انرژی هسته ای

اظهار نظر کارشناس دادگستری انرژی هسته‌ای در خصوص ایمنی رآکتور هسته‌ای

[ad_1]

امینت راکتور‌های هسته‌ای به دلایل متعددی اهمیت دارند از یک سو کارکنان زیادی در صنعت هسته ای مشغول فعالیت هستند که حفظ جان‌ آن‌‌ها اهمیت دارد و از سوی دیگر در نظر گرفتن امنیت در انجام پروژه‌های هسته‌ای می‌تواند خسارت مالی زیادی بر تاسیسات هسته‌ای وارد نماید و علاوه بر آن می‌تواند مردم و محیط زیست را با خطراتی روبرو کند.

از این رو با توجه به این که صنعت هسته‌ای در حال گسترش است و بسیاری از صنایع دیگر نیز از این خدمات استفاده می‌کنند، موضوع انرژی هسته‌ای را در ارتباط با کارشناس برق ماشین تاسیسات کارخانجات مورد ارزیابی قرار داده‌ایم چرا که بخش اعظمی از این صنعت در این حوزه جای می‌گیرد و در ادامه با کمک کارشناس رسمی دادگستری انرژی هسته‌ای به بررسی این امور می‌پردازیم.

همان‌طور که احتمالاً استحضار دارید، منابع سوختی نفت و گاز، جزو منابع تجدیدناپذیر محسوب می‌شوند، به عبارتی دیگر این منابع تا ابد نمی‌توانند برای بشر انرژی تولید کنند و بلاخره به اتمام می‌رسند. از همین انسان‌ها در سالیان اخیر به این فکر افتاده‌اند تا منابع و انرژی‌های تجدیدپذیر را جایگزین منابع فوق کنند. خوشبختانه این روزها توسعه‌های زیادی در زمینه استفاده از انرژی‌ بادی و انرژی خورشیدی صورت پذیرفته اما بدون تردید بیشترین توجه بشر در حال حاضر برای تولید منبع عظیمی از انرژی، انرژی هسته‌ای است. انرژی هسته‌ای از شکافته شدن هسته‌ی اتم‌هایی نظیر اورانیوم و پلوتونیوم به‌دست می‌آید و به عنوان یکی از موارد انرژی‌ تجدیدپذیر، یک منبع انرژی بسیار خطرناک محسوب می‌گردد.

لذا برای اینکه انرژی هسته‌ای برای مصارف مختلفی همچون تولید برق مورد استفاده قرار بگیرد، بایستی نکات ایمنی را در مورد آن به طور کامل رعایت نمود. امروزه بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان به دلیل آینده‌نگری اجتناب از استفاده از منابع سوخت‌های فسیلی و تجدیدناپذیر اقدام ساخت و گسترش رآکتور هسته‌ای می‌کنند. حال اگر این کشورها نکات ایمنی رآکتور هسته‌ای را به خوبی رعایت نکنند، مطمئناً فجایع دردناکی مانند چرنوبیل دوباره تکرار خواهد شد.

به طور کلی امنیت رآکتور هسته‌ای و بحث ایمنی آن را باید خیلی جدی گرفت زیرا انرژی هسته‌ای علی‌رغم اینکه منبع وسیعی از انرژی پاک را در اختیار انسان قرار می‌دهد، اما این این پتانسیل هم در آن وجود دارد که در صورت عدم رعایت نکات ایمنی، زندگی انسان‌ها و کل موجودات کره‌ی زمین یا قسمتی از آن را به نابودی بکشاند. به این موضوع هم دقت داشته باشید که رعایت ایمنی انرژی هسته‌ای فقط معطوف به نیروگاه آن نیست. بلکه در حقیقت ایمنی بایستی در هر جایی که ماده‌ی پرتوزا یا رادیواکتیو وجود دارد، رعایت گردد، چه نیروگاه یاشد چه محل دفع زباله‌های اتمی و چه هر مکان دیگر.

طبیعتاً شنیدن اظهارنظر در خصوص ایمنی رآکتور هسته‌ای از سوی یک کارشناس مجرب، نتایج و آگاهی‌های بهتری به دنبال دارد. زیرا کارشناس می‌داند که آلودگی رادیواکتیو و تشعشع می‌تواند تمام منابع زندگی موجودات زنده‌ی کره‌ی زمین نظیر خاک و آب را آلوده نماید. این آلودگی وقتی از طریق خوردن و آشامیدن وارد بدن می‌شود، موجب اختلال در بعضی از اندام‌ها می‌گردند و همچنین بر روی بچه‌هایی که از فرد آلوده به دنیا بیایند هم تأثیر منفی می‌گذارد.

متأسفانه حوادثی که به دلیل عدم رعایت ایمنی راکتور هسته‌ای در طول سالیان استفاده از انرژی هسته‌ای به وقوع پیوسته، کم نبوده و جالب است بدانید که غالب این حوادث به دلیل سهل‌انگاری و اشتباهات فردی بعضی از کارکنان و یا سیاست‌گذاران در خصوص ایمنی انرژی هسته‌ای رخ داده است. حوادثی نظیر آلودگی آب رودخانه اتاوا و چرنوبیل تنها بخشی از این فجایع هستند.

نکته‌ی دردناک‌تر اینجاست که بسیاری از دولت‌ها بعد از وقوع حادثه‌ اتمی، به دنبال سرپوش گذاشتن بر روی حادثه هستند و به دلایل مختلف و غیرمنطقی از اعلام آمار دقیق تلفات و خسارات وارده طفره می‌روند. به عنوان مثال در حادثه و فاجعه‌ی عطیم چرنوبیل که در روز 6 اردیبهشت 1365 شمسی یا به عبارتی 26 آپریل 1986 میلادی به وقوع پیوست، حدود 31 نفر از کارکنان مجموعه‌ی نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل به دلیل عدم رعایت ایمنی راکتور هسته‌ای از سوی مهندس فنی نیروگاه یعنی « دیاتلوف » جانشان را از دست دادند. اما دولت شوروی در آن زمان دائماً آمارهای دروغین در مورد تعداد کشته‌ها و میزان خسارات وارد شده اعلام می‌کرد و هنوز هم اطلاعات درست و دقیقی در این مورد وجود ندارد.

حادثه‌ی چرنوبیل نمونه‌ای مناسب برای نشان دادن عمق فاجعه در صورت عدم رعایت ایمنی رآکتور هسته‌ای است؛ زیرا بعد وقوع این فاجعه ابر عظیمی از مواد رادیواکتیو و تششع‌زا تشکیل گردید که حتی به اروپای شرقی و اسکاندیناوی هم نفوذ کرد و موجب تخلیه‌ی مناطق مختلفی در کشورهای اوکراین، روسیه و بلاروس فعلی گردید. این فاجعه باعث شد تا سه کشور روسیه، اوکراین و بلاروس هزینه‌های بسیار سنگینی را برای ایجاد شرایط مناسب پزشکی و بهداشتی بپردازند.

هدفمان از توضیح مختصر حادثه‌ی چرنوبیل، این بود که اهمیت رعایت ایمنی رآکتور هسته‌ای را بهتر درک کنید و بدانید انرژی هسته‌ای هر چقدر هم که خوبی و مزیت داشته باشد، باید در یک شرایط 100 درصد ایمن مورد استفاده قرار بگیرد. در غیر این صورت موجب فاجعه خواهد شد.

در پایان لازم است به این موضوع اشاره کنیم که چنانچه سوالی در مورد ایمنی رآکتور هسته‌ای دارید و می‌خواهید در این مورد مشاره بگیرید، می‌توانید با کارشناسان مجرب ما در این زمینه در ارتباط باشید تا اطلاعات بیشتری را در اختیارتان قرار دهند.

در ضمن باید به این موضوع هم اشاره کنیم که اگر در مورد برق ماشین و تأسیسات مورد استفاده در کارخانجات سوالی دارید و یا مشکلی در این مورد برایتان به وجود آمده و می‌خواهید با کارشناسی مشورت کنید، می‌توانید به لینک کارشناس برق ماشین مراجعه نموده تا همکاران ما مشکل و ابهام شما را برطرف کنند.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *