دسته‌بندی نشده

چرا داشتن اعتماد به نفس مهم است؟

[ad_1]

                                                          

داشتن اعتماد به نفس به چه معناست؟
اعتماد به نفس به این معناست که از ارزش‌ها و مهارت‌هایتان در زمینه‌های مختلف آگاه باشید و قادر باشید به گونه‌ای رفتار کنید که این ارزش‌ها را به دیگران نشان دهید. در نظر داشته باشید که داشتن اعتماد به نفس با تکبر و پایین بودن سطح اعتماد به نفس متفاوت است. منظور از تکبر این است که در موضوعی خاص خود را نسبت به آنچه که هستید بهتر و بالاتر بپندارید و پایین بودن سطح اعتماد به نفس به این معناست که ارزش خود را نسبت به آنچه که در واقع هستید پایین تر قلمداد کنید. اگر اعتماد به نفس تان متناسب باارزش‌هایتان باشد و بتوانید بر این اساس رفتار کنید،به اعتماد به نفس صحیح و مناسب دست یافته‌اید.
چرا تعریف اعتماد به نفس مهم است؟ اگر قصد دارید به سطحی از اعتماد به نفس دست یابید که به نفعتان است (نه سطحی که برایتان مضر است) ضروری است که از هدف خود مطلع باشید. مثبت اندیشیدن بیش از حد لزوماً سودمند نیست و ممکن است که شما را از هدفتان دور کند. در برخی موارد از این طرز تفکر به عنوان اثر Dunning-Kruger یاد می‌شود و این زمانی است که فرد توانایی‌های خویش را بیش از حد توان خود تصور کرده و از اعتماد به نفس کاذب برخوردار است.

مسئله مهم چیست؟
اعتماد به نفس از جمله ویژگی‌های خوب هر فرد است. اگر قرار باشد توضیح دهیم که چرا بهتر است هر فرد خواستار اعتماد به نفس باشد، تنها می‌توانیم به یک نظریه مبهم اشاره کنیم. خوشبختانه دانش به یاری ما شتافته است. در زیر به مواردی می‌پردازیم که باعث تقویت اعتماد به نفس می‌شوند.

کسب زودهنگام اعتماد به نفس در زندگی باعث آسایش و راحتی در محل کار خواهد شد
جای هیچ‌گونه تعجبی نیست که داشتن اعتماد به نفس کافی در محل کار، باعث موفقیت شما خواهد شد. مطالعات آزمایشی صورت گرفته در دانشگاه ملبورن نشان داده است که بین داشتن اعتماد به نفس در مدرسه و موفقیت‌های کاری در جوانی رابطه وجود دارد.
این موضوع تنها به موفقیت در کار مربوط نیست. تحقیقات دانشگاه تگزاس حاکی از آن است که دانش‌آموزانی که اعتماد به نفس شان بالا می رود، حتی هنگامی که مورد انتقاد قرار می‌گیرند، در آینده عملکرد بهتری خواهند داشت.

داشتن اعتماد به نفس بیش از حد نیز گاهی اوقات سودمند است
طبق تحقیقات دانشگاه ادینبرگ و دانشگاه سان دیاگو کالیفرنیا هنگام بحث پیرامون موضوعی خاص، اگر این احتمال را می‌دهید که نتیجه دلخواه را نمی‌گیرید و موضوع بحث نیز برایتان ارزشمند است، داشتن اعتماد به نفس زیاد منجر به پیروزی می‌شود. داشتن اعتماد به نفس کمک می‌کند به نتیجه دلخواه خود برسید، حتی اگر حق با شما نباشد.

کارهایی که باعث تقویت اعتماد به نفس می‌شوند
صحبت کردن پیرامون اعتماد به نفس مثل این است که بخواهیم مکانیک کوانتوم را از طریق رقص توضیح دهیم.تفاوت میان اعتماد به نفس و تکبر واضح و روشن است.اعتماد به نفس ندارید؟ چاره کار چیست؟ “بهتر باش” توصیه مناسبی نیست.بنابراین راه تقویت اعتماد به نفس چیست؟
 
ورزش کنید
اثر ورزش کردن بر روی اعتماد به نفس قابل چشم‌پوشی نیست. هنگام ورزش کردن، بدن ماده‌ای به نام اندورفین آزاد می‌کند که باعث احساس شادی و رضایت در فرد می‌شود. پس از ورزش به این باور می‌رسید که کار مفیدی انجام داده‌اید. ورزش کردن در طولانی مدت باعث سلامتی و شادابی هر چه بیشتر جسم می‌شود.

به دنبال پوشیدن لباس‌های بهتر باشید
اگر تا کنون اقدامی در جهت بهتر کردن پوشش خود انجام نداده‌اید،حتماً از تأثیر مهم ظاهر بر روی اعتماد به نفس غافل بوده‌اید. همه چیز از نوع لباس گرفته تا رنگ عینک شما بر قضاوت و دید مردم در مورد شما اثر دارد. هنگامی که نحوه پوشش شما همگام و همسو باشد با طرزی که دوست دارید مردم شما را ببینند و قضاوت کنند،اعتماد به نفس را نیز به دنبال خواهد داشت.
 
ژست‌های موثر را بیاموزید
نحوه عملکرد مغز تحت تأثیر کارهایی است که جسم ما انجام می‌دهد. طبق تحقیقات دانشگاه اوهایو، برخی از حالات و وضعیت‌های جسم، مانند کشیدن دست‌ها در هوا، سطح تستوسترون را در بدن افزایش می‌دهد و باعث می‌شود احساس اعتماد به نفس بیشتری داشته باشیم.

پیرامون مباحثی صحبت کنید که از آن‌ها آگاهی کامل دارید
اطلاعات هر فرد پیرامون موضوعی خاص ممکن است بیش از سایرین باشد. ممکن است اطلاعات شما درباره UPS  راه‌های کشتی‌رانی بسیار دقیق باشد (و قادر باشید به راحتی توضیح دهید که چرا تحویل یک بسته پستی از تنسی به جورجیا  سه روز به طول می‌انجامد.) یا آگاهی داشته باشید که کدام نوع از   k401 می‌تواند برای سرمایه شما بیش‌ترین بازده را داشته باشد و یا اطلاعات جامعی از فوتبال داشته باشید که دیگران قادر نباشند حتی مثالی در این زمینه بزنند.
توضیح مقدمه‌ای پیرامون موضوعی که از آن کاملاً مطلع هستید باعث افزایش اعتماد به نفس شما می‌شود. شما از نقاط قوت خود در زمینه‌های مختلف آگاهی دارید( از مسائلی مطلع هستید که دیگران اطلاعات کمتری در آن زمینه دارند) با بحث و صحبت در این زمینه‌ها می‌توانید ارزش دانش تان را اثبات کنید. صحبت کردن درباره برخی از موضوعات دشوار است چرا که کمتر کسی حاضر به گوش دادن به آن‌هاست. اما اگر شخصاً در صحبت کردن مشکل دارید می‌توانید در بحث‌ها شرکت کرده و از توصیه‌های دیگران استفاده کنید.( مانند توصیه‌های ما)

در مسابقاتی که در آن‌ها مهارت دارید شرکت کنید
می‌دانم به چه چیز فکر می‌کنید. چگونه رقابت کردن با افرادی که سطحشان از من پایین تر است، می‌تواند به اعتماد به نفس من کمک کند؟ پیش از هر چیز، حتی با پرسیدن این سؤال نیز مانند یک برنده فکر کرده‌اید. برنده شدن در یک مسابقه اثراتی به همراه خواهد داشت که باعث افزایش اعتماد به نفس می‌شود.
با وجود اینکه این موضوع موفقیت را تضمین نکرده است حضور در تیمی که اعضایش از آمادگی کمتری نسبت به شما برخوردارند، می‌تواند باعث ارتقای اعتماد به نفس شما شود و شما را برای گام‌های بعدی آماده می‌کند. همچنین باعث می‌شود افراد بیشتری به سطح آمادگی و مهارت شما توجه کنند (که اعتماد به نفس تان را بیشتر بالا می‌برد) تذکر این نکته مهم است که این روش به این منظور نیست که شما باید با دیگران رقابت کنید. هدف این است که کاری انجام دهید تا مهارت تان توسط دیگران تأیید شود.

خصوصیات نامطلوب خود را اصلاح کنید
هرچند گفتن آن آسان نیست، برخی اوقات مشکل طرز نگرش و یا احساسات شما نیست. گاهی اوقات تغییر ضروری است.این بدان معنا نیست که شما انسان بدی هستید و یا از مهارت کافی برخوردار نیستید،بلکه بدان معناست که اگر قصد دارید اعتماد به نفستان را در موضوعی خاص بالا ببرید، بهترین راه این است که مهارت‌های خود را ارتقا دهید. از این که قادر به گیتار زدن نیستید احساس بدی دارید؟ بیشتر تمرین کنید. با بحث پیرامون مسائل سیاسی و اقتصادی احساس بی‌استعدادی می‌کنید؟ در این خصوص بیشتر مطالعه کنید. حتی می‌توانید از دیگران کمک بخواهید. پذیرفتن این موضوع که اطلاعاتتان راجع به موضوعی کامل نیست ایرادی ندارد، اما تظاهر به دانستن در صورتی که اطلاعاتی ندارید به اعتماد به نفستان کمک نمی‌کند.

در آخر، تمامی این روش‌ها پیرامون یک موضوع است:  انجام کارهایی که در آن مهارت دارید احساس رضایت را برایتان به ارمغان می‌آورد. هیچ راه تضمین شده‌ای وجود ندارد که یک شبه اعتماد به نفستان را به ۱۰۰ درصد برساند. اما با ممارست و تمرین نتیجه مطلوب به دست خواهد آمد.

 

 منبع http://farnet.ir


 

سایر مقالات

مقالات مرتبط :
 

اعتماد به نفس در خود ایجاد کنید

نگرش همه چیز است

15 روش برای اینکه روز خود را با انگیزه آغاز کنید

[ad_2]

کارشناس رسمی دادگستری

کارشناس رسمی دادگستری، کسی است که بر مبنای قانون کانون کارشناسان دادگستری، دارای وظایف کارشناسان رسمی است و در صورت ارجاع امر به او، باید به طور رسمی، درباره یک موضوع، اعلام نظر کند و می تواند در مواردی که قاضی یا متقاضی برای تصمیم نهایی نیاز به اظهار نظر تخصصی دارد و پرونده را به آن ها ارجاع می دهد با مطالعه کامل پرونده ابراز نظر کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *