جنگل و مراتع

تعیین میزان خسارت ناشی از تجاوز به جنگل ها و مراتع از سوی کارشناس رسمی دادگستری جنگل و مراتع

[ad_1]

دولت برای بهره برداری صحیح از منابع طبیعی محل هایی را مشخص می کند که بهره برداری از آنها ممنوع نبوده و به اشتغال زایی هم کمک می کند اما هر ساله خسارت های زیادی به دلایل مختلفی چون بهره برداری از جنگل ها و مراتع و ساخت و ساز های متعدد، دخل و تصرف و تجاوز به جنگل و مراتع صورت می گیرد.طبق قانون هر گونه تجاوز به جنگل و دخل و تصرف آنها ممنوع بوده و کارشناس رسمی دادگستری جنگل و مراتع می تواند با بررسی میزان تخریب، بررسی سن درخت و میزان خسارت وارده به آن و همچنین بررسی میزان خسارت وارده به مراتعی چون دشت ها و خاک های حاصل خیز میزان خسارت را تعیین نماید.

تجاوز به جنگل ها و مراتع

تجاوز به جنگل ها و مراتع که عموما به دو صورت انجام می شود شامل بهره برداری از جنگل ها و ساخت و ساز ها می باشد. بهره برداری از جنگل ها به صورت قطع درختان، تهیه هیزم و استفاده از درختان افتاده و آفت زده نیز عموما غیر مجاز بوده و با توجه به نظر کارشناس مورد بررسی قرار می گیرد. ساخت و ساز در حاشیه جنگل ها و مراتع نیز غیر مجاز بوده و در صورت انجام میزان خسارت وارده به آنها توسط کارشناس مشخص می شود. ساخت و ساز هایی که منجر به قطع درختان جوان و کهن می شود باعث آسیب دیدن جنگل و مراتع می شود و از وسعت آنها کم می کند. چنین عواملی تعیین خسارت می شود.

عوامل تجاوز به جنگل ها

از مهم ترین عوامل تجاوز به جنگل ها و مراتع می توان به بحث تعیین کاربری اراضی زمین و همچنین بحث عدم شناخت حدود و ثغور حریم جنگل و مراتع طبیعیو در نهایت عدم رعایت استاندارد های لازم در خصوص آنها اشاره کرد. کارشناس می تواند با توجه به مواردی مختلف میزان آسیب وارده به این منابع را تشخیص داده و تعیین نماید.

نحوه تعیین خسارت تجاوز به جنگل ها و مراتع

نحوه تعیین خسارت تجاوز به جنگل ها و مراتع به این صورت است که کارشناس با استفاده از داده های آماری نظیر بانک های اطلاعاتی، عکس های ماهواره ای و استفاده از نرم افزار های تخصصی مانند گوگل ارث و همچنین بررسی میزان سن درختان و میزان پراکندگی آنها می تواند تعیین خسارت کند. در خصوص افرادی که درختان را به اهدافی چون تهیه هیزم و تهیه الوار قطع می کنند با توجه به نوع درخت هم ارزش ریالی برآورد می شود.

موقعیت جغرافیایی و تعیین خسارت تجاوز به جنگل

موقعیت جغرافیایی و تعیین خسارت تجاوز به جنگل بسیار مهم است. موقعیت جغرافیایی گرم سیر یا مرطوب درختانی خاص و متناسب با آب و هوای آن منطقه دارد. حال اگر ساخت و ساز ها و تصرف مراتع به این درختان کم یاب و خاص آسیب برساند کارشناس در خصوص آن تحقیق و بررسی به عمل می آورد و در نهایت میزان خسارت را برآورد می کند.

تعیین محل های برداشت صحیح

یکی دیگر از مواردی که دولت نسبت به آن نقش دارد تعیین محل های برداشت و بهره برداری صحیح از منابع است. این محل ها به گونه ای هستند که بهره برداری از درختان و مراتع آنها صدمه به محیط زیست نمی زند و باعث کاهش تراکم درختان نخواهد شد. لذا اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند با مراجعه به این محل ها بهره برداری خوبی زیر نظر کارشناس رسمی دادگستری محیط زیست طبیعی داشته باشند. اما گاهی به دلایل مختلفی که در قسمت قبل ذکر شد از این مناطق بهره برداری نمی شود و به حریم های جنگل ها و مراتع تجاوز می شود. این عمل توسط کارشناس بررسی می شود و در نهایت خسارت آن برآورد می شود.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *