ارزیابی میزان خسارت وارده به کارخانجات مواد غذایی توسط کارشناس رسمی دادگستری مواد غذایی
تمامی کارخانجات صنایع غذایی برای تولید فرآورده های مختلف مثل لبنی، گوشتی، کنسروی و غیره به ماشین آلات و تجهیزات منحصر به فردی نیاز دارند که از پیشرفته ترین تکنولوژی دنیا برخوردار هستند و بی شک مبالغ هنگفتی برای خریدن آنها پرداخت شده است. مسلما زمان وقوع حوادثی از جمله آتش سوزی، نوسانات برقی و موارد دیگر خسارات زیادی به دستگاه ها وارد می شود. در این مواقع کارشناس رسمی دادگستری مواد غذایی می توانند میزان خسارت وارد شده به کارخانجات مواد غذایی را برآورد کنند.
وقوع حوادث آتش سوزی در صنايع مواد غذایی باعث وارد آمدن خسارت هاي مالي، جاني و زيست محيطي فراواني مي گردد. کارشناس رسمی مواد غذایی با ارزیابی شاخص حريق و انفجار در بخش هاي مختلف کارخانه، میزان خطر، ارزش تجهيزات موجود در اين ناحيه، میزان خسارت وارد شده را مشخص می نماید. بعد از مشخص شدن میزان خسارت ها، صاحبان کارخانه مي توانند براي تعيين حق بيمه ناشي از انفجار و آتش سوزي به مراکز بیمه مراجعه نمایند. کارشناس دادگستری مواد غذایی خسارت وارد شده به تمام بخش های مختلف کارخانه از جمله، ساختمانها و بناهای موجود، انبارها، ماشینآلات و دستگاههای صنعتی از جمله دستگاه آبمیوه گیر، دستگاه بلانچ، دستگاه اسلایسر، دستگاه پوست گیر، دستگاه خشک کن، دستگاه سپراتور، دستگاه پاستوریزاتور و ماشین های پخت، بخش تولید، تأسیسات و غیره را ارزیابی می نمایند. از آنجایی که هر یک از دستگاه های صنایع غذایی دارای قیمت های مختلف هستند؛ حضور کارشناسان با صلاحیت مواد غذایی حائز اهمیت است.
خسارت ناشی از نوسانات برق ممکن است باعث خرابی، خاموشی، از کار افتادن، آتش سوزی و یا خسارت به تاسیسات و ماشین آلات صنایع غذایی از جمله دستگاه انتقال مواد، فیلتر جت پالس، تتراپک، دستگاه بوجاری حبوبات، بستنی ساز، همزن، دستگاه سورتینگ و غیره و حتی فاسد شدن محصولات شود و میلیارد ها تومان خسارت به بار آورد که جبران آن مستلزم ارزیابی دقیق و تعیین میزان خسارت توسط کارشناسان دادگستری مواد غذایی می باشد.
در زمان وقوع سیل هم خسارت زیادی به ماشین آلات و تجهیزات صنایع غذایی، مواد اولیه و محصول نهایی وارد می شود. کارشناس دادگستری مواد غذایی با ارزیابی میزان خسارت به دستگاه های صنایع غذایی که ممکن است به دلیل نفوذ آب، سوخته و یا خراب شده باشند و هم چنین برآورد میزان مواد اولیه و محصولاتی که از بین رفته اند، میزان خسارت وارد شده را مشخص می نمایند.
همانطور که می دانید امروزه هزینه های زیادی صرف راه اندازی تجهیزات و ماشین آلاتی می شوند که بتوانند سلامت و کیفیت محصول نهایی را تضمین نمایند. اما ممکن است به دلیل خسارت وارد شده به دستگاه ها، انواع مختلفی از میکروب های بیماری زا به مواد غذایی کنسرو شده راه پیدا کنند و باعث ایجاد فساد مواد غذایی بسته بندی شوند. در این مواقع مالکان کارخانه ها با مراجعه به کارشناسان با صلاحیت ما در حوزه مواد غذایی می توانند درخواست برآورد خسارت بدهند.
همانطور که در بالا اشاره کردیم حضور کارشناس دادگستری مواد غذایی در زمان وقوع حوادث برای تعیین میزان خسارت وارد شده حائز اهمیت است و بررسی و اعلام نظر در این خصوص نیازمند تخصص و تجربه کافی در این حوزه می باشد؛ در صورت نیاز به کارشناس جهت برآورد میزان خسارت وارده به تجهیزات و کارخانههای مواد غذایی میتوانید با شماره تلفنهای موجود تماس حاصل نمائید.