انرژی هسته ای

بررسی موارد کاربرد پزشکی هسته‌ای توسط کارشناس رسمی دادگستری انرژی هسته‌ای

[ad_1]

بر خلاف تصورات ابتدایی که در خصوص انرژی هسته‌ای بود دامنه این علم به سرعت سایر علوم را تحت تاثیر قرار داد و وارد حوزه‌ای مختلفی من جمله پزشکی گردید و در حال حاضر در بسیاری از دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و درمانی از انرژی هسته‌ای استفاده می‌شود. اما آیا این روش کاربرد دارد؟ و آیا خطراتی برای بیماران ایجاد می‌کند یا خیر و چگونه می‌توان این خطرات را ارزیابی کرد سوالاتی است که ما در این یادداشت به کمک کارشناس رسمی دادگستری انرژی هسته‌ای به آن پرداخته‌ایم.

انرژی هسته‌ای یکی از مهم‌ترین منابع انرژی تجدیدپذیر محسوب می‌شود که امروزه کشورهای صنعتی و پیشرفته‌ی جهان توجه ویژه‌ای به آن دارند. دلیل توجه بیشتر این کشورها به انرژی هسته‌ای در مقایسه انرژی‌های تجدیدپذیر دیگری مثل انرژی خورشیدی و انرژی باد، مقدار بسیار زیاد این انرژی می‌باشد.

 کاربرد انرژی هسته‌ای شامل موارد زیادی می‌باشد که مردم غالباً با کاربرد تولید برق آن آشنا هستند. اما یکی از مهم‌ترین و جذاب‌ترین کاربردهای انرژی هسته‌ا‌ی در علم پزشکی می‌باشد. البته لازم به ذکر است که استفاده از انرژی هسته‌ای به عنوان یک منبع عظیم انرژی منوط به رعایت کامل نکات ایمنی در مورد آن است.

پزشکی هسته‌ای چیست؟

به شاخه‌ای از دانش پزشکی که در آن به منظور شناسایی و علاج بیماری‌ها مواد رادیواکتیو یا پرتوزا مورد استفاده قرار می‌گیرد، پزشکی هسته‌ای می‌گویند. موارد کاربرد پزشکی هسته‌ای بسیار گسترده می‌باشد و از آن برای درمان برخی از دستگاه‌های بدن مانند دستگاه ادرار و دستگاه گوارش و همچنین عضوهایی مثل کلیه، قلب، شش، مغز، مفاصل و استخوان‌ها بهره می‌گیرند.

اگر تمایل دارید اطلاعاتی بیشتری در این زمینه به‌دست آورید و یا سوالی دارید می‌توانید آن را با کارشناس پزشکی در میان بگذارید تا ابهاماتتان برطرف گردد.

شیوه به کار رفتن انرژی هسته‌ای در پزشکی

در علم پزشکی هسته‌ای، مواد رادیواکتیوی که مورد استفاده قرار می‌گیرند به دو صورت می‌باشند : داروهای نشان‌دار شده با مواد رادیو ایزوتوپ و یا رادیو ایزوتوپ

وقتی بخواهند بیماری یک فرد را تشخیص دهند مقداری ماده‌ رادیواکتیو به بدن شخص تزریق می‌گردد و سپس فرآیند تصویربرداری از قسمت مدنظر بدن با استفاده از دستگاه‌های مخصوص صورت می‌پذیرد. رادیو داروهایی یا همان مواد دارویی رادیواکتیو که به بدن فرد بیمار تزریق شده، به واسطه‌ی دوربین‌های مخصوصی که به رایانه اتصال یافته‌اند، در تصویر وضوح پیدا می‌کنند و در نتیجه یک تصویر عالی و مناسب از عضو مدنظر به‌دست می‌آید که در روند درمانی هم بسیار موثر است؛ زیرا اگر تصویربرداری در علم پزشکی با دقت و کیفیت بالا انجام شود، خیلی سریع عوارض بیماری را در فرد مشخص می‌کند بدون آنکه نیاز به انجام آزمایش‌های مختلف باشد.

البته دانستن اطلاعات بیشتر در این زمینه مستلزم مشورت با یک کارشناس خبره و مجرب است، زیرا موضوع پزشکی هسته‌ای یک موضوع به‌شدت تخصصی است که فقط کارشناسان متخصص می‌توانند در مورد آن اظهار نظر کنند.

در ادامه لازم است این نکته را خاطر نشان کنیم که شدت اشعه‌ای که در فرآیند پزشکی هسته وارد بدن بیمار می‌‌شود را می‌توان برابر با میزان اشعه‌ی ایکسی دانست که فرد به طور طبیعی از منابع طبیعی‌ای نظیر سنگ‌ها، خاک، هوا و … دریافت می‌نماید. لذا می‌توان نتیجه گرفت که ایمنی این فرآیند بسیار بالا بوده و همین موضوع باعث وسعت زیاد موارد کاربرد پزشکی هسته‌ای شده است.

برخی موارد کاربرد پزشکی هسته‌ای

کاربرد پزشکی هسته‌ای همان‌طور که پیش‌تر هم بیان نمودیم بسیار گسترده است و برای داشتن اطلاعات کامل در مورد آن باید با یک کارشناس مجرب مشورت نمود. اما برخی از موارد کلی از کاربرد این علم جذاب عبارتند از :

  • یافتن موقعیت صحیح شیار Seizure Foci
  • اندازه‌گیری کارکرد کلیوی
  • به نمایش درآوردن پس‌زدگی که در اثر پیوند کلیه به وجود می‌‌آید.
  • تشخیص سرطان
  • تشخیص میزان پیشروی تومور به طور کاملاً دقیق
  • شناسایی پرکاری تیروئید و علاج آن
  • به نمایش درآوردن ضایعات ریوی که در اثر ایدز به وجود می‌آید.
  • به نمایش درآوردن عفونت‌های اوکالت
  • شناسایی شانت‌ها و برآورد آن‌ها
  • شناسایی بیمارانی که جراحی برای آن‌ها با احتمال حمله قلبی همراه است.
  • شناسایی نارسایی در قسمت راست قلب
  • درمان بیماری آلزایمر
  • درمان بیماری‌های کلیه
  • به نمایش درآوردن مسدودیت‌های موجود در دستگاه ادرار

و…

چنانچه تمایل دارید اطلاعات بیشتری در زمینه کاربردهای انرژی هسته‌ای به‌دست آورید، می‌توانید با مراجعه به سایت کارشناس رسمی دادگستری پزشکی پیراپزشکی دندانپزشکی اطلاعات لازم را کسب نمائید.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *