دامپروری و دامپزشکی

شیوه های تعیین و ارزیابی خسارت به تاسیسات دامی توسط کارشناس رسمی دادگستری دام پروری و دامپزشکی

[ad_1]

شیوه های تعیین و ارزیابی خسارت به تاسیسات دامی توسط کارشناس رسمی دادگستری دام پروری و دامپزشکی

تاسیسات دامی شامل مجموعه وسایلی است که جهت نگهداری و پرورش دام از آن استفاده می شود. تاسیسات دامی امروزه در پرورش دام اهمین ویژه ای دارند. بسته به انواع تاسیسات می توان در خصوص کیفیت محصولات دامی و دامپروری ها نیزقضاوت کرد. کارشناس رسمی دادگستری دام پروری و دامپزشکی در صورت بروز خسارت برای دام پروری ها در مورد میزان آن اظهار نظر می کند. خسارت به تاسیات دامی عمدتا ناشی از بلایای طبیعی مانند: طوفان، سیل، زلزله و یا موارد غیر طبیعی چون آتش سوزی است. که در این مقاله به بررسی این موراد و اختلاف نظر های این حوزه از نظر کارشناس دادگستری دام پروری خواهیم پرداخت.

تاسیسات دامی شامل مکان های نگهداری دام و وسایلی است که عمدتا مربوط به تغدیه دام هستند. البته اگر  واحد های دامداری را دیده باشید احتمالا با وسایل دیگری برای نظافت و یا استفاده از محصولات دامی نیز آشنا هستید. شایع ترین پدیده ای که به تاسیسات دامی صدمه وارد می کند سیلاب ها هستند. به دلایل مختلفی که عمدتا هم مربوط به سازه های تاسیسات دامی است دام پروری ها همواره مستعد این خسارات هستند. برای مثال در مرداد 96 بیش از 50 درصد دامداری ها و مرغداری ها در استان گهگیلویه و بویر احمد دچار آسیب  ناشی از سیلاب ها شدند. کارشناس رسمی دام پروری با بازدید از مکان های دام پروری به بررسی میزان خسارت بر سازه دامپروری و وسایل های موجود در آن می پردازد.

زلزله نیز از مواردی است که به تاسیسات دامی خسارت وارد می کند. برآورد میزان خسارت زلزله نیز همچون سیلاب ها اتفاق می افتد و کارشناس با بررسی و تعیین ارزش تاسیسات و همچنین میزان ( درصد ) خسارت وارده رقمی را به عنوان خسارت به تاسیسات تعیین می کند.
در بسیاری از موراد دام داری ها به دلایل مختلفی چون رعایت نکردن نکات ایمنی، باز بودن محیط اطراف آن و احتمال برخورد دام به تاسیسات برقی و آتش زا، دچار آتش سوزی می شوند. معمولا آتش سوزی ها اثرات عمیق تری نسبت به سیل و طوفان دارند.
ارزیابی دقیق میزان خسارت به تاسیسات دام پروری ها توسط کارشناس دام پروری از چند جهت اهمیت دارد. اولا همواره نیاز به یک آمار دقیق برای شفاف سازی در خصوص رقم خسارت بلایای وجود دارد. مورد دیگر در خصوص اختلافاتی است که در این زمینه رخ می دهد. فرض کنید یک واحد دام پروری دارای بیمه است و در اثر یکی از بلایای مذکور دچار خسارت می شود. در صورتی که انها در خصوص رقم خسارت با یکدیگر اختلاف داشته باشند، بهتری مرجع کارشناس رسمی دادگستری دام پروری و دامپزشکی است. و یا دامداری را فرض کنید که به دلیل قصور فردی دچار آتش سوزی شده است و صاحب واحد دامی جهت تامین خسارت وارده از مقصر شکایت می کند. در این صورت نیز کارشناس مذکور با ساز و کاری که ذکر شد میزان خسارت وارده را اعلام می کند.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *