امور آموزشی

علوم و صنایع غذایی


رشته کارشناسی علوم و صنایع غذایی 

معرفی رشته کارشناسی علوم و صنایع غذایی ، سرفصل دروس ، دانشگاه های پذیرنده و مشاغل و بازار کار کارشناسی علوم و صنایع غذایی گرایش کنترل کیفی و بهداشتی و معرفی رشته های ارشد علوم و صنایع غذایی گرایش کنترل کیفی و بهداشتی
 

معرفی رشته کارشناسی علوم و صنایع غذایی :

علوم و صنایع غذایی به علوم و صنایعی اطلاق می‌شود که طی آن مواد خام غذایی گیاهی و حیوانی، تولید، برداشت و فرآوری شده، برای مصرف آماده می‌گردند.

دوره کارشناسی پیوسته رشته علوم و صنایع غذایی شاخه ای از آموزش علوم کاربردی است که در آن دانش آموختگان با آخرین دستاوردهای علمی و کاربردی در کنترل کیفیت و ایمنی غذا آشنا می شوند و می توانند در آینده به تولید محصولات غذایی سالم، با کیفیت بهتر و با حداقل ضایعات کمک نمایند.

این رشته در زیر مجموعه علوم پزشکی قرار می گیرد و در دانشگاه های علوم پزشکی تدریس می شود، 

در ادامه برای آشنایی بیشتر متقاضیان انتخاب رشته کنکور و نیز افرادی که در بازار کار و استخدام به دنبال آینده شغلی بهتری هستند، اطلاعات بیشتری شامل: برنامه درسی(سرفصل) و تعداد واحد ها، دانشگاه های دارای رشته علوم و صنایع غذایی، معرفی رشته های ارشد علوم وصنایع غذایی (به منظور ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر) و معرفی فرصت شغلی و بازارکار این رشته ارایه می شود.

سرفصل دروس علوم و صنایع غذایی و  تعداد واحدها:

دروس عمومی : 20 واحد
دروس پایه : 29 واحد
دروس اصلی : 26 واحد
دروس اختصاصی اجباری : 33 واحد
دروس اختصاصی اختیاری : 4 واحد
کارآموری در عرصه : 16 واحد
جمع : 130 واحد

 

دروس عمومی

نام درس

تعداد واحد

نام درس

تعداد واحد

دو درس ازدروس مبانی نظری اسلام

4

ادبیات فارسی

3

یک درس از دروس اخلاق اسلامی

2

زبان عمومی

3

یک درس از دروس انقلاب اسلامی

2

تربیت بدنی 1

1

یک درس ازدروس تاریخ وتمدن اسلامی

2

تربیت بدنی 2

1

یک درس از دروس آشنایی با منابع اسلامی

2

جمع

20


 

دروس پایه علوم و صنایع غذایی 

نام درس

تعداد واحد

نام درس

تعداد واحد

ریاضی

3

اصول کامپیوتر

1

فیزیک

3

شیمی تجزیه

3

شیمی عمومی

3

شیمی فیزیک

3

شیمی آلی

3

بیوشیمی عمومی

3

فیزیولوژی

2

آمار مقدماتی

2

میکروبیولوژی عمومی
و انگل شناسی

3

جمع

29


 

دروس اصلی علوم و صنایع غذایی 

نام درس

تعداد واحد

نام درس

تعداد واحد

شیمی مواد غذایی (1)

3

اصول مهندسی صنایع غذایی

3

شیمی مواد غذایی (2)

3

تجزیه دستگاهی مواد غذایی

2

میکروبیولوژی مواد غذایی

4

مسمومیت های غذایی

1

اصول مدیریت

2

اصول و روش های نگهداری مواد غذایی

2

بهداشت و ایمنی در صنایع غذایی

2

روش های بررسی و پژوهش

2

اصول تغذیه

2

جمع

26


 

دروس اختصاصی اجباری علوم و صنایع غذایی 

نام درس

تعداد واحد

نام درس

تعداد واحد

زبان تخصصی

2

صنایع روغن

2

تجزیه مواد غذایی

4

صنایع سبزی و میوه و کنسرو

2

کنترل کیفیت مواد غذایی(1)

4

صنایع قند

2

کنترل کیفیت مواد غذایی(2)

3

صنایع قنادی و نوشیدنی ها

2

میکروبیولوژی صنعتی

2

صنایع بسته بندی

2

صنایع غلات

2

اثر فرآیند بر مواد غذایی

1

صنایع گوشت

2

سمینار

1

صنایع شیر و لبنیات

2

جمع

33


 

دروس اختصاصی اختیاری علوم و صنایع غذایی

نام درس

تعداد واحد

نام درس

تعداد واحد

اصول طراحی کارخانجات صنایع غذایی

2

آب و فاضلاب

2

خوردگی در صنایع غذایی

2

جمع

8

اصول اقتصاد و مدیریت صنعتی

2

دانشجویان ملزم به گذراندن 4 واحد از دروس فوق طبق نظر گروه آموزشی هستند.

 

دروس کارآموزی در عرصه علوم و صنایع غذایی

نام درس

تعداد واحد

نام درس

تعداد واحد

کارآموزی در عرصه صنایع غلات

2

کارآموزی در عرصه صنایع سبزی و میوه

2

کارآموزی در عرصه صنایع گوشت

2

کارآموزی در عرصه صنایع قند

2

کارآموزی در عرصه صنایع شیر و فراورده ها

2

کارآموزی در عرصه صنایع نوشابه و قنادی

2

کارآموزی در عرصه صنایع روغن

2

کارآموزی در عرصه مراکز کنترل کیفیت مواد غذایی

2

جمع

16

 

دانشگاه هایی که در رشته علوم و صنایع غذایی 
پذیرش دانشجو دارند (بر اساس دفترچه کنکور 95)

(غیر از دانشگاه پیام نور، موسسات غیرانتفاعی و دانشگاه آزاد)

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

دانشکده علوم پزشکی نیشابور

دانشگاه علوم پزشکی تبریز

دانشگاه علوم پزشکی سمنان

 


رشته های ارشد علوم و صنایع غذایی (بر اساس دفترچه کنکور ارشد علوم پزشکی 96):

فارغ التحصیلان کارشناسی علوم و صنایع غذایی می توانند در رشته های زیر در مقطع ارشد ادامه تحصیل دهند:
 

رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی

رشته مهندسی پزشکی (بیوالکتریک)

رشته مهندسی پزشکی (زیست مواد)

رشته اپیدمیولوژی

رشته ارزیابی فناوری سلامت

رشته اقتصاد بهداشت

رشته انفورماتیک پزشکی

رشته آمار زیستی

رشته بیوشیمی بالینی

رشته علوم تغذیه

رشته علوم و صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفی و بهداشتی)

رشته علوم بهداشتی در تغذیه

رشته میکروب شناسی مواد غذایی

رشته فناوری اطلاعات سلامت

رشته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی

رشته مدیریت خدمات بهداشتی درمانی

رشته نانوتکنولوژی پزشکی

رشته زیست فناوری پزشکی

رشته رفاه اجتماعی

علوم تغذیه در بحران و حوادث غیر مترقبه

کنترل مواد خوراکی و آشامیدنی

تاریخ علوم پزشکی

آموزش پزشکی

برنامه ریزی یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی 

سم شناسی

 

ژورنالیسم پزشکی

تکنولوژی آموزشی در علوم پزشکی

وضعیت استخدامی رشته کارشناسی علوم و صنایع غذایی

مشاغل زیر به طور مستقیم به این رشته تحصیلی ارتباط دارد و دانش آموختگان در صورت فعالیت در این شغل بیشترین ارتباط را بین رشته تحصیلی و شغل خود برقرار خواهند کرد : 

 

همچنین مشاغل زیر از جمله مهمترین مشاغل موجود در دستگاه های دولتی است که با این رشته تحصیلی ارتباط دارد:

 

 

  منبع     کارشناس رسمی دادگستری  
سایر رشته های کارشناسی گروه علوم تجربی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *