معماری و شهرسازی

تغییر کاربری املاک

[ad_1]

تغییر کاربری به این معناست که بر خلاف مجوز شهرداری، از آن ساختمان استفاده دیگری بشود. مثلا به دلیل بالا بودن قیمت املاک تجاری، معمولا ساختمان های مسکونی تغییر کاربری داده و از آن استفاده تجاری می شود. تغییر کاربری املاک شامل تغییر کاربری مسکونی به تجاری، تغییر کاربری مسکونی به اداری، تغییر کاربری اداری به تجاری و غیره می باشد. در این مطلب قصد داریم به تغییر کاربری املاک بپردازیم.

تغییر کاربری املاک یک روند نسبتا دشوار به نظر می‌رسد. اولین قدم در تغییر کاربری املاک بررسی تهیه گزارشی در خصوص امکان تغییر کاربری ملک است. در بسیاری از موارد به دلایل مختلف امکان تغییر کاربری ملک وجود ندارد. به همین دلیل هم در طرح‌های شهری نوعی تخصصی سازی در تعیین کاربری‌ها وجود دارد به همین دلیل ابتدا با توجه به این طرح‌ها باید برآورد کرد که آیا امکان تغییر کاربری ملک وجود دارد یا خیر.

یکی از رایج ترین تغییر کاربری ساختمان مربوط به استفاده کردن از ملک مسکونی برای فعالیت های تجاری یا اداری می باشد. البته تغییر کاربری بدون اجازه شهرداری تخلف محسوب می شود و بهتر است مراحل تغییر کاربری به صورت قانونی طی شود.

  • ابتدا باید مالک فرم ثبت درخواست برای تغییر کاربری را پر نماید. سپس آن را به همراه مدارک مورد نیاز از جمله مدارک شناسایی، گواهی عدم تخلف ساختمان، تسویه‌حساب عوارض شهرداری و مالیات ملک را به دفاتر خدمات نوسازی ارسال فرماید.
  • سپس یک بازرس برای بازدید از ملک اعزام می گردد. بازرس موقعیت ملک را از نظر تغییر کاربری بررسی کرده و در صورت فراهم بودن شرایط لازم، نقشه جدیدی برای ملک طراحی می کند که مالک مستلزم است آن را کاملا رعایت کند تا مجوز تغییر کاربری صادر گردد. مثلا ممکن است برای تغییر کاربری نیاز به پنجره های بزرگ برای روشنایی بیشتر ساختمان باشد.
  •  مالک باید طبق دستور العمل های قید شده، اقدام به تهیه نقشه نماید. توجه داشته باشید باید نقشه مطابق استاندارهای شهرداری باشد، در غیر این صورت دوباره باید اصلاح شود. بنابراین پیشنهاد می شود به مهندسین مربوطه برای تهیه نقشه مراجعه شود.
  • بعد از تهیه نقشه، مالک آن را به ادارات نوسازی ارسال کرده تا نقشه توسط کارشناس بررسی شود. در صورتی که مشکلی نداشته باشد، نقشه تایید شده و مجوز صادر می گردد.

توصیه می شود قبل از اینکه پروسه تغییر کاربری را شروع کنید، به یک کارشناس  شهرسازی و عمران مراجعه کرده تا در مورد شرایط تغییر کاربری و هزینه های تغییر کاربری شما را راهنمایی نماید. کارشناس رسمی با بررسی موقعیت و مکان ملک، تشخیص می دهد که آیا این ملک امکان تغییر کاربری را دارد یا خیر. هم چنین هزینه های تغییر کاربری از جمله احداث آسانسور، بیشتر شدن طبقات، بزرگ کردن انبار و مواردی از قبیل را برآورد می نماید. در واقع هزینه ثابتی برای تغییر کاربری وجود ندارد و با توجه به تغییراتی که اعمال می گردد؛ هزینه تغییر کاربری مشخص می گردد.

با توجه به این که امور بسیار زیادی مانند تغییر کاربری ملک باید با گزارش چند کارشناس در حوزه‌های مختلف مثلا عمران و شهرسازی صورت بگیرید توصیه می‌کنیم با شماره تلفن‌های موجود تماس حاصل نمائید و از خدمات ترکیبی تیم کارشناسان ما بهره‌مند شوید.

اگر قصد دارید ملک مسکونی، تجاری و اداری خود را تغییر کاربری داده و از آن استفاده دیگری کنید، پیشنهاد می شود قبل از اقدام به انجام هر کاری، به کارشناسان مجرب در این زمینه رجوع فرمایید تا در مورد شرایط تغییر کاربری و هزینه های آن شما را راهنمایی نمایند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین کاربری ملک می‌توانید به سایت کارشناس عمران مراجعه فرمایید.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *