امور ورزشی

مربی ورزشی

[ad_1]

 

معرفی شغل مربی ورزشی


اگر شما عاشق ورزش هستید و دوست دارید به دیگران کمک کنید تا از لحاظ جسمی در بالاترین سطح باشند، این شغل مناسب شماست.
 
مربیان ورزشی مهارت های ورزشی را به افراد و تیم ها ورزشی آموزش می دهند. آنها افراد مبتدی را به حرفه ای تبدیل می کنند. مربیان به افراد کمک کرده تا حداکثر توانایی بالقوه خود را برای استفاده در رشته ورزشی مورد نظر خود به کار گیرند.
 
همچنین باید بتوانید به دانش آموزان یا  افراد تحت آموزش خود اعتماد به نفس و انگیزه بدهید. باید در این شغل صبر و اراده و رویکردی حمایتگر داشته باشید.

برخی از مربیان به صورت تمام وقت کار می کنند. اما اغلب به صورت پاره وقت فعالیت کرده و برخی نیز شغل های دیگری نیز دارند. برای رفتن به مسابقات باید مدت های نسبتا طولانی در سفر باشید. بسته به نوع ورزش شما و سطح مسابقات، این سفرها محلی، ملی یا بین المللی خواهند بود. در بیشتر ورزش ها شما در فضای آزاد در شرایط مختلف آب و هوایی به فعالیت می پردازید.
 
امروزه برای اینکه بتوانید به عنوان یک مربی ورزشی کارآمد فعالیت کنید باید دارای مدارک تحصیلی بالا و مرتبط باشید. عقیده بر آن است که هیچ چیز نمی تواند جایگزین دانش مربی در زمینه تکنیکها قوانین و مقررات و راهبردهای یک رشته ورزشی گردد. فقدان دانش در آموزش مهارتها خطر آسیب و ناامیدی پس از شکستهای پیاپی را بدنبال دارد هر چه دانش مربی در زمینه آموزش مهارتهای پایه رشته ورزشی بیشتر باشد و هر چه بیشتر درباره تربیت صحیح این مهارتها آگاهی وجود داشته باشد و از علوم مربوط به مربیگری اطلاعات زیادتری داشته باشد ورزشکاران او بیشتر لذت می برند و شان و احترام و اعتبار زیادی برای مربی تامین می شود. آگاهی های مربیان از طریق تجارب شخصی، استناد به منابع معتبر و استناد به منطق و استدلال یا تحقیقات علمی بدست می آید.
 
در ادامه با وظایف، دانش و مهارت مورد نیاز، بازارکار و فرصت شغلی، میزان درآمد مربی ورزشی و برخی از مربیان معروف ایرانی آشنا می شوید

 

وظایف مربی ورزشی

برنامه ریزی برنامه های آموزشی ورزشی

برگزاری جلسات آموزش برای شاگردان خود

دادن بازخورد عملکرد به افراد تحت آموزش

نظارت و توجه به شرایط فیزیکی و روحی افراد تحت آموزش

قرار دادن بازیکنان در تیم ها

شرکت در مسابقات همراه با تیم های خود

 

مهارت و دانش مورد نیاز

اشتیاق و علاقه شدید به ورزش

مهارت خوب در ارتباط کلامی به منظور تأثیر گذاری بر باریکانان و شاگردان تحت تعلیم خود

توانایی انگیزش و دادن اعتماد به نفس به افراد تحت آموزش

توانایی ارزیابی و حل مشکلات – در بسیاری از ورزش های حرفه ای هر یک از بازیکنان وقت زیادی را با مربی خود در تمرینان ورزشی می گذرانند و از آنجا که هر فردی دارای مسایل و مشکلات خاص خود می باشد لذا مربی باید با مسایل تک تک شاگردان خود آشنا بوده و در حل و فصل آن ها به شاگردان خود کمک کند

دارای علم و دانش مربوط به کار خود باشد ، چرا که مربی نا آگاه فرد را دچار آسیبهای جسمانی و روانی می سازدکه بعضاً غیر قابل جبران استمهارت های سازماندهی در سطح خوب

مورد اطمینان و علاقه باشد تا بتواند در افراد تاثیر گذاشته و آنها را جذب خود نماید

استقامت فیزیکی – زیرا مربی باید در کنار شاگردان خود (در هر رشته ورزشی) حضور داشته باشد و گاهی اوقات با آنها نیز تمرین نماید و به همین دلیل نیاز استقامت مناسب بدنی دارد

 
 

فرصت شغلی و بازار کار مربی ورزشی

تعدادی از مربیان ورزشی در مدارس کار می کنند. برخی نیز با داشتن تجربه و سرمایه کافی ورزشگاه ها و باشگاه های شخصی احداث می کنند.
 
در مجموع فرصت های شغلی بسته به نوع ورزش متفاوت است . شغل های تمام وقت بیشتر در ورزش هایی مانند فوتبال، کشتی، والیبال و ..( ورزش های حرفه ای که کشور ما درآنها وضعیت خوبی در جهان دارد) وجود دارد. معمولا در این حیطه فرصت شغلی محدود و رقابت برسر آنها بسیار شدید است. در اغلب ورزش های دیگر مشاغل پاره وقت وجود دارند.

وضعیت استخدام این شغل در برخی کشورهای جهان به شرح زیر است :

آمریکا – پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام مربیان ورزشی بین سال های 2010 تا 2020، رشد 29 درصدی خواهد داشت. در حالی که متوسط این رشد برای همه مشاغل 14 درصد می باشد.

استرالیا – در بازه زمانی 5 سال گذشته میزان استخدام در این شغل رشد 49.7 در صدی داشته و برای آینده رشد متوسطی در آن پیش بینی می شود.
 
 

درآمد مربی ورزشی

درآمد مشخصی برای مربیان ورزشی در کشور اعلام نشده است اما همچون بازیکنان رشته های مختلف ورزشی، در صورتی که یک مربی در سطح حرفه ای و ورزش های مطرح همچون فوتبال یا کشتی مربی گری کند، دارای درآمد خوب و قابل قبولی خواهد بود اما در سطوح پایین تر یا ورزش هایی که طرفداران کمتری دارد درآمد مربیان ورزشی به شدت افت پیدا می کند.

درآمد این شغل در برخی از کشورهای جهان عبارتند از :

آمریکا – متوسط درآمد سالانه مربیان ورزشی 28.340 دلار و برای همه مشاغل 33.840 دلار در سال 2010 و مطابق با آخرین آمارها در سال 2013، 28,400 دلار بوده است.

استرالیا – متوسط درآمد سالانه مربیان ورزشی 44.000 دلار (قبل از کسر مالیات) می باشد.

انگلستان – مربی های تمام وقت بسته به توانایی ها و تجربیات شان بین 18.000 تا 30.000 دلار درآمد دارند. مربیان پاره وقت نیز بسته به سطح کار و تعداد افراد زیر نظرشان درآمد های متفاوتی دارند. نرخ دستمزد ساعتی آنها می تواند بین 15 تا 30 دلار باشد.

 

شخصیت های مناسب این شغل

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و … برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.

به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.

شخصیت های مناسب این شغل بر اساس شخصیت شناسی MBTI : (برای مشاهده کامل هر تیپ شخصیتی روی آن کلیک کنید)

این تیپ شخصیتی دوست دارد در دنیای حقیقی کار کرده و کارهای ملموس انجام دهد. همچنین کار کردن مطابق با رویه ها و مقررات موجود را می پسندد و دوست دارد در موضع قدرت و سرپرستی باشد و نتیجه کار خود را به صورت واقعی و ملموس ببیند.

این تیپ شخصیتی دوست دارد به دانش آموزان جوان تر و کودکان آموزش دهد.

  این تیپ شخصیتی به آموزش علاقه دارد زیرا می تواند به دیگران کمک کند و تاثیر مثبتی روی جامعه بگذارد. او ترجیح می دهد با کودکان و خردسالان سروکار داشته باشد.

این تیپ شخصیتی عاشق هیجان، تفریح و کارهای نشاط آور است. او به اکنون بها می دهد و می خواهد با دیگران سروکار داشته باشد.

این تیپ شخصیتی از مشاغل ملموس لذت می برد. او قدرت مشاهده خوبی داشته و به جزئیات توجه زیادی دارد.

این تیپ شخصیتی دوست دارد با مردم در ارتباط باشد. وجود محیطی مفرح همراه با استقلال و انعطاف بالا در شغل، برای او جذاب است. این تیپ شخصیتی به آموزش به بچه ها هم علاقه دارد و می تواند در مدارس مربی یا معلم ورزش خوبی شود.

این تیپ شخصیتی از ارائه خدمت به دیگران و رفع نیازهای آنها لذت می برد. او می تواند در سطح دانش آموزان دبیرستانی و دانشجویان به خوبی به کار آموزش بپردازد.

برخی از مربیان ورزشی معروف ایرانی

افشین قطبی : مربی بین‌المللی ایرانی-آمریکایی و مربی سابق تیم ملی فوتبال ایران و تیم فوتبال پرسپولیس

حسین شمس : بازیکن سابق فوتبال و مربی فوتسال

مصطفی کارخانه : مربی سایق تیم های والیبال ملی ایران، صبا، پیکان و تعدادی دیگر از باشگاه های والیبال کشور

رضا مهماندوست : تکواندوکار ایرانی و سرمربی تیم ملی تکواندو ایران از سال 86 تا 90

محمد بنا : کشتی‌گیر، مربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی ایران و بهترین مربی جهان در المپیک 2012


 

 تحقیق، ترجمه و گردآوری     گروه شغل و بازار کار کارشناس رسمی دادگستری  

 

سایر مشاغل حوزه ورزش و سرگرمی مشاغل سایر حوزه ها

 

 

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *