رفع اختلافات کارفرما و پیمانکار مجری بنای چوبی با مشاوره کارشناس رسمی دادگستری رشته صنایع چوب
امروزه با جهت گیری طرحها و نقشههای ساختمانی به سمت زیباسازی محیط و همچنین افزایش تمایل افراد مختلف به استفاده از صنایع تزئینی و چشم نواز، کارفرمایان و مالکان ساختمانها تصمیم گرفتند که از موادی در ساختمان خود استفاده کنند که علاوه بر مسئله زیبایی، موضوع دوام و استحکام را هم پوشش دهد. یکی از زمینههایی که مد نظر این افراد قرار گرفت، صنایع چوب بود که با توجه به تنوعی که دارد میتواند جایگاهی عالی در حوزه ساختمان و دکوراسیون داخلی و نمای خارجی داشته باشد.
با افزایش تقاضا در حوزه صنایع چوب، پیمانکاران این حوزه رو به فزونی گذاشت و صنعت مدرن چوب، به عنوان یک صنعت مهم و پایه در حوزه دکوراسیون، پا گرفت. یکی از مسائل و مشکلاتی که افزایش پیمانکاران دارد، این است که سلایق، کیفیتها و مدلهای کاری مختلفی به بازار عرضه خواهد شد و به همین خاطر ممکن است اختلافاتی بین کارفرما یا مالک با پیمانکار مجری بنای چوبی به وجود بیاید.
ممکن است مشکلاتی در اجرای نمای چوبی وجود داشته باشد که از جمله این مشکلات، عدم برخورداری چوب بکاررفته از کیفیت و دوام کافی است. گاهی پیمانکاران برای اینکه بتوانند هزینه کار را پایین بیاورند و از این طریق به سود بیشتری برسند، از چوب با کیفیت پایین استفاده میکنند. به طور مثال چوب مناسب برای نمای خارجی ساختمانها، چوب کاج است که برخی از پیمانکاران از چوبهای دیگری در این زمینهه استفاده میکنند که مقاومت کافی را ندارد و کارفرما با مراجعه به کارشناس صنایع چوب و گرفتن مشاوره از وی، میتواند برای فهم اصالت و کیفیت چوب بکاررفته از کارشناس مذکور کمک بگیرد.
یکی دیگر از موارد اختلافی بین کارفرما و پیمانکار مجری سازه چوبی، عدم مطابقت نقشه با طرح اجراشده است. گاهی پیمانکاران با اشتباه در نقشه و عدم اجرای مورد مناسب در دکوراسیون داخلی یا نمای خارجی، اختلافاتی را ایجاد میکنند که در این موقعیت هم کارشناس رسمی صنایع چوب میتواند با مراجعه به نقشه و همچنین بررسی شرایط گوناگون اقتصادی، راهکاری ارائه دهد تا هزینه اصلاح اشکالات به حداقل میزان ممکن برسد.
گاهی بین کارفرما و پیمانکار مجری بنای چوبی بر سر قیمت گذاری و موارد اقتصادی مربوط به پروژه اجرای سازه چوبی مشکلاتی به وجود میآید و حتی گاهی این مشکلات وارد فاز قانونی میشود که ممکن است هزینههای بالایی برای طرفین به همراه داشته باشد و علاوه بر همه این موارد، کار پیشبرد ساختمان با مشکل مواجه میشود. در چنین شرایطی کارشناس رسمی دادگستری صنایع چوب میتواند برآوردی دقیق از بنای چوبی ارائه دهد و اختلافات مطرحشده را با کمترین هزینه ممکن حل و فصل نماید.
یکی از اختلافاتی که در بین کارفرما و پیمانکار وجود دارد، نداشتن قرارداد است. گاهی دو طرف به دلیل آشنایی یا بدون در نظر گرفتن تمهیدات قانونی، اقدام به شروع کار میکنند و در حین کار از نظر قیمت یا از نظر کیفیت و سلیقه به مشکل برمیخورند و واقعا در این موارد کار گره میخورد. یکی دیگر از موارد عدم پیشبینی هزینه تمامشده است. گاهی به دلیل اطلاعات نادرست و غیردقیق و همچنین عدم آگاهی از نواسات بازار و غیره پیمانکار کار را شروع میکند و به پایان میرساند ولی پس از پایان کار به این نتیجه میرسد که در برابر مبلغ موجود در قرارداد متضرر شده است، در این حالت کار با مشاوره طرفین با کارشناس دادگستری صنایع چوب سامان مییابد. وی در زمینه چوب میتواند کار را به شکلی پیش ببرد که با کمترین هزینه و با کمترین خسارت به طرفین، حل شود.
امکان بروز اختلافات متعدد و متنوعی بین کارفرما یا مالکان با پیمانکار مجری بنای چوبی وجود دارد. این اختلافات بیشتر در حوزه اقتصادی، سلیقهای، کیفی و غیره هستند و به همین خاطر در اکثر موارد با مشاوره با کارشناس صنایع چوب با کمترین هزینه و در سریعترین زمان ممکن قابل حل هستند.