دسته‌بندی نشده

جذب هیات علمی پیام نور

با توجه به گستردگی واحدهای دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، موضوع جذب هیات علمی دانشگاه پیام نور و تدریس در این دانشگاه می تواند مورد توجه بسیاری از علاقه مندان به شغل هیات علمی باشد. از این رو در این بخش نگاهی خواهیم داشت به جذب هیات علمی پیام نور و جزئیات بیشتری از تدریس در دانشگاه پیام نور .

آشنایی با دانشگاه پیام نور

دانشگاه پیام نور در سال 1367 پس از تجمیع امکانات دانشگاه آزاد ایران و ابوریحان بیرونی، به عنوان تنها دانشگاه آموزش باز و از دور در جمهوری اسلامی ایران تاسیس شد. این دانشگاه در حال حاضر دارای 495 مرکز و واحد در سراسر کشور است که به شکل استانی در 31 استان ساماندهی شده‌اند و نیز دارای یک مرکز برون مرزی تحت نام دفتر برنامه ریزی و هماهنگی مراکز بین‌الملل است که در سازمان مرکزی مستقر می‌باشد.

دانشگاه پیام نور در سال گذشته، براساس تولیدات پژوهشی اعضای علمی  و بنا به اعلام مؤسسه‌  ISC، در رتبه‌ نهم دانشگاه‌های برتر کشور قرار گرفت. همچنین در رده‌بندی دانشگاه‌های برتر در حوزه‌ علوم انسانی هم دانشگاه پیام نور در مرتبه‌ یازدهم واقع شد

شیوه های جذب هیات علمی پیام نور

جذب هیات علمی دانشگاه پیام نور و تدریس در دانشگاه پیام نور به سه روش عمده انجام می شود:
الف- استخدام به صورت عضو هيات علمي و طرح سربازي
ب- جذب بصورت بورس
ج- جذب در قالب حق التدریس

جزئیات هر یک از این روشها بدین قرار است:
الف- استخدام به صورت عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور و طرح سربازی: در این روش، برای جذب در دانشگاه پیام نور باید در فراخوان جذب هیات علمی وزارت علوم شرکت کنید و در سامانه جذب هیات علمی رضوی ثبت نام کنید
.
این روش مشابه روش جذب داوطلبان در سایر دانشگاههای دولتی، دانشگاه های غیر انتفاعی غیر دولتی و دانشگاه های وابسته به دستگاههای اجرایی (دانشگاههایی همچون امام صادق(ع)، صنعت نفت،علوم انتظامی، علوم قضایی، فرهنگیان، محیط زیست، علوم اسلامی رضوی، منابع طبیعی رامین و…)است و اصلی ترین و گسترده ترین روش جذب هیات علمی محسوب می شود. بنابراین از اهمیت بیشتری نسبت به سایر روشها برخوردار است.

به این ترتیب، فرایند جذب هیات علمی در دانشگاه پیام نور همانند سایر دانشگاهها از یک رویه و روال مشخص و تعیین شده پیروی می کند که اگر از فرآیند جذب هیات علمی پیام نور اطلاع کافی داشته باشید، شانس بسیار بیشتری برای جذب هیات علمی دانشگاه پیام نور خواهید داشت.( اگر علاقه مند به عضویت در هیات علمی دانشگاه پیام نور به این روش هستید کافی است تا راهنمای جذب هیات علمی دانشگاه پیام نور را از لینک زیر تهیه فرمایید. در این راهنما کارشناسان ما با بیانی ساده اما جامع و دقیق، مسیر صحیح موفقیت را به شما آموزش داده اند.

این راهنما به صورت جامع تدوین شده تا برای همه داوطلبان جذب فراخوان وزارت علوم کاربردی و قابل استفاده باشد.

راهنمای جذب هیات علمی وزارت علوم ( جذب دولتی ، غیر انتفاعی، پیام نور) 
راهنمای گام به گام و عملی برای رسیدن به شغل استاد دانشگاه (ویژه گروه غیرپزشکی-ویرایش ششم-96)

ب- جذب بصورت بورس:متقاضيان دريافت بورس از طريق فراخوان­هاي سالانه وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري، ثبت­نام مي­نمايند. طبق اعلام مرکز جذب دانشگاه پیام نور، امکان تامین بخشی از نیازهای دانشگاه پیام نور از این طریق نیز وجود دارد. (که البته با توجه به سوابق موجود، به نظر نمی رسد چندان قابل توجه باشد).

ج- جذب در قالب حق التدریس: دانشگاه پیام نور در رشته هایی که با محدودیت جذب عضو هیات علمی روبروست، از همکاری مدرسان حق التدریس استفاده می کند.

در این روش برای ساماندهی درخواست های همکاری حق التدریس در دانشگاه پیام نور، از سامانه جذب اساتید مدعو استفاده می شود. این سامانه برای هر استان به صورت مجزا در نظر گرفته شده و مستقل عمل می کند. به عنوان مثال نشانی اینترنتی سامانه جذب اساتید دانشگاه پیام نور استان تهران    http//jazb.tpnu.ac.ir است. (شما می توانید برای یافتن این سامانه در سایر استانها از طریق گوگل اقدام کنید).

برای ارایه درخواست استخدام حق التدریس در دانشگاه پیام نور می توانید مراجعه حضوری انجام دهید یا از سامانه یاد شده استفاده کنید. معمولا روال تنظیم درخواست شامل تکمیل 8 فرم به شرح فلوچارت زیر است:

 
اکنون اگر علاقه مند هستید تا اطلاعات بیشتری در خصوص روش اول (جدب از طریق فراخوان)کسب کنید پرسش و پاسخهای زیررا دنبال کنید:

دانشگاه پیام نور در کدامیک از فراخوانهای سال های گذشته هیات علمی جذب کرده است ؟

بررسی جدول نیازهای فراخوان جذب هیات علمی سالهای قبل نشان می دهد که جذب هیات علمی دانشگاه پیام نور تقریبا همه ساله صورت می گیرد. هرچند این نیاز فراز و نشیب داشته و در برخی سالها قابل توجه و در برخی ناچیز بوده است.(جدول کامل نیازهای دانشگاه پیام نور از شهریور 92 تا شهریور 95 پیوست راهنمای شغلی استاد دانشگاه است که از طریق این لینک در دسترس شماست).

تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور چقدر است ؟

تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور در رشته‌های مختلف بالغ بر 3800 نفر است. ( تعداد دانشجویان این دانشگاه بالغ بر 850 هزار نفر است.)
 

آیا معدل شما برای عضویت در هیات علمی دانشگاه پیام نور مناسب است ؟

یکی از مهمترین سوالاتی که داوطلبین جذب هیات علمی دانشگاه پیام نور با آن مواجهند این است که تاثیر معدل در جذب هیات علمی چیست؟ حداقل معدل برای جذب هیات علمی چقدر است؟ شرط معدل برای جذب هیات علمی دانشگاه پیام نور به چه صورت است؟ آیا معدل آنها برای شرکت در فرایند جذب مناسب است یا خیر؟
 
آیا معیارهای سنجش معدل در فراخوان های هرسال متفاوت است ؟ آیا برای معدل مقاطع کارشناسی، ارشد یا دکتری ضریبی درنظر گرفته می شود؟

پاسخ همه این موارد طبق قانون روشن است اما از آنجا که توضیح موارد مفصل است و حالات مختلفی را در بر می گیرد، خواهشمندیم برای کسب اطلاعات کامل،  راهنمای جذب هیات علمی وزارت علوم را مطالعه نمایید

دارای امتیازات نخبگی یا استعداد درخشان هستید؟ پس یک قدم به شغل هیات علمی نزدیک تر شدید…

اگر دارای افتخارات علمی مانند دانشجوی نمونه کشوری، کسب رتبه در جشنواره های ملی، دارای رتبه اول تا سوم آزمون ورودی رشته تحصیلی خود و عناوینی از این قبیل ، هستید پس شانس شما برای اینکه بتوانید به عنوان هیات علمی دانشگاه پیام نور پذیرفته شوید، بسیار افزایش می یابد.

البته تألیف و ترجمه کتاب و سایر آثار علمی و هنری در کنار چاپ مقالات علمی در نشریات معتبر و بسیاری دیگر از موارد و امتیازات علمی و آموزشی از جمله عوامل مثبت مؤثر در موفقیت شما در این راه می باشد. اطلاعات بیشتر در خصوص مصادیق نخبگی و استعداد درخشان، بخش دیگری از محتوای  کتاب الکترونیک” راهنمای جذب هیات علمی”  است.
 

اگر دارای امتیازات ایثارگری هستید، باز هم یک قدم به شغل هیات علمی نزدیک ترید !

دانشگاه پیام نور برای افرادی که طبق قانون دارای امتیازات ایثارگری می باشند، تسهیلاتی قائل شده است تا با شرایط مناسب تری بتوانند وارد این شغل شوند.

علاوه بر این، در ارزیابی های دانشگاه برای آن دسته از افرادی که سابقه فعالیت مستند در مساجد یا هیات های مذهبی دارند، با نهادهایی همچون بسیج و یا جمعیت های خیریه همکاری داشته اند و یا اینکه حافظ قرآن و یا نهج البلاغه هستند، امتیازاتی قائل می شوند.


حقوق و مزایای هیات علمی دانشگاه پیام نور چقدر است ؟

میزان حقوق هیات علمی دانشگاه پیام نور همانند حقوق هیات علمی دانشگاه دولتی است. همچنین در مزایای مندرج در حکم اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور با سایر دانشگاههای دولتی نیز تفاوت فاحشی مشاهده نمی شود. اما به هر حال در سایر دریافتی ها و تسهیلات ممکن است تفاوتهایی مشاهده شود. شما می توانید جدول کامل حقوق و مزایای اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور را در راهنمای جذب هیات علمی مطالعه فرمایید.
 

آیا با مدرک کارشناسی ارشد می توانم در دانشگاه پیام نور ، هیات علمی شوم ؟

سوال بسیاری از مخاطبان ما و داوطلبین شرکت در فرایند جذب هیات علمی در سال های گذشته این بوده است که آیا جذب هیات علمی با مدرک ارشد امکان پذیر است؟ آیا با مدرک کارشناسی ارشد و به شرط داشتن سوابق آموزشی و پژوهشی می توانند در فراخوان جذب هیات علمی شرکت کنند و موفق شوند؟

پاسخ این است که با مطالعه جدول اعلام نیاز دانشگاه پیام نور در فراخوانهای برگزار شده مشخص می شود که داشتن مدرک دکترای تخصصی در اغلب موارد الزامی بوده است اما مطلق این گونه نبوده و سابقه جذب هیات علمی با مدرک کارشناسی ارشد نیز مشاهده می شود. بنابراین شاید در آینده نیز این موضوع برای واحدهایی که در جذب دکترای تخصصی موفق نبوده اند، تکرار شود.

شاخص های مورد توجه داوران در جلسات ارزیابی چیست ؟

شاخص ها و شرایط جذب هیات علمی دانشگاه پیام نور چیست؟ شرایط اختصاصی جذب هیات علمی دانشگاه پیام نور چه مواردی است؟
داوران به منظور گزینش و انتخاب داوطلبان از شاخص های مختلف و متنوعی که توسط مراجع قانونی تهیه شده و در اختیار آنها قرار داده شده است استفاده می کنند. هر چند که توانایی ها و مهارت های عمومی شما، مهارت برقراری ارتباط، انتقال پیام و تأثیر گذاری شما می تواند به شما در این فرایند کمک کند ولی به هر حال برخی از شاخص ها با مدارک مکتوب و مستند قابل بررسی و امتیاز دهی می باشد.

بخشی از شاخص های ارزیابی داوطلبین شامل ویژگی ها و صلاحیت های عمومی داوطلب از جمله شرط سنی در جذب هیات علمی است و برخی دیگر توانایی علمی او از جمله شرط معدل هیات علمی شدن را مورد هدف و بررسی قرار می دهد و البته برای هر یک امتیازاتی در نظر گرفته شده است. 

اگر شما بتوانید از مدتی قبل نسبت به این شاخص ها (که اغلب آنها تقریبا در طول زمان ثابت بوده اند)، آگاهی پیدا کنید و به صورت هدفمند امتیاز خود را در آنها افزایش دهید، طبیعتا شانس بیشتری برای ورود به جمع اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور پیدا خواهید کرد.
 

سایر فرصت های شغلی عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور کدامند؟

کار در بخش خصوصی، حضور در سازمانها وشرکت های دولتی، مشاوره به سیاستمداران و صاحبان کسب و کار و کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار شخصی ، همگی در پیش روی عضو هیات علمی قرار دارد تا به موازات انجام وظیفه در دانشگاه یا بعد از ساعت کاری، اقدام به انجام آن نماید و بیش از پیش به رشد و بالندگی کشور و موقعیت اقتصادی و اجتماعی خود کمک کند.

با توجه به اینکه امروزه بخش زیادی از اعضای هیات علمی دانشگاه ها، دارای مدرک دکتری تخصصی در رشته خود می باشند، بنابراین تأسیس مراکزی همچون آزمایشگاه، شرکت دانش بنیان، کارگاه تخصصی، داروخانه، مرکز پزشکی، مرکز مشاوره و کلینیک تخصصی و … بر حسب رشته تحصیلی می تواند یکی از حوزه های فعالیت استاد دانشگاه باشد.
 

راهنمای جذب هیات علمی وزارت علوم ( جذب دولتی ، غیر انتفاعی، پیام نور) 
راهنمای گام به گام و عملی برای رسیدن به شغل استاد دانشگاه (ویژه گروه غیرپزشکی-ویرایش ششم-96)

شخصیت شناسی اعضای هیات علمی دانشگاه

اگر نسبت به این موضوع که تدریس و آموزش در دانشگاه مناسب شخصیت شماست یا خیر و هنوز شک و تردید دارید، به شما پیشنهاد می کنیم به روش علمی ابتدا خودتان را بیشتر بشناسید و از توانایی های شخصیتی خود اطلاع بیشتری کسب کنید.  چون هر کدام از ما دارای ویژگی های متمایز و خاصی هستیم و شاید بتوانیم در بعضی از کارها خیلی موفق تر ظاهر شویم. 

مثلا بعضی از ما اگر وارد کارهای فنی و مهندسی شویم، بسیار موفق تر از آن خواهیم بود که استاد دانشگاه شویم.  بعضی از ما در سیاست و مدیریت از استعداد بالایی برخورداریم و ذاتا از قدرت لذت می بریم ، پس شاید بد نباشد به مسیر های سیاسی نگاه کنیم.  بعضی هامون هم عاشق کارآفرینی و برپایی کسب وکار شخصی هستیم. خب خیلی هم عالی است. مطمئنا اگر در این مسیر وارد شویم، بسیار موفق تر خواهیم بود.

ما  اطلاعات بسیار با ارزشی را در خصوص تیپ شناسی شخصیت بر مبنای آزمون های معتبر و شناخته شده علمی نظیر آزمون شخصیت شناسی MBTI و همچنین آزمون شخصیت شناسی هالند و سایر ابزارهای روانشناسی شخصیت آماده کرده ایم که می توانید از اینجا وارد این بخش جالب شوید.

اکنون شما با آگاهی بیشتر نسبت به شغل عضو هیات علمی می توانید روی دانش خود حساب کنید و امیدوار باشید تا در آینده، یکی از افراد موفقی باشید که در این بخش به کشور خود خدمت می کنند و از زندگی مرفهی نیز برخوردارند. موفقیت شما را در ورود به شغل عضو هیات علمی تا رسیدن به مقام استاد دانشگاه آرزومندیم!

توصیه پایانی…

اگر علاوه بر شرکت در فراخوان وزارت علوم، تمایل به شرکت در فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی هم دارید، حتما از کتاب الکترونیک و ضمایم کاربردی مربوط به جذب هیات علمی دانشگاه آزاد هم که به طور اختصاصی برای این دانشگاه تدوین شده استفاده کنید و شانس موفقیت خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید:
 

راهنمای جذب هیات علمی دانشگاه آزاد  
راهنمای گام به گام و عملی برای رسیدن به شغل استاد دانشگاه آزاد(ویژه گروه غیرپزشکی دانشگاه آزاد)

 

کارشناس رسمی دادگستری

کارشناس رسمی دادگستری، کسی است که بر مبنای قانون کانون کارشناسان دادگستری، دارای وظایف کارشناسان رسمی است و در صورت ارجاع امر به او، باید به طور رسمی، درباره یک موضوع، اعلام نظر کند و می تواند در مواردی که قاضی یا متقاضی برای تصمیم نهایی نیاز به اظهار نظر تخصصی دارد و پرونده را به آن ها ارجاع می دهد با مطالعه کامل پرونده ابراز نظر کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *