تئاتر سینما هنرهای نمایشی

کارشناس رسمی دادگستری تئاتر سینما هنر‌های نمایشی و بررسی اختلافات در خصوص رتبه و امتیازات آثار نمایشی

[ad_1]

معمولا امتیاز دهی و رتبه بندی فیلم‌ها تاثیر زیادی در مخاطبان و فروش فیلم‌ها و استقبال از آن‌ها دارد و از سوی دیگر در جشنواره‌های مختلفی که برگزار می‌شود اساس کسب موفقیت کسب امتیاز بیشتر خواهد بود. اما معیار‌های واقعی در امتیاز دهی و رتبه بندی فیلم چیست؟ گاها به دلیل حساسیت‌هایی که در جشنواره‌ها وجود دارد. بسیاری از سینما گران نسبت به رتبه و امتیازی که دریافت کرده‌اند و یا امتیازی که دیگران دریافت کرده‌اند اعتراض دارند که معمولا تحت حواشی جشنواره‌ها این موضوعات به خوبی مشخص است. به همین دلیل کارشناس رسمی دادگستری تئاتر سینما هنر‌های نمایشی را مسئول بررسی در خصوص امتیازاتی که به فیلم‌ها داده می‌شود معرفی کرده‌اند.

بسیاری از سایت‌های داخلی و خارجی مرجع بسیار معتبری برای امتیاز دهی فیلم‌ها هستند. برای مثال در جهان IMDN  راتن تومیتو، متاکریتیک و بسیاری سایت‌های دیگر از شهرت خاصی در رتبه بندی فیلم‌ها برخوردار هستند. اما چگونه باید به یک فیلم امتیاز داد؟

در امتیاز دهی به فیلم‌ای مختلف چند عامل تاثیر گذار هستند. عامل اول نظر بینندگان و تاثیرات اجتماعی احتمالی که در پی دارد است. عامل دوم نظیر خشونت، اعتیاد، صحنه‌های غیر اخلاقی و دیالوگ ها خلاف عرف است. عامل سوم کلیات فیلم است که می‌توان به کیفیت تصویر برداری، صحنه‌ها، لباس‌ها، بازیگران و تنوع پلان‌ها اشاره کرد. عامل چهارم محتوای فیلم و نحوه انتقال محتواست. گاها ممکن است یک فیلم محتوا داشته باشد اما انتقال محتوا به خوبی صورت نگیرد. بنابراین در فیلم‌ها انتقال محتوا از طریقی اجتماعی و نشان دادن آن به عنوان معضلی که برای ببینده ملموس و قابل پذیرش باشد اهمیت دارد. عامل پنجم واکنش رسانه‌های مختلف به فیلم است. البته این عامل خود بازتابی از سایر عوامل است.

بنابراین کارشناس دادگستری سینما برای حل اختلافات جزئیات تخصصی فیلم را به همراه نظر بینندگان در آن خصوص به عنوان اعلام نظر نهایی خود در قیاس با سایر فیلم‌های موجود اعلام خواهد کرد. اظهار نظر کارشناس سینما کمک شایانی در خصوص حل حواشی برنامه‌ها و همچنین ایجاد شبهه در خصوص پشت پرده رتبه بندی‌ها در جشنواره‌های مختلف خواهد بود.

هر یک از شاخص‌های مذکور با استفاده از ضرایب خاصی در امتیاز دهی‌ها مورد محاسبه قرار می‌گیرند. برای مثال ضریب واکنش‌های رسانه‌ای نسبت به رای مخاطبین تقریبا ضریب نصف دارد و در بسیاری از سایت‌های رتبه بندی نیز جدول ارزش گذاری ضرایب امتیاز دهی مشخص شده است. به همین دلیل کارشناس رسمی سینما نیز جهت دقیق بودن امتیازات و اظهاری نظری که در خصوص رتبه می‌کند ضرایبی را در نظر خواهد گرفت.

اما به جز سینما می‌توان به سایر آثار نمایشی مثل تئاتر و نمایشگاه‌های عکس هم اشاره کرد. سالانه تعداد زیادی نمایشگاه و مسابقه عکس در کشور برگزار می‌شود که نیازمند ارزیابی از لحاظ مفهومی، زاویه بندی، اصول عکسبرداری، تقلید یا عدم تقلید هستند و یا تئاتر‌ها بر اساس دیالوگ‌ها، حضور به موقع در صحنه، و از همه مهم‌تر محتوا و صحنه سازی مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *