جرایم رایانه ای

قوانین مبارزه با هکرها از زبان کارشناس رسمی دادگستری رشته جرایم رایانه ای

[ad_1]

قوانین مبارزه با هکرها از زبان کارشناس رسمی دادگستری

کارشناس رسمی دادگستری در زمینه کامپیوتر و فناوری اطلاعات از برخورد قانون با هکرها و فعالان این زمینه می گوید.

بنا بر قانون و با توجه به مواد 725 و 753 هر گونه دسترسی غیر مجاز و بدون اجازه به اطلاعات دیگران و هم چنین استفاده بدون اجازه از محصولات نرم افزاری افراد یا شرکت ها جرم محسوب می شود و پیگرد قانونی دارد .

مینو اصلح کارشناس رسمی دادگستری می گوید : ” اکثر کشورهای دنیا نیاز به مجازات هکرها را پذیرفته اند و قوانین مختلفی برای برخورد با این افراد وضع شده است “

با توجه به شکایات خصوصی افراد یا مشاهده رفتار مشکوک در حوزه اینترنت و فضای مجازی ، وب سایت ها رصد می شوند و در صورت محرز شدن جرم پیگیری آغاز می شود.دستگاه قضایی کشور به صورت کامل از فضای سایبر حمایت کرده و برای مجازات متخلفان اقدامات گسترده ای انجام می گیرد .

هک و نفوذ علاوه بر مشکلاتی که برای سازمانهای دولتی و خصوصی به وجود می آورد حریم خصوصی کاربران را نیز تهدید می کند که این مسئله بسیار مهمی ست . حفظ حریم خصوصی همه افراد جامعه و امنیت انها از اهداف اساسی پلیس است .

کارشناس رسمی دادگستری در رشته کامپیوتر و فناوری اطلاعات گفت :

” شایسته است والدین با نظارت بیشتر بر رفتار فرزندانشان آنها را کنترل کرده و از جذب شدن انها به وب سایت هایی که محتوای غیر اخلاقی و مجرمانه دارند جلوگیری کنند . به عنوان مثال وب سایت های آموزش هک برای نوجوانان و جوانان به دلیل عدم اطلاعات کافی بسیار جذاب است .”

جرائم رایانه ای به دو صورت انجام می شوند .

 در اولین روش با استفاده از رایانه و اعمالی مانند نشر اطلاعات غلط ، نشر اخبار محرمانه و…  ارتکاب جرم صورت می گیرد.

جرائم جدیدتری مانند هک در دسته دوم قرار می گیرند که در آن شخص به صورت غیر قانونی و غیر انسانی به سامانه ها نفوذ پیدا کرده ، از اطلاعات آنها به اشکال مختلف سوء استفاده نموده و به مخاطب خسارات مادی و معنوی وارد می کند .

 

کارشناس مربوطه در زمینه مبارزه با هکرها گفت :

” مشکل اصلی رسیدگی به این جرائم این است که علاوه بر مجرمان واقعی با تعداد زیادی از افراد مواجه هستیم که برای کنجکاوی و تفریح و… به این امور مجرمانه می پردازند.

اینجا نیز پیشگیری بهتر از درمان است البته بهتر است بگوییم پیشگیری بهتر از مجازات است .

باید برای جوانان به فکر تفریحات مناسب و سالم باشیم و از این طریق هم به نیازهای روحی آنان رسیدگی کنیم و نیز کمک کنیم اوقات فراغتشان را به بهترین شکل پر کنند.افسردگی نقش گسترده ای در اعتیاد به فضای اینترنت دارد که همه دنیا باید برای آن به فکر چاره باشد.

سوالی که پیش می آید این است :” اگر هکر مورد نظر در جای دیگری از دنیا باشد می توانیم از او شکایت کنیم ؟”

در جواب باید گفت تعقیب جرم شامل قوانین محلی ست که جرم در آن اتفاق افتاده است اما برای جرائمی که در محدوده “جرائم علیه امنیت ” قرار می گیرند در هر جای دنیا امکان پیگیری وجود دارد .

 

 

 

 

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *