ارزیابی پروژه ها و تاسیسات شهری
هر روز در سطح کشور، شاهد ساخت و ساز های زیادی می باشیم. در احداث آپارتمان، ویلا، ساختمان های اداری، تجاری و غیره باید تمام نکات ایمنی و ضوابط های شهرداری رعایت شود، در غیر این صورت پایانکار برای ساختمان صادر نمی گردد. ارزیابی پروژه ها و تاسیسات شهری یکی از مواردی است که باید در زمان احداث ساختمان به آن توجه نمود در ادامه بیشتر در مورد اهمیت آن می پردازیم.
منظور از تاسیسات شهری، تاسیسات زیر بنایی و تاسیسات روبنایی می باشد که برای تامین رفاه شهروان الزامی است. از تاسیسات زیر بنایی می توان به سیستم دفع فاضلاب، آبرسانی، برق رسانی، گاز رسانی، تلفن و غیره اشاره کرد. هم چنین تاسیسات رو بنایی شامل اماکن خدماتی مثل ورزشی، تجاری، اداری، آموزشی، دولتی، صنعتی و مواردی از این قبیل می باشد. این تاسیسات به گونه ایی عضو ثابت هر بنایی می باشند و باید براساس ضوابط اجرایی، برنامه ریزی و مدیریت بشوند. متاسفانه بسیاری از پیمانکاران بدون توجه به قوانین، از مصالح و محصولاتی استفاده می نمایند که از کیفیت خوبی برخوردار نیستند. مثلا ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که از کنار یک آپارتمان یا سازمان عبور کرده و متوجه بوی فاضلاب در آن مکان شده باشید. متاسفانه این گونه مسائل، نه تنها موجب راه یابی فاضلاب به آب شهری شده، بلکه باعث سلب آرامش شهروندان نیز می گردد. یکی از شاخص های ارزیابی پروژه، رسیدگی به تاسیسات شهری می باشد به همین دلیل شهرداری بعد از اتمام تمام پروژه های ساختمانی، تاسیسات آن را بررسی می نماید. در صورت نداشتن کیفیت و ایمنی لازم، نه تنها پایانکار صادر نمی گردد؛ بلکه مشمول پرداخت جریمه های سنگینی هم نیز می شود.
پیشنهاد می شود در زمان احداث ساختمان از جمله مسکونی، تجاری، ادرای، خدماتی و غیره به یک کارشناس رسمی مراجعه فرمایید تا تاسیسات شهری آن ارزیابی گردد. کارشناس با ارزیابی و رسیدگی به تاسیسات آب و فاضلاب، تاسیسات برقی، آسانسورها و پله برقی ها، تجهیزات سردخانه، تاسیسات اعلام و اطفاء حریق و غیره، کیفیت محصولات استفاده شده را مشخص می نماید و در صورت نیاز و مطابقت با قوانین شهرداری، باید تعویض گردد. هم چنین ممکن است در امر تاسیسات شهری، اختلاف بین پیمانکار و کارفرما پیش بیاید که کارشناس به دلیل تسلط داشتن در این زمینه می تواند به حل اختلاف بپردازد.
متاسفانه بسیاری از کارفرمایان، ارزیابی تاسیسات شهری را نادیده می گیرند و در زمان اتمام کار، به دلیل رعایت نکردن ضوابط اجرایی و کیفیت پایین محصولات، مجوز از طرف شهداری صادر نمی گردد. در این مواقع کارفرما نه تنها باید مجددا هزینه نماید، بلکه مجبور به پرداخت جریمه سنگین نیز می شود. مطمئنا هزینه کارشناس مجرب برای ارزیابی تاسیسات شهری در طول پروژه، بسیار منطقی تر از هزینه خرید و احداث تاسیسات جدید می باشد. از آنجایی که بخش عظیمی از هزینه های پروژه، مربوط به تاسیسات ساختمان می باشد؛ کارشناس با تعیین قیمت تاسیسات شهری، کارفرما را از هزینه تمام شده آگاه می سازد. در صورت نیاز می توانید به کارشناسان ما در این زمینه مراجعه فرمایید؛ همکاران ما آماده ارایه خدمات به شما می باشند.