نفقه

کارشناس رسمی دادگستری نفقه و فرمول محاسبه نفقه زن

[ad_1]

با توجه به اینکه نفقه یکی از وظایف مرد نسبت به همسر خود می باشد شوهر به واسطه ماده 1106 قانون مدنی موظف است نفقه زن را بپردازد. فرمول محاسبه نفقه زن به صورت رسمی وجود ندارد میزان پرداخت نفقه زن کاملا شخصی بوده و با توجه به نظر کارشناس رسمی دادگستری نفقه انجام می شود. کارشناس می تواند نسبت به تعیین میزان نفقه زن ابتدا شرایط خانوادگی و اجتماعی زن را مورد بررسی قرار بدهد و در نهایت اظهار نظر نماید.

حداقل میزان نفقه

طبق قانون مرد موظف است نفقه زن را بپردازد. حداقل میزان نفقه زن با توجه به موارد مختلفی از جمله شرایط خانوادگی و شئونات اجتماعی، میزان تحصیلات، شرایط مرد و میزان مخارج متعارف و شرایط معیشتی خانواده تعیین می شود.

مبلغ نفقه زن در سال 98

مبلغ نفقه زن در سال 98 اغلب به صورت توافقی میان زن و شوهر صورت می گیرد. چنانچه طرفین نتوانند با یکدیگر توافق نمایند، می توانند با کمک کارشناس رسمی اقدام به تعیین نفقه نمایند. یکی از مسائل مهم در خصوص شرایط پرداخت نفقه شاغل بودن خانم ها است. چنانچه زن شاغل باشد و برای خود درآمدی داشته باشد، شوهر موظف است به زن نفقه پرداخت نماید و در واقع شاغل بودن زن دلیلی مبنی بر عدم پرداخت نفقه نخواهد بود.

فرمول محاسبه نفقه زن

فرمول محاسبه نفقه زن به صورت رسمی وجود ندارد. زمانی که طرفین نیاز به تعیین میزان نفقه زن داشته باشند می توانند از کارشناس در این خصوص اظهار نظر بخواهند. کارشناس با بررسی موارد مربوط به تعیین نفقه زن اقدام به تعیین نفقه زن می کند. چنانچه همسر زن فوت نماید نفقه زن توسط پدرش و نفقه فرزندان توسط پدربزرگ پدریشان پرداخت می شود. نفقه در واقع حق زن است و توسط همسر به وی تعلق می گیرد. شرایط دیگری که ممکن است در خصوص نفقه زن مهم تلقی شود دور بودن طرفین است. در صورتی که زن از همسر خود دور باشد با توجه به نظر کارشناس به وی نفقه تعلق می گیرد.

نفقه شامل چه چیزهایی است؟

نفقه در کل به این معنی تلقی می شود که زوج بتواند تمامی مواردی و مایتحاج زندگی زوجه را به صورت کامل بپردازد تا زوجه در زندگی خود نیازمند چیزی نباشد که از آنها می توان به لوازم خانه، لوازم آرایشی، لباس و کفش و خورد و خوراک و غیره اشاره کرد. نحوه پرداخت نفقه زن به این صورت است که با شروع زندگی مشترک زوج به زوجه نفقه پرداخت می کند. در صورتی که زوجه از زوج تمکین ننماید نفقه به وی تعلق نمی گیرد. پرداخت نفقه در زمان عقد و در واقع قبل از ازدواج به زن تعلق می گیرد به این شرط که زن شروع زندگی مشترک را اعلام نموده باشد و شوهر آن را قبول نکند.

طلاق و پرداخت نفقه زن

در واقع طلاق رجعی به مدت 3 ماه و 10 روز است که طی آن زوجه در صورت تمکین از زوج خود نفقه دریافت می کند. در خصوص طلاق بائن و فسخ نکاح نفقه ای به زوجه پرداخت نمی شود. چنانچه زن باردار باشد همسر باید نفقه وی را تا زمان بارداری زوجه بپردازد. نفقه زن در واقع در شرایط خاص با توجه به نظر کارشناس مورد ارزیابی قرار می گیرد. همچنین اگر زوج به هر دلیل صغیر باشد یا در وضعیت سالم قرار نداشته باشد دادگاه می تواند برای وی قیم تعیین نماید تا نفقه را به زن بپردازد. همچنین کارشناس در خصوص میزان نفقه زن در این شرایط نیز می تواند اظهار نظر نماید.

جرم عدم پرداخت نفقه زن

پرداخت نفقه زن باید به صورت مستمرتوسط شوهر انجام بشود و در صورتی که نفقه زن به صورت مستمر پرداخت نشود می تواند با توجه به نظر کارشناس اقدام به پیگیری نماید. طبق ماده 1106 تا زمانی که زن در عقد دائم شوهر خود باشد می تواند نفقه دریافت کند. در صورتی که نفقه زن پرداخت نشود زن می تواند دادخواست خود را نسبت به عدم پرداخت نفقه تنظیم نماید. جرم عدم پرداخت نفقه زن که عدم انفاق نام دارد از سه تا پنج ماه حبس را شامل می شود.

چنانچه نیاز به مشاوره در زمینه نفقه دارید می توانید با کارشناسان مجرب ما تماس حاصل فرمایید. همچنین در صورت داشتن سوال یا کسب اطلاعات بیشتر  در خصوص مواردی که هزینه نفقه و مهریه زن با توجه به مواردی چون باکره بودن تعیین می‌شود نیز می‌توانید با کارشناس رسمی دادگستری مامایی ارتباط برقرار نمائید.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *