جنگل داری منابع طبیعی

نظر کارشناس رسمی دادگستری جنگل داری و منابع طبیعی در خصوص تعیین قیمت چوب و کالاهای چوبی

[ad_1]

کالا‌های چوبی امروزه مورد استفاده همگان هستند. از طراحی‌های داخلی تا تهیه کاغذ و حتی سوخت از چوب استفاده می‌شود. معمولا کشور‌هایی مانند ایران که دارای جنگل‌های نسبتا غنی و مناسبی هستند بخش عمده‌ای از نیاز‌های چوبی خود را تامین‌ می‌کنند.
کارشناس رسمی دادگستری جنگل داری منابع طبیعی وظیفه تعیین قیمت چوب و محصولات چوبی را بر عهده دارد. در این یادداشت ابتدا به شیوه‌ محاسبه قیمت انوع چوب خواهیم پرداخت و سپس دلیل ارزیابی توسط کارشناس را توضیح خواهیم داد.
در حال حاضر عمده مصرف چوبی کشور از جنگل‌های شمال کشور تامین می‌شود. گرده بینه‌ها و چوب‌های الواری عمده محصولاتی هستند که کارشناس دادگستری جنگل داری منابع طبیعی قیمت آن‌ها را تعیین می‌کند. گرده بینه‌ها انواع مختلفی دارند و معمولا برای کاغذ سازی اهمیت زیادی دارند. گرده بینه بلوط، راش و افرا عمده محصولی است که از جنگل‌های داخلی بهره‌برداری می‌شود. در کنار گرده بینه‌ها چوب‌های الواری هستند که عمدتا از جنگل‌های داخلی نیز استخراج می‌شوند. چوب راش، افرا، بلوط و توسکا بیشترین بهره برداری را دارند. قیمت این چوب‌ها معمولا با توجه به عوامل چندی تعیین می‌شود. مهم‌ترین عامل در تعیین قیمت الوار جنگلی کیفیت چوب است. عامل دیگر میزان مصرف داخلی و قیمت‌ جهانی است. اما به طور کلی کارشناس ابتدا تخمین کلی از قیمت الوار به صورت سرپا دارد و سپس هزینه‌هایی که برای برداشت آن می‌شود را نیز محاسبه می‌کند و قیمت چوب خام را تعیین می‌کند.
اما آن چه اهمیت دارد دلیل ارزیابی کارشناس است. در حال حاضر چوب‌های روسی، کانادایی و حتی چوب‌های به اصطلاح مصنوعی به صورت عمده وارد کشور می‌شود. در کنار این موضوعات ممکن است بخش عمده‌ای از این کالا‌ها به صورت خام یا غیر خام قاچاق شود. کارشناس رسمی جنگل داری منابع طبیعی وظیفه برآورد میزان قیمت این چوب‌ها را نیز بر عهده دارد. برای مثال فرض کنید صد تن چوب افرا به صورت غیر قانونی از جنگل‌ها بهره برداری شده باشد و جهت مصرف داخلی و یا خارجی حمل شود اما در جریان حمل این کالا توقیف شود. علاوه بر اینکه کارشناس مذکور میزان جریمه برش این چوب‌ها را محاسبه خواهد کرد باید میزان دقیق ارزش‌ آن‌ها برای واگذاری به صنایع چوب را تعیین نماید.
از سوی دیگر کارشناس جنگل داری منابع طبیعی وظیفه تعیین قیمت کالاهای چوبی برای تنظیم بازار را نیز بر عهده دارد. معمولا این کارشناس در موارد اختلافی و یا در موراد رسمی برای اعلام قیمت محصولات در این خصوص اظهار نظر می‌کند. برای مثال اگر در افرادی در قرارداد‌های تامین چوب و مواد چوبی با یکدیگر دچار مشکل شوند و یا قرارداد‌های مربوط به کالا‌های چوبی کارشناس رسمی دادگستری جنگل داری منابع طبیعی به بررسی آن‌ها خواهد پرداخت.
کارشناسان معمولا از فرمول‌های خاصی برای محاسبه قیمت‌ چوب‌های مختلف استفاده می‌کنند. برخی‌ از چوب‌ها بسیار ارزان قیمت هستند و از طرفی چوب گردو به دلیل ارزش بالای آن قیمت بسیار زیادی دارد. کارشناسان همچنین در خصوص چوب‌های وارداتی مانند کاج روسی، چوب کانادایی، گردوی آفریقایی و سایر چوب‌ها اظهار نظر می‌کنند.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *