ، طبق قانون و بر اساس رای کارشناس رسمی رشته مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن با انها برخورد می شود.

تخلفات گفته شده می تواند در زمینه عدم کیفیت ، عدم کمیت لازم ، عدم رعایت بهداشت در تهیه مواد غذایی ، تقلب و استفاده از مواد غذایی ناسالم و نامناسب ، عدم نگهداری مواد غذایی با شیوه صحیح و طبق استانداردها ، وجود هر گونه شی ء خارجی در غذای پخته شده ، عدم رعایت نظافت محیط و وسایل آشپزی ، عدم رعایت قانون توسط کارکنان فعال در این حوزه ، عدم رعایت بهداشت شخصی توسط کارمندان و کارکنان بخش های مختلف تهیه ، بسته بندی و پخش غذا ، تاخیر در تهیه و توزیع غذا و… باشد .

برای هر کدام از موارد گفته شده کارشناس دادگستری رشته مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن چگونگی وقوع را بررسی کرده و در صورت محرز شدن جرم ، در مورد مجازات متخلف با شیوه هایی مثل تذکر ، اخطار کتبی ، جریمه نقدی و.. تصمیم گیری  نموده و نظر خود را به قاضی تسلیم می دارد.

با ذکر چند مثال تعدادی از این تخلفات را توضیح می دهیم .

غذایتان را سفارش داده اید و مشاهده می کنید که متاسفانه برنج سوخته یا وارفته است هر کدام از این موارد جرم محسوب می شود .شاید برایتان جالب باشد که بدانید مواردی مثل شور ، بی نمک و سرد بودن غذا نیز قابل پیگیری ست . بسته بندی و پخش غذا در ظرف های نا مناسب نیز از این موارد است . در صورتی که غذایی سفارش دادید یا به رستوران و… مراجعه نمودید و پس از خوردن غذا دور از جانتان مریض شدید و احتمال دادید که این بیماری به آن غذا مربوط است می توانید از مجموعه مورد نظر شکایت کنید . اگر در بررسی ها موردی اعم از عدم رعایت بهداشت ، استفاده از مواد غذایی فاسد و یا هر مورد دیگری که نشان  می دهد غذا سالم نبوده است ، مشاهده شود طبق قانون و به شدیدترین حالت با مجرم برخورد خواهد شد. جالب است بدانید حتی نپوشیدن دمپایی مخصوص جهت ورود به سردخانه ها ، برای کارمندان و کارگران جرم محسوب می شود.

افراد متفرقه نباید اجازه ورود به اماکن پخت و پز مثل آشپزخانه و.. را داشته باشند و همگی کارمندان و کارگران مجموعه های غذایی موظفند با ناظری که برای ان مجموعه تعیین شده همکاری لازم را در زمینه هایی مثل ارائه آمار ، بازدید از انبار و آشپزخانه و…داشته باشند . فعالان حوزه غذایی به هیچ وجه حق استخدام افراد حامل بیماری های واگیر ،  را ندارند . تغییر در برنامه غذایی و دسر تنها می تواند با هماهنگی اداره اغذیه انجام شود.

شما می توانید در صورت مشاهده هر کدام از این تخلفات مراتب را از طریق کارشناس رسمی مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن پیگیری کنید.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *