امور اداری و استخدامی

خاص ترین استاد دانشگاه های جهان

خاص ترین استاد دانشگاه های جهان


در مقاله قبل با عنوان ” شما هم می توانید استاد دانشگاه شوید” با اشاره به این که شهریور و بهمن ماه هر سال زمان ثبت نام فراخوان جذب اعضای هیئت علمی است، یادآوری کردیم که برای استاد دانشگاه شدن، اکنون زمان تکمیل اطلاعات و تصمیم گیری است. (اگر هنوز بخش اول را مطالعه نکرده اید توصیه می کنیم ابتدا آن را از اینجا بخوانید)



 همچنین اشاره کردیم که هنوز هرچند اندک اما حتی کارشناسان ارشد هم شانس ارایه درخواست دارند و مخصوصاً فوق لیسانس های رشته های خاص – که دکترای رشته شان کمیاب است- و نیز دوستانی که مشکلی با کار در شهرستانها و دانشگاه های کم برخوردار نظیر تیپ 2 و 3 و یا دانشگاه های غیر انتفاعی ندارند کماکان از شانس بالایی برای هیئت علمی شدن برخوردارند.

اما اگر به این شغل علاقه مندید و هنوز هم در احتمال موفقیت خود دچار تردید هستید، بیایید نگاهی به چند نمونه جالب از ده ها نمونه موجود در گوشه و کنار جهان و البته ایرانیان موفق داشته باشیم تا شما هم بپذیرید که اراده و خواستن در کنار تلاش و پشتکار، رمز در آغوش گرفتن موفقیت است. این چند نمونه را ببینید تا بیشتر باور کنید که همه چیز در رسیدن به این شغل به عشق و اراده و باور و همت خود شما برمی گردد :


 

  پسر بچه اوکراینی، کوچکترین استاد دانشگاه جهان


وییالی نچائو، پسر بچه 9 ساله اوکراینی، بعنوان استاد تاریخ در دانشگاه چرکاسی مشغول به کار است. به گفته مادر این پسربچه ، فرزندش در سه سالگی شروع به صحبت و همزمان شروع به خواندن کرده است.

این پسر بچه باهوش اوکراینی در حالی وارد کلاس تاریح دانشگاه می شود و در برابر تخته سیاه کلاس به تدریس تاریخ می پردازد که بالاجبار بر روی یک صندلی ایستاده است ! اما جدیت وی در درس دادن همانند دیگر اساتید دانشگاه می باشد.


آناتولی کوزمینسکی (anatoliy kuzminskiy)، رئیس دانشکده تاریخ دانشگاه ملی چِرکاسی ، سطح دانش و اطلاعات این پسر 9 ساله را شگفت انگیز خواند. مادر ویتالی نیز پسرش را بسیار کنجکاو و علاقه مند به مطالعه می داند.

ویتالی به همراه مادر و خواهرش ، در خانه ای کوچک در شهر « زِوِنو هورودکا »  در دویست و پنجاه کیلومتری کی یف ، پایتخت اوکراین ، زندگی می کند.

ویکتور یانوکوویچ ، رئیس جمهور اوکراین ، در سال 2012 با اهدای درجه ملی افتخار ، از او قدردانی کرد.
 

پسر 14 ساله،  جوان‌ترين استاد دانشگاه ايران

علي نجفي متولد 1376 در شهر همدان، از 4 سالگي آموختن زبان انگليسي را آغاز كرد و در 6 سالگي در برخي از مؤسسات آموزشي زير نظر اساتيد برجسته، اين آموزش را به صورت جدي و رسمي ادامه داد و توانست پس از 10 سال سطوح مبتدي تا پيشرفته را بگذراند و استاد دانشگاه زبان در دانشگاه آزاد اسلامي واحد همدان و مدرس كانون فارغ‌التحصيلان دانشگاه آزاد شود ؛ جایی كه اكثر دانشجويان وي دانشجوی مقطع كارشناسي ارشد و دكترا هستند.

وي به برخورد دانشجويان در روز اول حضور و تدريس در دانشگاه آزاد همدان  اشاره و بيان كرد: در اين محيط معمولاً استاد خطاب به دانشجويانش مي‌گويد: پسرم يا دخترم، اما اين موضوع اين بار براي من برعكس شده بود، دانشجويان مرا با ديگر همكلاسي‌ها اشتباه گرفته بودند و قبول استاد 14 ساله برايشان عجيب و جالب بود.
 

دختر 19ساله، جوانترین استاد دانشگاه جهان
 

آلیا صبور، دختر ایرانی- آمریکایی در سن ۱۹ سالگی موفق به کسب کرسی استادی دانشگاه شد و بدین ترتیب نام خود را در کتاب رکوردهای گینس ثبت کرد.

این عنوان از ۳۰۰ سال پیش تاکنون در اختیار “کولین مک لورین”، شاگرد فیزیکدان مشهور اسحاق نیوتن بوده است. بیانیه مطبوعاتی کتاب رکوردهای گینس حاکی است الیا صبور، تا کنون جوانترین استاد تمام وقت دانشگاه است که تاریخ تاکنون به خود دیده است.

الیا صبور در سن ۱۰ سالگی وارد دانشگاه شد و در سن ۱۴ سالگی لیسانس خود را با درجه ممتاز در رشته ریاضیات کاربردی از دانشگاه ایالتی استونی بروک (در نیویورک) اخذ کرد.

با این وصف او نخستین زن در تاریخ ایالات متحده است که چنین افتخاراتی را کسب کرده است. صبور، تحصیلات خود را در مقاطع کارشناسی ارشد و PHD در دانشگاه درکسل در رشته مهندسی متالورژی و مواد به پایان رساند. هنوز سه روز به نوزدهمین سالگرد تولد عالیه صبور باقی مانده بود که کرسی استادی دانشگاه کونکوک کره جنوبی را به دست آورد.

کتاب رکوردهاي گينس در ماه فوريه سال قبل بعد از اينکه او توانست در سن نوزده سالگي به عنوان استاد رياضي دانشگاه کنکوک Konkuk سئول برگزيده شود، اسم وی را به عنوان جوانترين استاد دانشگاه جهان ثبت کرد.


ریاضیدان زن ایرانی مقیم امریکا و استاد دانشگاه استنفورد، برنده جایزه جهانی انجمن ریاضی آمریکا

مرحومه مریم میرزاخانی، استاد دانشگاه استنفورد آمریکا به عنوان برنده‌ جایزه ستر (Satter Prize) انجمن ریاضی آمریکا در سال 2013 معرفی شد.

 
به گزارش ایسنا، این جایزه را انجمن ریاضی آمریکا هر دو سال یک بار به زنانی که دستاورد ریاضی مهمی داشته باشند اهدا می‌کند.

مریم میرزاخانی- که تحصیلات کارشناسی ارشد و دکتری را در دانشگاه هاروارد پشت سرگذاشته – از دانش آموزان نخبه المپیادی کشور بوده است که سال 74 در المپیاد جهانی ریاضی ، علاوه بر دریافت مدال طلا با کسب بالاترین امتیاز به عنوان نفر اول جهان شناخته شد.

 

 این دانش آموز نخبه ریاضی، تحصیلات دانشگاهی اش را در رشته ریاضی در دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد. وی از بازماندگان سانحه غمبار سقوط اتوبوس حامل نخبگان ریاضی دانشگاه صنعتی شریف به دره در اسفندماه 76 است که در این حادثه، جامعه ریاضی کشور جمعی از استعدادهای برتر خود را – که از سوی دانشگاه شریف برای شرکت در مسابقه دانشجویی ریاضی عازم جنوب کشور شده بودند – از دست داد.

 

میرزاخانی در سال 2005 زمانی که با کمتر از 30 سال سن در دانشگاه پرینستون آمریکا تدریس می کرد از سوی نشریه علمی Popular Science به عنوان یکی از 10 مغز برتر امریکای شمالی معرفی شد.


دلیل انتخاب مریم میرزاخانی، فعالیت های وی در زمینه محاسبه حجم‌های فضایی منحنی هندسی بود. جیمز کارلسون از انستیتو ریاضیات کلی (Clay Mathematics Institute) در توصیف او گفته بود: میرزاخانی در یافتن ارتباطات جدید، عالی است. وی می تواند به سرعت از یک مثال ساده به دلیل کاملی از یک نظریه ژرف و عمیق برسد. روحش شاد.

دانشمند جوان ایرانی، استاد دانشگاه پرینستون
 

دانشمند جوان ایرانی، با تصدی بر کرسی استادی دانشگاه پرینستون- جایگاهی که پس از انیشتین در اختیار فرد دیگری قرار داده نشد- دنیا را با این سوال مواجه کرده است که آیا انیشتین بعدی، یک ایرانی خواهد بود؟ نیما ارکانی حامد در حال حاضر استاد دانشگاه هاروارد و دارای کرسی استادی در دانشگاه پرینستون است. این کرسی از سال ۱۹۳۳ تا ۱۹۵۵ در انحصار آلبرت انیشتن بوده است.

پس از اعلام نظریه عملکرد جهان ارکانی، از او دعوت شده که در طرح تونل شتاب دهنده سوئیس (LHC) که با هزینه بالغ بر ۵ میلیارد دلار ساخته شده، رهبری آزمایش ها را بر عهده داشته باشد. تلاش نظریه ابر ریسمان که اخیرا اعلام شده، در این است که توضیح دهد ذرات، کوچکترین ماده تشکیل دهنده مواد نیستند بلکه حلقه های مرتعشی که ریسمان نامیده می شوند، کوچکترین بخش به حساب می آیند.

تئوری دکتر ارکانی که به همراه دو فیزیکدان دیگر معرفی شده به عنوان مدل ADD، (Arkani-Dvali-Dimopoulos) شناخته می شود. اکنون ارکانی و همکارانش امیدوارند بتوانند به کمک شتاب دهنده هاردن (LHC) مدل خود را اثبات کنند. اثبات این نظریه می تواند تحول بسیار بزرگی در فیزیک ذرات به وجود بیاورد.

اینها تنها چند نمونه کوچک از مثالهای موجود هستند و این واقعیت زیبا را تداعی می کنند که ” تو همانی هستی که می اندیشی”. بنابراین اگر واقعاً به استاد دانشگاه شدن می اندیشید، هم اکنون خود را استاد دانشگاه بدانید و دست به کار شوید: ابتدا اطلاعات بیشتری را با مراجعه به صفحه مربوط به این شغل به دست آورید و سپس با عزمی جدی برای رسیدن به هدف برنامه ریزی کنید. مطمئن باشید که اگر خودتان بخواهید هیچ مانعی مقابل شما قدرت ایستادگی نخواهد داشت.

۵ راه برای آنکه در محل کار خود تاثیرگذار باشید

4 نشانه که باید شغلتان را عوض کنید !

100 سوال رایج در یک مصاحبه شغلی بین المللی

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *