دسته‌بندی نشده

نصاب و تعمیرکار آسانسور به نصب، راه اندازی، نگهداری و تعمیر انواع آسانسورها می پردازند. افرادی که به آن وارد می شوند، باید آموزش های لازم را ببینند.

 

معرفی شغل نصاب و تعمیرکار آسانسور


صنعت ساخت و ساز با صنعت آسانسور رابطه بسیار نزدیکی دارند. آسانسور یکی از ابزار اصلی و تکمیلی هر ساختمانی به خصوص برج ها و ساختمان های بلند می باشد. وجود متخصصانی چون نصاب و تعمیرکار آسانسور در این عرصه بسیار حیاتی و ضروری است.

نصاب و تعمیرکار آسانسور به نصب، راه اندازی، نگهداری و تعمیر انواع آسانسورها می پردازند. امروزه این صنعت شکل تخصصی به خود گرفته است و افرادی که به آن وارد می شوند، باید آموزش های لازم را ببینند. مراحل نصب یک آسانسور عبارتند از :

آهن کشی چاه آسانسور

نصب ریل و درب آسانسور

مکانیکال اسانسور

الکتریکال آسانسور

راه اندازی آسانسور

تست آسانسور

تحویل آسانسور 

در برخی موارد متخصصان آسانسور هر کدام در یکی از بخش های نصب، تعمیر و پشتیبانی (نگهداری) به صورت تخصصی کار می کنند.

هرچه نصاب و تعمیرکار آسانسور از دانش و تجربه بیشتری برخوردار باشد، نصب و تعمیر آسانسور با ایمنی و اطمینان بیشتری انجام می شود. امروزه به صورت مداوم آسانسورهای جدید و مدرن به بازار عرضه می شود که نصاب و تعمیرکار آسانسور باید خود را به روز کرده و با آنها آشنا باشد. از آنجا که قطعات آسانسور به صورت مجزا به ساختمان آورده و در آنجا به هم وصل می شوند، نصاب آسانسور باید از توان بدنی خوبی برای حمل و اتصال این قطعات برخوردار باشد. همچنین نباید از ارتفاع بترسد.

ساعت کاری نصاب و تعمیرکار آسانسور به صورت تمام وقت است. محل کار او در کارخانجات تولید آسانسور یا در ساختمان مشتری است. 

در ادامه برای آشنایی بیشتر با شغل نصب و تعمیر آسانسور اطلاعات کاملی در زمینه وظایف، مهارت و دانش مورد نیاز، تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل، فرصت های شغلی و بازار کار و میزان درآمد نصاب و تعمیرکار آسانسور ارائه می شود.  

 

وظایف نصاب و تعمیرکار آسانسور

مونتاژ قطعات آسانسور و نصب آن

بررسی و کنترل منظم چرخ دنده ها، موتورها، ترمز ها، درب ها و قفل ها برای اطمینان از امنیت آن

انجام تعمیرات لازم

پاسخگویی فوری به تماس های اضطراری مشتریان

تعویض بخش های داخلی آسانسور مانند کف پوش، دکمه ها، سیستم نوردهی و سیستم های ارتباطی

نوشتن گزارش کار

بازرسی تجهیزات آسانسور از لحاظ رعایت شدن مسایل ایمنی در آنها

 

مهارت و دانش مورد نیاز

مهارت در کارهای الکتریکی و مکانیکی

آشنایی با انواع آسانسورها و درک نقشه های آنها

مهارت ارتباطی خوب

برنامه ریزی حجم کاری و زمان مورد نیاز آن

توان تصمیم گیری و حل درست و سریع مسایل و مشکلات به خصوص در شرایط خاص

رعایت مسایل بهداشتی و ایمنی

داشتن مسئولیت پذیری و تعهد در کار – از آنجا که این شغل بسیار حساس است و هرگونه کوتاهی می تواند منجر به از دست رفتن جان چندین انسان شود، داشتن مسئولیت پذیری و تعهد بسیار حیاتی است.

توان بدنی مناسب

 

نحوه ورود به شغل نصب و تعمیر آسانسور

شما می توانید این کار را به صورت کاملا تجربی و نزد یک استاد ماهر یاد بگیرید.

برای آموزش حرفه ای در این شغل می توانید پس از گذراندن سال اول دبیرستان وارد شاخه کار و دانش در رشته مربوطه  شوید. در این رشته امکان ادامه تحصیل در مقطع کاردانی و کارشناسی نیز وجود دارد. ایران دومین کشور بعد از انگلستان است که رشته دانشگاهی نصب و تعمیر آسانسور را راه اندازی کرده است.

همچنین دوره های آزاد این شغل در آموزشگاه های معتبر زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای برگزار می شود که علاقه مندان می توانند در آنها شرکت کنند.
 
 

فرصت شغلی و بازارکار نصاب و تعمیرکار آسانسور

نصاب و تعمیرکار آسانسور می تواند در شرکت های تولید، فروشنده، نصاب و خدمات آسانسور کار کند. همچنین می تواند به صورت مستقل و قراردادی با انواع مشتریان کار کند.

با توجه به اینکه تعداد ساختمان های بلند در شهرها بسیار زیاد است، نیاز به نصاب و تعمیرکار آسانسور برای نصب و سرویس آسانسور در آنها، همیشگی و دائمی می باشد. بنابراین اگر نصاب یا تعمیرکاری در کار خود مهارت و تخصص لازم را داشته باشد، به راحتی می تواند فرصت های شغلی خوبی پیدا کند. همچنین پیش بینی می شود آینده شغلی خوبی نیز پیش روی شغل نصب و نعمیر آسانسور در کشور باشد.

وضعیت استخدام این شغل در برخی کشورهای جهان به شرح زیر است :

آمریکا – پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام این شغل بین سال های2010 تا 2020، رشد11  درصدی خواهد داشت. در حالی که متوسط این رشد برای همه مشاغل 14 درصد می باشد.

 

میزان درآمد نصاب و تعمیرکار آسانسور

درآمد نصابها و تعمیرکاران آسانسور مانند بسیاری از مشاغل فنی، متفاوت است. افرادی که دانش به روز، تجربه، تخصص و تعهد در کار خود داشته باشند، مطمئنا درآمدهای بالاتری نیز خواهند داشت. در مجموع می توان درآمد این شغل را در حد خوبی دانست. این شغل در برخی از کشورها مانند آمریکا در بین مشاغل فنی، بیشترین درآمد را دارد.

میزان درآمد این شغل در برخی از کشورهای جهان عبارتند از :

آمریکا – متوسط درآمد سالانه این شغل 70.910 دلار و برای همه مشاغل 33.840 دلار در سال 2010  بوده است. این عدد در سال 2013 به 74.140 دلار رسیده است.

انگلستان –  متوسط درآمد سالانه این شغل برای افراد تازه کار بین 21.000 تا 29.000 دلار و برای افراد باتجربه بین 38.000 تا 60.000 دلار می باشد.

 

شخصیت های مناسب این شغل

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و … برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.

به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.

شخصیت های مناسب این شغل بر اساس شخصیت شناسی MBTI :(برای مشاهده کامل هرتیپ شخصیتی روی آن کلیک کنید)

  این تیپ شخصیتی از دقت بالایی برخوردار است و دارای مهارت های فنی خوبی می باشند.

  این تیپ شخصیتی توجه زیادی به جزئیات داشته و با زندگی روزمره سروکار دارد.

این تیپ شخصیتی از اطلاعات فنی خوبی برخوردار بوده و به خوبی می تواند با ابزارهای مختلف کار کند. او بیشتر مایل است برای خود کار کند.


 

برخی از افراد معروف در صنعت آسانسور

مهندس امیر یزدان : بنیانگذار و پدر صنعت آسانسور و پله برقی ایران. او نظارت فنی پروژه های نصب آسانسور زیادی از جمله آسانسورهای هتل هیلتون، آسانسورهای شهرک اکباتان و بسیاری از بیمارستانهای معتبر کشور را برعهده داشته است.

مهندس میرعبداله یانی : موسس اولین مدرسه کاردانش آسانسور در ایران و جهان و اولین انستيتو تکنولوژی آسانسور در ایران

 
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به سایت های زیر مراجعه کنید :

http://parslift.com

http://www.liftiran.com/default.asp
 
 
 

 تحقیق، ترجمه و گردآوری     گروه شغل و بازار کار کارشناس رسمی دادگستری  


 

سایر مشاغل حوزه فنی و خدماتی مشاغل سایر حوزه ها

 

 

کارشناس رسمی دادگستری

کارشناس رسمی دادگستری، کسی است که بر مبنای قانون کانون کارشناسان دادگستری، دارای وظایف کارشناسان رسمی است و در صورت ارجاع امر به او، باید به طور رسمی، درباره یک موضوع، اعلام نظر کند و می تواند در مواردی که قاضی یا متقاضی برای تصمیم نهایی نیاز به اظهار نظر تخصصی دارد و پرونده را به آن ها ارجاع می دهد با مطالعه کامل پرونده ابراز نظر کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *