کار و کارگری و حوادث ناشی از کار

صدمه و آسیب به کارگران بدون بیمه در حین کار

[ad_1]

مسئولیت بیمه کردن کارگر، با کارفرما است. بابت هزینه های پزشکی، صدمه های جسمی و فوت کارگر ناشی از حادثه ای که موضوع بیمه است. در صورت حوادث ناشی از کار، بیمه نامه با حمایت از کارفرما خسارت وارده را به کارگر پرداخت میکند. اما اگر کارفرما از بیمه کارگری خودداری کند، در صورت بروز حادثه چه کسی ضامن جبران خسارت است؟

در موارد بسیار زیادی کارگران حین انجام کار دچار آسیب دیدگی می‌شوند و عدم توجه کارفرمایان به بیمه کارگران زمینه بروز مشکلاتی را برای کارفرما و کارگر ایجاد می‌کند. در این یادداشت به بررسی صدمه و آسیب به کارگران بدون بیمه می‌پردازیم. در موارد بسیاری کارگران و در مواردی نیز کارفرمایان نیاز به تهیه گزارش رسمی جهت ارائه به محاکم در خصوص نوع و شیوه بروز حوادث حین کار دارند که کارشناسان ما در این حوزه صلاحیت اظهار نظر و تهیه گزارش دارند.

 

صدمه به کارگر در حین کار

مواد قانونی صریحاً بیان می‌کنند که حفاظت از جان کارگر در کارگاه حتی با زمانی هر چند کوتاه و چند ساعته بر عهده کارفرما است. تمام کارفرمایان کشور باید از قانون کار(بیمه کارگری) تبعیت کنند. اگر کارگر بدون بیمه در حین کار صدمه و آسیبی ببیند، باید رابطه کارگری و کارفرمایی ثابت‌ شود و مشخص شود که کارفرما در آسیب وارده مقصر بوده است؛ در این صورت کارفرما در تمام هزینه ها مانند هزینه پزشکی، نقص عضو، فوت، و حتی هزینه کفن و دفن نسبت به سهم تقصیر خود مسئول است. اگر کارفرما از پرداخت بخشی از هزینه امتناع کند کارگری که در حین کار صدمه و آسیب دیده می‌تواند علیه کارفرما شکایت کرده و با تشکیل پرونده و به همراه کارشناس رسمی دادگستری به محل کار مراجعه کرده و کارشناس پس از بررسی نظر خود را به دادگاه اعلام می‌کند.

مسئولیت کارفرما

برای عدم بروز حوادث ناشی از کار که پیامد های آن همچون: فوت، از کار افتادگی و انواع فشار ها به کارگر و خانواده وی می باشد؛ قانون، کارفرمایان را موظف به انجام استاندارد سازی محل کار موظف کرده است. مانند ماده 96، 66 و 85 قانون کار که کارفرمایان را به رعایت ظوابط فنی و بهداشتی، صیانت نیروی انسانی و منابع مادی، درمان و آموزش پزشکی جهت پیشگیری و شیوع بیماری در محیط کار موظف می کند. اما این موارد توسط اکثر کارفرما ها نادیده گرفته میشود و به دلایلی همچون حقوق کم و پرداخت نکردن سنوات از بیمه کارگری، در مقابل چنین مواردی خودداری میکنند. در صورت آسیب دیدگی کارگر، منظور کارگر بدون بیمه در حین کار و با اثبات این موضوع که حادثه مستقیما به خاطر عدم رعایت مقررات از طرف کارفرما و یا نماینده او بوده است، هزینه های مربوط به غرامت ها و مستمری ها باید توسط کارفرما پرداخت شود که به دلیل عدم آشنایی اکثر کارگران نسبت به قوانین ذکر شده و حمایت های وسیع از کارفرما در برخی موارد از پرداخت غرامت به کارگر خودداری شده و یا با مبلغی ناچیز و بسیار کمتر از میزان خسارت پرونده بسته می‌شود.

وظایف کارگر

همان طور که گفته شد کارگرانی که آسیب میبینند حتی اگر بیمه هم نداشته باشند با اثبات دو شرط:

رابطه کارگری و کارفرمایی و اثبات تقصیر کارفرما در حادثه میتواند بخشی از خسارت را از کارفرما دریافت کند. اما زمانی که خود کارگر در به وجود آمدن حادثه نقش داشته باشد در این صورت کارفرما مسئولیتی نخواهد داشت. عواملی نظیر داشتن لباس کار مناسب، آگاهی از خطرات کار، استفاده از وسایل ایمنی در ارتفاع و یا عمق زمین باید توسط کارگر رعایت شود، در غیر این صورت کارفرما مسئولیتی نخواهد داشت و خود کارگر مسئول خواهد بود. اکثر این تجهیزات ایمنی باید توسط کارفرما مهیا شود که بسیاری از کارفرمایان از انجام آن سر باز میزنند.

کارگر بدون بیمه

قشر کارگر حمایت می طلبد و پوشش بیمه ای برای آن است تا در روزهای بیکاری کمکی برای گذران زندگی باشد. اما بیمه کارگری همیشه یکی از مشکلات کارگران بوده و اما و اگر ها در اجرای این قانون که سال 1384 در مجلس تصویب و دو سال بعد برای اجرا به دولت ابلاغ شد وجود داشته است. در این بین تشخیص موارد کوتاهی کارگر یا کارفرما درمواردی همچون: تهیه وسایل ایمنی و رعایت اصول حفاظتی، از جمله موارد خاص است که تنها با بررسی های کارشناسی قابل تشخیص است.

بسیاری از افراد به دلیل عدم اظلاع از قوانین و یا عدم احتمال تاثیر در مطالبه خسارت خود اقدامی برای گرفتن حق و حقوق خود در این موارد نمی‌کنند. کارشناسان ما در زمینه حوادث کار و کارگری آماده ارائه خدمات، تامین دلیل و ارزیابی نحوه بروز خسارت و ارائه گزارش رسمی جهت استفاده در محاکم مختلف می‌نماید.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *