برآورد میزان خسارت به هوا در اثر خروجی وسایل نقلیه توسط کارشناس رسمی دادگستری حفاظت محیط زیست
یک کارشناس رسمی حفاظت محیط زیست، با محدودیت هایی که برای میزان انتشار آلاینده های خودروها، تعیین گردیده است، آشنایی کامل دارد و می تواند میزان آلودگی هوا و خسارات ناشی از آن به محیط زیست را برآورد نماید. امروزه ورود آلاینده های مختلف به هوا، بیش از پیش افزایش یافته و بر زندگی تمامی موجودات زنده تاثیرات مخربی را بر جای گذاشته است. به طوری که این موضوع در بسیاری از شهرها و کشورهای سراسر دنیا، به عنوان یک معضل بسیار مهم تلقی گردیده و مسئولان نیز برای حل آن، در تکاپو هستند. سوخت وسایل نقلیه، یکی از اصلی ترین منابع ایجاد آلودگی در هوا شناخته می شود که مواد سمی، از جمله هیدروکربن ها،SO2 ،NOxCO2 و CO را در محیط منتشر می نماید و همواره نیاز است تا برای جبران و کاهش خسارات ناشی از آن، تدابیر مهمی اندیشیده شود.
کارشناس دادگستری حفاظت محیط زیست، برای حل این موضوع، اقدامات مفیدی را انجام می دهد. تعیین استانداردهایی برای اندازه گیری آلاینده های مضر و پرخطر یکی از وظایفی است که باید به درستی ایفا شود.
طرح های گوناگونی از سوی سازمان های مختلف، جهت کاهش آلاینده های حاصل از سوخت خودروها، در عین افزایش بهره وری وسایل نقلیه، مطرح می گردد. نظارت بر روی این طرح ها معمولا بر عهده کارشناس رسمی محیط زیست است که مناسب ترین و قابل اجراترین آن ها را انتخاب می نماید. علاوه بر این، تلاش می کند تا نتایج طرح های در دست اجرا را نیز بررسی کند و از مطلوب بودن نتایج آن ها، اطمینان حاصل نماید. در صورتی که طرح در حال اجرا، رضایت بخش نبوده و یا مطابق با بررسی ها، به میزان قابل توجهی منجر به کاهش آلودگی هوا نشده باشد، از ادامه اجرای آن ممانعت به عمل آمده و طرح مورد نظر به سازمان محیط زیست و سازمان های مربوطه ارجاع داده خواهد شد.
علاوه بر این، یکی از اصلی ترین وظایف کارشناس حفاظت محیط زیست، این است که برنامه هایی را جهت پیشگیری و مقابله با آلودگی های محیط زیست در حوزه های مختلف و به خصوص هوا، تهیه و تنظیم نماید. هدف برخی از این برنامه ها برآورد میزان خسارت وارد آمده به هوا، با توجه به غلظت آلاینده های موجود، براثر سوخت انواع وسایل نقلیه است. همچنین این کارشناس موظف است تا راهکارهای مدیریتی و کنترلی را در این زمینه ارائه نماید. نکته ای که کارشناسان در این مورد باید مد نظر قرار دهند، این است که برنامه ها تا جای امکان با رعایت اصول و پروتکل های تعریف شده از سوی سازمان محیط زیست تعیین شده باشند. راهکارهای کنترلی نیز بایستی تا حد قابل قبولی انجام پذیر باشند. همچنین این راهکارها باید با توجه به بودجه در نظر گرفته شده برای آن ها، تعیین گردند.
جهت دریافت مشاوره، طرح و پیگیری مسائل مربوط به برآورد میزان خسارت به هوا در اثر خروجی وسایل نقلیه، می توانید با کارشناس رسمی دادگستری حفاظت محیط زیست تماس حاصل نمایید.