دسته‌بندی نشده

تبدیل شرکت از مسئولیت محدود به سهامی خاص

[ad_1]

تبدیل شرکت از مسئولیت محدود به سهامی خاص

کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی اموال

تبدیل شرکت از مسئولیت محدود به سهامی خاص

در قوانین جدید اداره ثبت شرکت ها، شرکت هایی که درخواست تبدیل شرکت از مسئولیت محدود به سهامی خاص را دارد می بایست اموال موجود در شرکت را به رویت کارشناس رسمی دادگستری جهت تعیین قیمت رسانده و گزارشی مبنی بر ارزیابی اموال ممهمور به مهر کارشناس رسمی دادگستری را به اداره ثبت شرکت ها تحویل نمایند.

در واقع، در تبدیل شرکت شکل شرکت تغییر می کند و همان دارایی در شکل شرکت جدید بروز پیدا می کند. مزیت تبدیل شرکت، به معنای انحلال و تشکیل شرکت دیگری است که از تشریفات ثبت و پرداخت حق الثبت شرکت جدید جلوگیری می کند.

انواع تبدیل شرکت های تجاری

الف) تبدیل اجباری :

در لایحه اصلاحی قسمتی از قانون تجارت ۱۳۴۷، تبدیل اجباری در خصوص شرکت های سهامی در ماده ۲۸۴ و به بعد مقرر شده است. مواد فوق ناظر به شرکت های سهامی موجود در زمان تصویب لایحه قانونی ۱۳۴۷ بوده است که بر اساس قانون تجارت ( یعنی مواد ۲۱ تا ۹۴) تشکیل شده بودند ولی با تصویب لایحه قانونی مزبور و تغییر برخی احکام مربوط به شرکت سهامی و تبدیل آن ها به دو نوع سهامی عام و سهامی خاص، به موجب ماده ۲۸۴ همان لایحه قانونی، مکلف شده اند که ظرف مدت ۴ سال از تاریخ اجرای لایحه قانونی به صورت شرکت سهامی خاص یا شرکت سهامی عام در آمده و وضع خود را با مقررات لایحه قانونی تطبیق دهند یا به نوع دیگری از انواع شرکت های تجارتی مذکور در قانون تجارت ۱۳۱۱ تبدیل شوند در غیر این صورت منحل شده محسوب می شدند. با توجه به انقضای مهلت ۴ ساله، تبدیل مبتنی بر ماده ۲۸۴ و به بعد امروزه منتفی است اگر چه از احکام آن می توان در تبدیل شرکت های سهامی استفاده کرد.

ب) تبدیل نیمه اجباری :

تبدیل نیمه اجباری، تبدیل مقرر در ماده ۵ ل.ا.ق.ت می باشد که به موجب آن، هرگاه سرمایه شرکت های سهامی خاص یا عام بعد از تاسیس از حداقل مقرر قانونی (پنج میلیون ریال و یک میلیون ریال) کمتر شود باید ظرف یک سال نسبت به افزایش سرمایه تا میزان حداقل مقرر اقدام نموده یا شرکت به نوع دیگری از انواع شرکت های تجاری مذکور در قانون تجارت تبدیل و تغییر شکل یابد. ضمانت اجرای تخلف از تکلیف فوق این است که در غیر این صورت هر ذینفعی می تواند انحلال شرکت را از دادگاه صلاحیت دار درخواست کند.

ج) تبدیل اختیاری :

در تبدیل اختیاری شرکت و مراجع ذی صلاح آن به طور اختیاری تصمیم می گیرند نوع شرکت را تغییر دهند بدون آن که از جانب قانونگذار تکلیفی در این خصوص داشته باشند که بدون تردید مدیر یا مدیران شرکت برای پیشنهاد آن به مراجع تصمیم گیرنده باید دلایل توجیهی قابل قبولی ارائه نمایند که در نهایت پس از بحث و بررسی و امکان حصول شرایط، راه برای تبدیل فراهم می گردد.

نحوه ی تصمیم گیری راجع به تبدیل انواع شرکت ها

برای تبدیل شرکت ، تصمیم گیری به تنهایی انجام نمی شود بلکه باید با ملاحظه شرایط ایجاد هر یک از انواع شرکت ها، شرایط شرکت موجود با شرایط شرکت مورد نظر، مطابقت داده شود. برای تبدیل شرکت ممکن است به شرایطی از جمله افزودن تعداد شرکا، افزایش سرمایه و همچنین اصلاحاتی در اساسنامه شرکت و … نیاز باشد.

به طورکلی، جهت تصمیم گیری راجع به تبدیل شرکت، تحقق شرایط ذیل الزامی است :

1. تبدیل شرکت سهامی به تضامنی و نسبی : رضایت همه شرکا لازم است زیرا مسئولیت شرکا در این صورت نامحدود می شود.

2. تبدیل شرکت سهامی به شرکت بامسئولیت محدود : در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده می باشد و نیازی به اتفاق آرا نیست زیرا نوع مسئولیت شرکا تفاوت ندارد.

3. تبدیل شرکت سهامی به شرکت های مختلط : تصمیم مجمع عمومی فوق العاده و رضایت کلیه شرکایی که از این پس شریک ضامن خواهند بود.

4. تبدیل شرکت سهامی خاص به عام یا بالعکس.

به موجب ماده 278 شرایط ذیل الزامی است :

الف) تصویب مجمع عمومی فوق العاده

ب) سرمایه تا حداقل لازم برای تبدیل به شرکت سهامی عام باشد یعنی حداقل 5 میلیون ریال.

ج) دو سال از تاریخ تاسیس و ثبت گذشته و دو ترازنامه به تصویب مجمع عمومی رسیده باشد.

د) اصلاح اساسنامه مطابق با مقررات شرکت سهامی عام .

نکته : تبدیل شرکت نمی تواند به حقوق اشخاص ثالث که قبل از تبدیل ایجاد شده است، خساراتی وارد کند. به عنوان مثال ، بستانکاران یک شرکت تضامنی که به شرکت بامسئولیت محدود تبدیل شده است، می توانند تبدیل شرکت را نادیده گرفته و همچنان برای طلب خود باز هم به شرکت مراجعه نمایند.

کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی اموال

تبدیل شرکت از مسئولیت محدود به سهامی خاص​

[ad_2]

کارشناس رسمی دادگستری

کارشناس رسمی دادگستری، کسی است که بر مبنای قانون کانون کارشناسان دادگستری، دارای وظایف کارشناسان رسمی است و در صورت ارجاع امر به او، باید به طور رسمی، درباره یک موضوع، اعلام نظر کند و می تواند در مواردی که قاضی یا متقاضی برای تصمیم نهایی نیاز به اظهار نظر تخصصی دارد و پرونده را به آن ها ارجاع می دهد با مطالعه کامل پرونده ابراز نظر کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *