مسمومیت غذایی در واحدهای صنفی
سالانه میلیونها نفر به واحدهای صنفی مراجعه میکنند و از غذاها و نوشیدنیهای این واحدها استفاده میکنند و یا اقدام به سفارش غذا و خوارکی میدهند. هر از چند گاهی در خصوص تخلفات برخی از واحدهای صنفی میشنویم. اما تخلفات این واحدها گاها موجب به خطر افتادن جان افراد و حتی خطرات بی بازگشتی میشود.
بسیاری از افرادی که از طریق واحدهای صنفی دچار مسمومیت میشوند راه چاره برای جبران خسارت و شکایت و همچنین جمع آوری ادله برای اثبات آن را نمیدانند به همین دلیل ما در این یادداشت به این موضوع شایع پرداختیم.
مسمویت غذایی در واحد های صنفی مانند رستوران، اغذیه فروشی و فست فودی ها به دلیل مصرف مواد غذایی است. هر نوع اختلالی که بر اثر خوردن مواد غذایی فاسد پس بیمار که به انواع مواد شیمیایی و میکروبی آلوده هستند مسمویت غذایی نام میگیرد.
واحد های صنفی که بدون رعایت موارد بهداشتی غذا های آلوده تولید و توزیع میکنند و موجب مسمومیت غذایی میشوند، از طرف وزارت بهداشت پلمپ شده و عملیات معدوم سازی مواد غذایی انجام میشود. مسمومیت غذایی در واحد های صنفی در اثر آلودگی غذا به مواردی مانند: سرب و جیوه یا باقی مانده سم های دفع آفات، یا مواد سمی که در مراحل نگهداری و تولید در غذا ایجاد میشود و هر عامل خواسته یا نا خواسته ای که موجب مسمویت غذا شود مسئولیت آن با واحد صنفی است.
انواع مسمویت غذایی به طور کلی ویژگی های یکسانی دارند. اسهال، استفراغ، گرفتگی شکم، حالت تهوع و سر درد از علائم کلی مسمومیت غذایی است.
مسمومیت های غذایی به چند دسته تقسیم میشوند:
باکتری که سیستم گوارش را دچار اختلال میکند باکتری کامپیلوباکتر است. این باکتری از طریق گوشت که به روش های نامناسب، نیم پز و سبزیجات آلوده به بدن منتقل میشود. یکی دیگر از انواع مسمویت غذایی ویروس سالمونلا که از طریق مرغ و تخم مرغ منتقل میشود. البته در برخی موارد این میکروب در حیوانات دیگر هم دیده شده است. امکان انتقال این باکتری نیز، از طریق میوه و سبزیجات وجود دارد. این نوع مسمومیت بدن را دچار کم آبی شدید میکند که اگر این کم آبی جبران نشود مشکلات خطرناک تری را به بار خواهد آورد.
مسمومیت بعدی، از خوردن ماهی های آلوده که توسط جلبک های مرجانی مسموم شده اند، می باشد. _این مسمویت که به مسمویت ماهی معروف است_ با پختن و فریز کردن از بین نمیرود. ماهی های مناطق گرمسیر با عمق کم معمولا دارای این سم هستند. مسمویت غذایی در کودکان در اسهال، استفراغ و تب خود را بروز میدهند با از دست رفتن آب شدید همراه است. در این نوع مسمومیت تا حد میزان باید از مایعات استفاده کرد تا کم آبی بدن جبران شود و صدمات بیشتری را به دنبال نداشته باشد.
مسمومیت غذایی در دوران بارداری به دلیل آنکه سیستم ایمنی بدن ضعیف تر است بسیار خطرناک عمل میکند. ویروس لیستریوزیس بیشترین صدمه را به بدن در دوران بارداری میزند و زنان باردار بیشتر از هر کسی توسط این ویروس مسموم میشوند. این نوع مسمومیت بر اثر خوردن گوشت های سردی مانند: ژامبون یا گوشت های آماده ای مانند هات داگ منتقل میشوند. این نوع مسمومیت معمولا علائم خاصی ندارد. اما میتواند به جنین صدمات جبران ناپذیری مانند از دست دادن بینایی بزند.
برای کسب اطلاعات دقیق تر از مسمومیت های غذایی که در واحد های صنفی شیوع پیدا میکند از کارشناسان مواد غذایی و مسمویتهای ناشی از آن کمک بگیرید. همچنین کارشناسان ما در صورت نیاز با کارشناس پرستاری نیز در خصوص روند درمانی و غیره مشورت مینمایند. در صورت نیاز به تشخیص مسمومیت میتوانید با شماره تلفنهای موجود تماس حاصل نمائید.