راهکار کارشناس رسمی دادگستری رشته صنایع چوب در مورد ارزیابی و تعیین قیمت سازههای چوبی
زیبایی و لوکس بودن وجود سازههای چوبی در ساختمانهای مسکونی، اداری و غیره سبب شده است که کارفرمایان و مالکان محترم به این فکر فروروند که چگونه و تا چه از سازهها و دکورهای چوبی در نقشههای اجرایی خود استفاده نمایند و از این رو حضور یک مشاور معتمد و صاحب سبک میتواند در این مواقع بسیار مفید و مؤثر واقع شود و به بهبود ساختمان از لحاظ زیبایی شناسی و استحکام کمک کند.
کارشناس رسمی دادگستری صنایع چوب میتواند راهکارهایی را به مالکان و کارفرمایان پیشنهاد دهد که با بهره گیری از آن بتوانند هم هزینههای اجرا و خرید مواد اولیه را به بهینهترین حالت ممکن برسانند و هم از نظر اجرایی، سریع و کارآمد عمل شود و ساختمان از دیدگاه زیبایی، جذاب و چشم نواز گردد.
بسیاری از افرادی که قصد دارند از سازهها و دکورهای چوبی استفاده کنند، اولین مسئلهای مد نظر دارند، بحث قیمت است. کارشناس رسمی صنایع چوب در نخستین گام، مواد اولیه را انتخاب میکند و هزینههای مربوط به مواد اولیه مانند تخته خرده چوب، چوب تخته چندلایه، روکش طبیعی و مصنوعی، انواع امدیاف و غیره در نظر میگیرد. پس از انتخاب مواد اولیه، مقدار کلیه مواد مصرفی برآورد میشود و طرح و لیست آن به کارفرما تقدیم میگردد. در تمامی مراحل، قیمتها در بهینهترین حالت ممکن قرار دارد و این موضوع بیشتر به خاطر سابقه و تجربه بالای کارشناس مذکور است.
کارشناس دادگستری صنایع چوب حتی دورریز مواد اولیه را هم محاسبه میکند. برای این کار، چوب قطعه کار را از چوب اولیه کم میکند. البته مقدار دوریز به نوع برش، کیفیت چوب و نوع کار اهمیت دارد. در هنگام تعیین قیمت مواد مصرفی، مواد کمکی مورد نیاز جهت اجرای دکور یا سازه چوبی هم محاسبه میگردد. یکی از بخشهای کار در هنگام تعیین قیمت تمامشده، برآورد دستمزد مربوط به رنگکاری، اجرای سازه و ماشینکاری هم مد نظر قرار میگیرد.
کارشناس صنایع چوب آگاهی کاملی از اصول فنی کار در زمینه مصنوعات چوبی دارد و به همین خاطر میتواند در تمامی مراحل با انتخاب بهینهترین و مناسبترین مواد از خرجهای بیهوده جلوگیری نماید و یک طرح عالی را با یک قیمت عالی به کارفرمایان یا مالکان ارائه دهد. وقتی کارفرمایان یا مالکان برای خرید چوب بر اساس مترمکعب وارد بازار میشوند، اگر طبق توصیه کارشناس مذکور عمل کنند، قیمت تهیه چوب برای آنها بسیار مناسب خواهد بود.
یکی از مواردی که در هنگام خرید باید به آن دقت کرد این است که چوبهای موجود در بازار در قالبهای مشخص وجود دارد. مثلاً تختههای چوب روسی که در بازار وجود دارد دارای طول 6 متر هستند و ابعاد آنها 5*15*600 سانتی متر است. اگر کارفرما بخواهد یک مترمکعب از این چوب را خریداری کند، میتواند از مشاوره کارشناس دادگستری صنایع چوب کمک بگیرد. این کارشناس در ابتدا حجم تخته چوب روسی را با ضرب طول در عرض در ارتفاع محاسبه میکند (45000 سانتیمترمکعب) و سپس 1000000 سانتیمترمکعب را بر 45000 تقسیم میکند. در نهایت وی باید 22 یا 23 عدد تخته چوب روسی خریداری نماید تا بتواند در هنگام اجرای سازه از آن استفاده کند.