کارشناس رسمی دادگستری رشته مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن و نحوه برخورد با متخلفین حوزه غذایی
کارشناس رسمی دادگستری رشته مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن و نحوه برخورد با متخلفین حوزه غذایی
برخورد با متخلفین حوزه غذایی به دلیل اهمیت بالای رعایت قوانین بهداشت و سلامت در این زمینه باید بسیار جدی صورت گیرد که البته این به معنی عدم نیاز به برخورد جدی در سایر زمینه ها نیست بلکه حوزه غذا به دلیل اثر مستقیمی که بر سلامت همه افراد جامعه دارد از اولویت هاست و برخوردهای جدی می تواند باعث عدم تکرار تخلفات شود.
کارشناس رسمی دادگستری رشته مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن در زمینه بررسی و برخورد با تخلفات افراد یا مجموعه هایی که در تهیه و توزیع مواد غذایی فعالیت دارند می کوشد .
به عنوان مثال به چند نمونه از فعالیت های کارشناس دادگستری در این زمینه توجه کنید:
ممکن است در نزدیکی منزل شما یک کبابی افتتاح شده باشد که فعالیتش طبق قوانین و مقررات نباشد مثلا پنجره ای از آن به حیاط شما باز شود یا به دلیل استفاده از مواد ، وسایل نامناسب یا روش پخت نادرست ، دود حاصل از پخت کباب برای شما یا دیگر همسایگان آزاردهنده باشد . شما می توانید موضوع را با کارشناس رسمی رشته مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن درمیان بگذارید و از وی راهنمایی بخواهید .
در مورد تخلفاتی که در تهیه و توزیع غذا پیش می آید نیز با چند مثال موضوع را تشریح می کنیم :
اگر کیفیت غذا توسط کارشناس و بر اساس استانداردهای موجود پایین تشخیص داده شود ، مسئول آن مشمول جریمه نقدی خواهد شد که این جریمه توسط کارشناس مربوطه تعیین می شود و شامل 10 تا 15 درصد قیمت غذایی خواهد بود که با کیفیت پایین طبخ و توزیع شده است.
چنانچه در شستشو و آماده کردن مواد غذایی جهت پخت ، اصول بهداشتی رعایت نشود (مواردی مثل نگهداری ماده غذایی جهت رفع انجماد آن در شرایط نامناسب ) شخص مسئول ، طبق نظر کارشناس دادگستری رشته مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن از 1 تا 20 درصد قیمت کل ماده غذایی جریمه خواهد شد بسته به این که امکان اصلاح مواد و غذا وجود دارد یا خیر .
یا اگر در آشپزخانه مجموعه طبخ غذا ، حیوان یا هر گونه حشره و… مشاهده شود مبلغ معادل 1 تا 20 درصد صورت وضعیت روزانه جریمه اعمال خواهد شد و در مورد سرو غذا در ظروف غیر بهداشتی نیز این مبلغ بسته به اینکه امکان اصلاح وجود داشته باشد یا خیر معادل 1 تا 10 درصد صورت وضعیت روزانه خواهد بود . هم چنین در صورت استفاده از مواد غذایی ناسالم مبلغ گفته شده معادل 1 تا 25 درصد صورت وضعیت در نظر گرفته می شود .
برای بسیاری تخلفات دیگر نیز بسته به نظر کارشناس رسمی مواد غذایی و مسمومیت های ناشی از آن جریمه نقدی تعیین می شود و اگر تخلفات گسترده تر یا تکرار شونده باشد زندان نیز در پی خواهد داشت . در صورت مشاهده هر گونه تخلف می توانید مراتب را به صورت قانونی و از طریق کارشناسان رسمی دادگستری پیگیری کنید.