نظر کارشناس رسمی دادگستری نساجی و رنگرزی در مورد قیمت پارچه و کالای پارچه ای
نظر کارشناس رسمی دادگستری نساجی و رنگرزی در مورد قیمت پارچه و کالای پارچه ای
مد و پوشاک و کالاهای پارچه ای نقش اساسی در زندگی ما دارند. زندگی بدون پارچه ممکن نیست. پارچه و کالای پارچه ای نماد فرهنگ، دین و حتی تمدن های بزرگ هستند. در زندگی روزمره ما نیاز فراوانی به این کالاها داریم و این نیاز را با خرید انواع مختلف پارچه برطرف می کنیم. کارشناس رسمی دادگستری نساجی و رنگرزی به عنوان صاحب نظر در این حوزه به تعیین قیمت محصولات پارچه ای و پارچه می پردازند تا عوامل مختلف نتوانند با انحصار فروش و موارد دیگر قیمت این کالاها را افزایش دهند.
البته این تعیین قیمت یک روی دیگر هم دارد و آن تولیدکنندگان هستند. بنابراین کارشناس دادگستری نساجی و رنگرزی علاوه بر خریداران باید منافع و مسائل تولید کنندگان را نیز در نظر بگیرد. چرا که افت شدید قیمت این محصولات در بازار به تعطیلی صنایع نساجی و رنگرزی و از دست رفتن سرمایه های کشور ختم می شود که آثار زیان باری بر اقتصاد و جامعه خواهد داشت.
قیمت پارچه و کالای پارچه ای تحت تاثیر متغیرهای زیادی است. اولین عامل در تعیین قیمت نوع پارچه است. موادی که در پارچه بکار رفته است، کیفیت آنها و جنسشان موثرترین عامل در تعیین قیمت هستند.
دومین کارخانه سازنده پارچه است. اینکه چه کارخانه و تولیدی یک محصول را می سازد اهمیت زیادی برای مصرف کننده دارد. برخی از کارخانه ها به دلایل مختلفی چون استفاده از ابزارها و ماشین آلات مناسب، مواد با کیفیت و.. اعتباری به دست آورده اند. در این مورد نه کیفیت و نه بقیه ملاک ها بلکه اعتبار آنها زمینه افزایش قیمت محصولاتشان را فراهم می کند.
سومین عاملی که در تعیین قیمت کالای پارچه ای اثر گذار است. طراحی و نوع دوخت است. این عامل بسیار بسیار موثر است. چرا که دوخت مناسب به پارچه و مصرف کننده وقار و زیبایی می بخشد. بنابر این هر سه این عموال در کنار یکدیگر معیار کارشناس رسمی نساجی و رنگرزی برای تعیین قیمت پارچه و کالای پارچه ای است.
کارشناس نساجی و رنگرزی بعد از محاسبه معیار های مذکور که عموما در فرآیند تولید بودند، معیارهای دیگری چون حمل و نقل، مکان فروش، سود تولید کننده اولیه و ثانویه و نهایتا کسانی که این محصولات را عرضه می کنند را در نظر می گیرد و بعد اقدام به تعیین قیمت بر کالاهای مختلف می کند.
معمولا لزوم این تعیین قیمت در مواقع خاص بیشتر نمود پیدا می کند. مثلا در زمانی که صنایع نساجی و تولید پوشاک دچار بحران شده باشند و یا در مواقعی که میزان خرید بسیار بالاست مثل مناسبت های ملی و یا رویداد های دیگر. در این زمان ها بیش از پیش نیاز به حضور کارشناسان برای تعیین قیمت هستیم تا از تخلفات جلوگیری شود.