کشاورزی و منابع طبیعی

نظر کارشناس رسمی کشاورزی و منابع طبیعی در خصوص مکان های فرآوری محصولات نهاده های دامی و کشاورزی

[ad_1]

نظر کارشناس رسمی کشاورزی و منابع طبیعی در خصوص مکان های فرآوری محصولات  نهاده های دامی و کشاورزی

فرآوری محصولات کشاورزی و نهاده های دامی از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا تغذیه به عنوان یک امر استراتژیک برای کشور ها مطرح است. فرآوری اصطلاحا به فرآیندی گفته می شود که در آن محصولات خام به کالاهای قابل استفاده و متنوعی تبدیل می شوند. فرآوری نیازمند تکنولوژی است و همچنین نیازمند مکانی برای احداث کارخانه های فرآوری کننده. تعیین این مکان ها بر عهده کارشناس رسمی دادگستری کشاورزی و منابع طبیعی است.

تعیین مکان فرآوری درکیفیت تولیدات، بازدهی مناسب تر و توزیع آن اهمیت ویژه ای دارد برای احداث این کارخانه ها کارشناس دادگستری کشاورزی صاحب صلاحیت است این متخصصان با توجه تجربه و حرفه ای که در زمینه کشاورزی دارد می تواند مسائلی را در نظر بگیرد که در تاسیس کارخانه مهم هستند.
کارشناس رسمی کشاورزی اطلاعات موثقی در خصوص میزان تولیدات یک منطقه و تنوعات تولیدات کشاورزی در آن دارد. بنابراین  برای مثال می تواند در خصوص ایجاد یک کارخانه فرآوری غلات اظهار نظر کند. تولید یک کارخانه فرآوری غلات در منطقه ای که تولید غله آن بسیار اندک است، چندان به صرفه نیست و بیشتر اتلاف هزینه و سرمایه به حساب می آید. برای مثال تاسیس یک مکان فرآوری خرما در شمال کشور اصلا به صرفه نیست چرا که مناطق شمالی پتانسیل ایجاد چنین تولیدی هایی را ندارند. هزینه های گزاف حمل و نقل  دوری از منابع مورد نیاز مهم ترین عواملی هستند که کارشناس کشاورزی در نظر می گیرد.

این موضوع در خصوص فرآوری نهاده های دامی نیز صادق است. وجود مراتع مناسب، کشاورزی پر رونق، تولید خوراک دام در عرصه کشاورزی  و مسائل اینچنینی باعث می شود تا بسیاری از مناطق برای تولید دام و به تبع آن فرآوری از مزیت نسبی برخوردار باشند. البته در تعیین مکان احداث تولیدی و کارخانه های فرآوری عوامل دیگری نیز تعیین کننده هستند. مانند بازار مصرف و نیروی کار. اما آنچه در صلاحیت کارشناس رسمی کشاورزی است، با توجه به علم و آگاهی آنان در زمینه تولیدات محصول است. با توجه به لزوم فرآوری محصولات کشاورزی برای جلوگیری از هدر رفت سرمایه های کشور، نظر کارشناسان این حوزه باید ملاک احداث قرار گیرد و پیشنهاد می شود تولید کنندگان حتما پیش از اقدام به تاسیس کارخانه فرآوری با کارشناس رسمی کشاورزی مشورت کنند. برای مثال با توجه به کمبود کارخانه های فرآوری گوجه فرنگی در جنوب کشور و تولید قابل توجه این محصول بهترین مکان برای احداث کارخانه این کارخانه ها مناطق جنوبی هستند.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *