حقوق ثبت اسناد و املاک توسط کارشناس رسمی دادگستری ثبتی
در این مقاله به بررسی حقوق ثبت اسناد و املاک و معاملات ملکی خواهیم پرداخت و در این مورد به روش های عقد قرارداد و ثبت معاملات میپردازیم. در ضمن برای آشنایی بیشتر با حقوق ثبت اسناد و املاک شما را با کارشناس رسمی دادگستری ثبتی آشنا خواهیم کرد.
در ثبت قرارداد ها آن چه اهمیت بیشتری دارد نحوه صحیح و بدون نقص اسناد و املاک در دفاتر رسمی ثبت اسناد کشوری است تا در آینده شبههای برای معامله پیش نیاید. در این راه باید به حقوق ثبت اسناد و املاک آگاهی داشته باشیم و آشنایی با حقوق ثبت اسناد و املاک بسیار ضروری است.
در قوانین ثبت اسناد ذکر شده که مالکیت هر کس به غیر از صاحب سند ثبت شده بر املاک غیر قابل قبول است و بر این اساس انتقال سند به فرد دیگری موجب سلب مالکیت خود خواهد شد.
در عقد قراردادهای املاک الزاما باید همه مفاد قرارداد در دفتر ثبت اسناد ثبت شود و در غیر این صورت اگر فردی ادعای مالکیت کند یا بعد از قرار داد فروشنده یا خریدار ادعایی در مورد قرار داد داشته باشد، قرارداد از اعتبار زیادی برخوردار نیست و دادگاه مرجع اصلی تصمیم گیری خواهد شد. از این رو اکیدا توصیه خواهد شد که در ثبت قرار داد ها دقت لازم را داشته باشید.
در مقابل اسنادی که رسمی شده اند و در دفاتر رسمی به ثبت رسیده اند، انکار قرارداد و ادعایی مبنی بر اشکال در قرارداد غیر قابل قبول خواهد بود. در حالی که برعکس در مواردی که ثبت قرارداد به صورت رسمی شکل نگرفته طرفین قرارداد میتوانند ادعای جعل سند و یا ادعای جعل امضا کنند و از این دست مشکلات برای طرفین پیش خواهد آمد.
به عنوان مثال امکان این وجود دارد که فردی آپارتمانی را ساخته و هنگام فروش دست به کلاهبرداری زده و ملک را به چند نفر فروخته باشد و قولنامه تنظیم کرده باشد . ولی تنها یک نفر توانسته سند رسمی دریافت کند. در این میان فردی که سند رسمی را دارد به عنوان مالک آن واحد شناخته خواهد شد و باقی باید به شکایت خود از فروشنده بپردازند. در این دست اختلافات و شکایات کارشناس رسمی دادگستری ثبتی میتواند به شما در نحوه ثبت قرارداد ها کمک کند . همچنین در هنگام شکایاتی به این شکل کارشناس رسمی دادگستری ثبتی میتواند به دادگاه جهت تعیین اشکلات قرارداد کمک کرده و موجب حل پرونده های قضایی شود. همچنین در رابطه با ساخت آپارتمان و نحوه عقد قرارداد های ساخت می توانید با کارشناس رسمی دادگستری راه و ساختمان تماس بگیرید.
یا به عنوان مثال فکر کنید فردی بعد از ثبت قرارداد ادعا کند که امضای او پای قرارداد نیامده و قرارداد جعلی است. در این حالت هم دادگاه کارشناس رسمی دادگستری ثبتی را جهت بررسی نهوه عقد قرارداد و ثبت آن فراخوانده و جهت بررسی معرفی می کند.
حتی در مواردی امکان دارد که دفاتر ثبت اسناد در هنگام رسمی کرد قرار داد در دفاتر ثبت اسناد، مفاد قرارداد را اشتباه رسمی کرده باشند و قصوراتی از این دست پیش آید. در این موارد هم کارشناس می تواند نظرات تخصصی خود را به دادگاه جهت بررسی ارادئه دهد.
شما هم میتوانید در این موارد با کارشناس رسمی دادگستری ثبتی ما تماس بگیرید و مشورت های لازمه را در اجرای قرارداد ها و قوانین ثبت اسناد و املاک دریافت کنید و همچنین با حقوق ثبت اسناد و املاک آشنا شوید.