معادن

کارشناس رسمی دادگستری معادن و نحوه قیمت گذاری معادن و میزان ذخایر آن

[ad_1]

سالانه معادن زیادی خرید و فروش می‌شوند و حتی بسیاری از معادن به بخش خصوصی واگذار می‌شوند. همواره دغدغه خریداران و فروشندگان نیز بر تعیین قیمت دقیق معادن است. معمولا تعیین قیمت معادن با متغیر زیادی ارزیابی می شود اما ارزیابی میزان ذخایر معدن نقش اساسی در ارزش گذاری معادن دارند.
در کنار خرید فروش تعیین ذخیره به منظور اولین مرحله شروع استخراج از معدن نیز به حساب می‌آید و امری ضروری به نظر می‌رسد. در کنار این موضوع اختلاف بر سر قیمت واقعی معادن نیز مطرح است. در یادداشت به کمک کارشناس رسمی دادگستری معادن موارد فوق را به تفصیل بحث خواهیم کرد.
همواره خریدارانی برای انواع معادن سنگ، شن و ماسه، و انواع فلزات چون مس، آهن، روی و در برخی از کشور‌ها الماس و آهن وجود دارد. خرید و فروش برای کسب سود صورت می‌گیرد و خریداران و فروشندگان هر کدام به نوعی به دنبال کسب سود جلوگیری از انجام معامله ای پر ضر هستند. کارشناس رسمی معادن با در نظر گرفتن عوامل مختلفی چون میزان ذخیره معدن، تجهیزاتی که در معدن وجود دارد، تعداد و تخصص کارکنان، بازار ماده‌ای که از معدن استخراج می‌شود، کیفیت ذخیره‌ها و عواملی از این قبیل قیمت معدن را تخمین می‌زند.
در کنار این موراد موارد فرعی تری چون دسترسی به کارخانه‌ها و حتی قرارداد‌های احتمالی بین معدن و صنایع تبدیلی نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. معمولا همه معادن دارای زیرساخت‌ها و تجهیزاتی هستند. زیر ساخت‌ها شامل عملیاتی است که در جهت آماده سازی معدن برای بهره‌برداری صورت گرفته است. راه‌ها، نوع حفر در معادن، جداسازی و پاکسازی مناطق استفاده شده از سایر مناطق و مورادی همانند این جزو زیر ساخت ها هستند.
تجهیزات معادن شامل دستگاه‌های استخراج (که در یادداشت دیگری به آن خواهیم پرداخت) ابزار  وسایل انتقال مواد معدنی، اماکنی که جهت مدیریت و سکونت کارکنان ساخته شده است، تجهیزات رفاهی مانند آب، برق، گاز و غیره معمولا در تعیین قیمت بسیار تاثیر گذار هستند.
در کنار این موارد دسترسی به راه‌ها و نقل و انتقال نیز اهمیت اساسی دارد. معمولا کارخانه‌ها و صنایع تبدیلی به دلیل هزینه‌های بالای حمل و نقل ترجیح می‌دهند از معادنی خرید کنند که در نزدیک‌ترین نقطه به آن‌ها فعالیت می‌کنند. خریداران معدن نیز به این موضوع توجه ویژه‌ای دارند چرا که برای مثال اگر معدن سنگی در فاصله نزدیک کارخانه‌های کشف شوند دیگر دلیل اقتصادی برای خرید از معدنی که در 100 کیلومتری کارخانه قرار دارد وجود ندارد.
بسیاری از معادن نیز ممکن است برای تضمین بازار مصرف خود اقدام به عقد قرارداد‌هایی با کارخانه‌ها کرده باشند. در صورتی که این قرارداد‌ها به صرفه باشند خریداران تمایل زیادی برای خرید نشان خواهند داد و کارشناس معادن نیز در تعیین قیمت به آن توجه خواهد کرد.
اما مهم‌ترین عامل در تعیین قیمت معدن میزان ذخیره هر معدن است. عوامل فوق بیشتر جزئیات تخصصی برای قیمت گذاری معادن بودند اما میزان ذخیره جزو بدیهیات است و خریداران و فروشندگان باید هنگام انجام معامله از کارشناسان جهت ارزیابی میزان ذخیره استفاده کنند.
ارزیابی ذخیره همواره یک تخمین است. کارشناس معادن برای ارزیابی ذخیره نقاط احتمالی دارای منابع معدنی را مشخص می کند و سپس آن را به شکل شبکه‌ای از بلوک‌ها تقسیم بندی می‌کند. برای مثال یک کوه را تصور کنید. کارشناس آن را به صد بلوک هم اندازه تقسیم می‌کند. سپس با توجه به داده‌هایی که از قبل در اختیار داشته و یا از روش تجربی به دست می‌آورد میزان ذخیره هر بلوک را مشخص می‌کند و حاصل جمع این موارد تعیین کننده میزان نسبتا دقیق ذخایر است.
اما تعیین قیمت و ذخایر تنها برای خرید و فروش صورت نمی‌گیرد. موراد اختلافی نیز در این زمینه بروز می‌کند که کارشناس دادگستری معادن به آن‌ها می‌پردازد. در یادداشت دیگری تمام این موارد را شرح خواهیم داد. در صورتی که قصد خرید و یا فروش معدن دارید می‌توانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *