دسته‌بندی نشده

ویژگی های شخصیتی رهبران تاثیرگذار

رهبران بزرگ دنیای کار و کسب چه ویژگی‌های شخصیتی مشترکی دارند؟

هر سازمانی برای اینکه تعیین کند چه کسی می‌تواند بهترین گزینه برای هدایت آن سازمان باشد، الگوهای خود را دارد اما آیا ویژگی‌های موردنظر سازمان‌های مختلف تفاوت زیادی با یکدیگر دارند؟

تحقیقات میدانی در سطح کلان نشان می‌دهد که کارمندان و کارفرمایان به دنبال ویژگی‌های مشابهی در رهبرشان هستند و این موضوع به کاروکسبی که در آن فعالیت می‌کنند، بستگی ندارد.

در اینجا به چهار ویژگی که افراد یک سازمان انتظار دارند در رهبرشان وجود داشته باشد، اشاره شده است:

 

1. صداقت

مرکز تحقیقاتی Pew در نوامبر 2014 پژوهشی را انجام داد که بر اساس نتایج بدست آمده از آن، 84 درصد از 1835 نفر شرکت‌کننده، صداقت را اساسی‌ترین ویژگی شخصیتی برای هر رهبری برشمرده بودند.

رهبرانی که صداقت دارند نه فقط از طریق کلام بلکه از طریق رفتار و اقدامات خود الهام‌بخش هستند. این رهبران افرادی هستند که تیم خود را قدم به قدم می‌سازند. آنها به این درک رسیده‌اند که رهبری تأثیرگذار بر پایه‌ی اعتماد شکل می‌گیرد و صداقت در رهبری پویایی تیم کاری را در پی دارد. روابط و مناسبات صادقانه با کارمندان، ارتباطاتی را به وجود می‌آورد که موفقیت را برای تمام افراد یک سازمان تضمین می‌کنند نه فقط برای رئیس.

2. پذیرا بودن

در ارزیابی شخصیتی، پذیرا بودن یکی از 5 بعد مهم شخصیت است که روانشناسان برای ارزیابی افراد از آن استفاده می‌کنند. پذیرا بودن بدین معناست که یک فرد چقدر برای تجربه‌های جدید علاقه‌مندی از خود نشان می‌دهد و چقدر از قوه‌ی تخیل و بینش برخوردار است.

در سال 2014 دو متخصص مباحث رهبری به نامهای جک زنگر و جوزف فولکمن 33 رهبر عالی‌رتبه در یک شرکت ارتباطات از راه دور را تحلیل کردند و به 10 ویژگی شخصیتی رسیدند که آن رهبرها را به رهبرانی تأثیرگذار تبدیل کرده بودند.

برخی از یافته‌های آنها شامل ایجاد فرهنگی می‌شدند که روی ارتباطات به سمت بالا (پذیرا بودن ایده‌ها از تمام منابع)، هدف‌گذاری کششی (پذیرا بودن ذهن برای یافتن اهدافی پویا به منظور دستیابی به اهداف سازمانی)، و تأکید روی سرعت (تشویق به اینکه ایده‌ها ابتدا آزمایش شوند و سپس مورد بحث قرار گیرند) تمرکز می‌کردند.

درست است که این مطالعه میان 33  رهبر در یک سازمان انجام شد، اما زنگر و فولکمن عنوان کرند که نتایج بدست آمده با تحلیل آنها از رهبران صدها سازمان در صنایع مختلف همخوانی داشت.

رهبران تأثیرگذار فرهنگی را ایجاد می‌کنند که در آن ایده‌های هر یک از اعضای تیم شنیده و برای آن ارزش قائل شود. آنها پذیرا هستند و کارمندان خود را نیز برای پذیرا بودن تشویق می‌کنند.

3. تصمیمات محکم و راسخ

رهبران تصمیم‌گیرنده هستند. بدون استثنا، از رهبران انتظار می‌رود به طور مستمر تصمیماتی بگیرند که این تصمیمات هم روی سازمان و هم روی افراد آن تأثیرگذار هستند. زنگر و فولکمن در تحقیق خود به این نتیجه رسیدند که افراد یک سازمان می‌خواهند کسی که مسئولیت رهبری آنها را به عهده می‌گیرد تمام گزینه‌ها را ارزیابی کند و وفاداری بی قید و شرطی را به آنچه به نفع سازمان است از خود نشان دهد. به عبارت دیگر، رهبران تأثیرگذار با اعتماد به نفس تصمیماتی می‌گیرند که پایه و اساس آن بیشترین منفعت برای سازمان است.

4. نظم فکری

شرکت‌کنندگان در تحقیق مرکز Pew عنوان کرند که نظم و انضباط فکری (67%) و دلسوزی (57%) از عوامل مهم هستند و زنگر و فولکمن نیز روی داشتن چشم‌انداز استراتژیک تأکید کردند که می‌توان آن را نتیجه‌ی داشتن نظم فکری در رهبر یک سازمان دانست.

رهبرانی که از نظر روانی دارای نظم و انضباط هستند می‌توانند برای سازمان خود چشم‌اندازی را ترسیم کنند و برای رسیدن به آن چشم‌انداز تیم‌شان را قدرتمند سازند. بیل گیتس درباره‌ی رهبری در قرن بیست و یکم می‌گوید: «در قرنی که پیش روی ما است، رهبران کسانی هستند که دیگران را قدرتمند می‌سازند.»

منبع : درگی

 

کارشناس رسمی دادگستری

کارشناس رسمی دادگستری، کسی است که بر مبنای قانون کانون کارشناسان دادگستری، دارای وظایف کارشناسان رسمی است و در صورت ارجاع امر به او، باید به طور رسمی، درباره یک موضوع، اعلام نظر کند و می تواند در مواردی که قاضی یا متقاضی برای تصمیم نهایی نیاز به اظهار نظر تخصصی دارد و پرونده را به آن ها ارجاع می دهد با مطالعه کامل پرونده ابراز نظر کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *