نظر کارشناس رسمی دادگستری نساجی و رنگرزی در خصوص کارآیی و قیمت ماشین آلات نساجی
نظر کارشناس رسمی دادگستری نساجی و رنگرزی در خصوص کارآیی و قیمت ماشین آلات نساجی
نساجی از دیر باز برای انسان ها اهمیت زیادی داشته است، به صورتی که نمی توان تاریخ دقیقی از شکل گیری آن ارائه داد و حتی می توان گفت نساجی همزاد بشر است. در گذشته با استفاده از وسایل و ابزار های ابتدایی و ساده پارچه هایی برای پوشش و رفع نیاز های انسان ها ساخته می شد. اما صنعت نساجی وضعیت این حوزه را دگرگون کرد. ماشین آلات پیشرفته نیاز های جدیدی را برای انسان به وجود آوردند و به رفع آن نیاز ها نیز پرداختند. تعیین ارزش و قیمت این ماشین آلات بسته به میزان کارآیی آنها دارد که کارشناس رسمی دادگستری نساجی و رنگرزی پیرامون آن اظهار نظر می کند.
اولین کارخانه نساجی در ایران در سال 1304 ایجاد شد. تا آن زمان بخشی از نیاز های پارچه کشور توسط تولیدی های محلی رفع می شد و بخشی دیگری از راه واردات پارچه.
امروزه با توجه به مصرف کشور ما و تولیدات نسبتا پایین داخلی، می توان ادعا کرد بازار آمادگی ایجاد صنایع با کیفیت نساجی و رنگرزی است. در واقع این پتانسیل موجود یک مزیت نسبی را برای این صنعت ایجاد کرده است که دیگر نگران بازار فروش نباشند.
رشد و توسعه در این صنعت مستلزم استفاده از ماشین آلات مناسب در این حرفه است. برای استفاده و یا خرید این ماشین آلات باید نکات زیادی را در نظر بگیریم، چرا که محدودیت هایی در صنعت وجود دارد که برای علاقمندان و صاحبان صنایع بسیار مهم است.
یکی از نکاتی که شاید اهمیت چندانی به آن داده نشود اما کارشناس دادگستری نساجی و رنگرزی بر آن تاکید می کند، جلوگیری از خرید ماشین آلاتی است که تکنولوژی استفاده از آن را در داخل کشور نداریم. به عبارت بهتر ممکن است ماشین آلات پیشرفته ای خریداری شود و تصور خریداران بهبود کیفیت و هزینه از این طریق باشد اما ناتوانی در استفاده آنها، باعث شود حداقل کارآیی ماشین آلات گذشته را نیز نداشته باشد. به همین دلیل توصیه می شود خریداران قبل از خرید پیرامون کارآیی ماشین آلات با کارشناس رسمی نساجی و رنگرزی مشورت کنند.
آنچه قیمت ماشین آلات نساجی و رنگرزی را تعیین می کند، میزان کارآیی آنهاست. موضوعی که در بالا ذکر شد یکی از مشکلاتی است که در حوزه کارآیی ماشین آلات نساجی پیش می آید. اما مشکل اساسی تری گریبان گیر شاغلان این حرفه می شود و آن اینکه ماشین آلاتی قدیمی و یا فرسوده که نقص فنی دارند خریداری می کنند. اینگونه ماشین آلات به اصطلاح از رده خارج شده اند و فاقد کارآیی هستند و یا نیازمند تعمیرات اساسی اند. با توجه به پیچیدگی این دستگاه ها ممکن است افراد بدون تخصص در خرید آنها اشتباه کنند و یا هزینه گزافی برای خرید بپردازند.
بهترین راه برای جلوگیری از این مشکلات مشورت با کارشناس نساجی و رنگرزی است. کارشناسان معتقدند ماشین آلات نساجی و رنگرزی بین 5 تا 10 سال کارآیی دارند. بنابراین تعیین قیمت آنها باید با توجه به سال هایی که مورد استفاده بوده است صورت بگیرد.
البته ناگفته نماند که این موضوع تنها معیار ارزیابی ماشین آلات برای قیمتگذاری نیست. کارشناس رسمی نساجی و رنگرزی با توجه به تخصصی که در شناخت انواع ماشین آلات، مدل و سرعت آنها دارد به تعیین قیمت این کالای سرمایه ای می پردازد. بنابراین فعالان علاقمندان این حوزه باید با شناخت کامل از مسائل مذکور و مشاوره با کارشناسان اقدام به قیمتگذاری بر ماشین آلات نساجی و رنگرزی خود کنند.