پرستاری
کارشناس رسمی دادگستری رشته پرستاری
- اظهارنظر در مورد انجام اقدامات مراقبتی براساس استانداردهای حرفه پرستاری و ثبت و پیگیری آن
- اظهارنظر در مورد حفظ سر حرفه ای وحفظ اطلاعات پرونده بیمار
- اظهارنظر در مورد سوء استفاده از اختیارات شغلی
- اظهارنظر در مورد چگونگی مصرف و نگهداری تجهیزات و داروها در بخش
- اظهارنظر در موردکنترل عملکرد تجهیزات مورد استفاده در بخش در هر شیفتکاری
- اظهارنظر در مورد حسن اجرای اقدامات مراقبتی توسط سایر اعضای گروه پرستاری
- اظهارنظر در مورد انجام اقدامات ضروری به منظور پیشگیری از عفونت ها
- اظهارنظر در مورد تجویز یا تزریق دارو بدون مجوز پزشک یا تزریق دارو در محلیکه باعث آسیب اعصاب محیطی میگردد
- اظهارنظر در مورد همکاری در سقط غیرمجاز
- اظهارنظر در مورد اجتناب از درمان یا پایان دادن به زندگی بیماران بدحال ( اتانازی)
- اظهارنظر در مورد دستکاری پرونده بیمار
- اظهارنظر در موردکوتاهی در اطلاع دادن وضعیت بیمار به پزشک و عملکرد به موقع در موارد اورژانس
- اظهارنظر درکورد خودداری ازکمک به مددجویان اورژانسی
- اظهارنظر در مورد محافظت های مرسوم سیستم توزیع دارو در بخش و تاخیر دادن دارو
- اظهارنظر در مورد صدمات وارده به بیمار شامل : افتادن، سوختن، اشتباهات دارویی، ضرب و جرح و بستن غیرقانونی بیمار
- اظهارنظر در مورد حریم شکنی یا تجاوز به حریم خلوت بیمار بستری در بخش
- اظهارنظر در مورد عدم صلاحیت حرفه ای و انظباط حرفه ای
- اظهارنظر در مورد انجام اقدامات لازم در بخش مراقبت های ویژه و اتاق عمل
- اظهارنظر در مورد چگونگی تغذیه بیماران و امتناع از اظهارنظر در مورد قصور در انجام وظیفه پرستاری
- اظهارنظر در موردکنترل هویت نوزاد هنگام تحویل به والدین
کارشناس رسمی دادگستری پرستاری
حرفه پرستاری به لحاظ جایگاه آن در جامعه و ارزش معنوی آن در جامعه بسیار شایان توجه است ولی مانند تمامی مشاغل احتمال قصور ، عدم دقت به وظایف محوله منجر به ورود آسیب به بیمار بشود ، در چنین مواردی برای تعیین درصد قصور و همچنین عامل تقصیر و علت بوجود آمدن این خسارت یا اسیب کارشناسان رسمی رشته پرستاری هستند که اظهار نظر می کنند ، بعنوان مثال اظهار در مورد اقدامات مراقبتی در یک بیمارستان بر اساس استانداردهای حرفه ی پرستاری و تطبیق آن در صورت نیاز به موضوع اینچنینی اگر که خسارت یا آسیبی به بیمار وارد شده باشد توسط کارشناسان این رشته اظهار نظر می شود. همچنین در خصوص افشاء اسرار چون پرستاری مانند پزشکی میبایست اسرار و اطلاعات بیمار چه به لحاظ مسائل خصوصی که ترک کرده یا پرونده خصوصی بیمار که به عنوان یک سرّ میباشد محافظت شود. پس افشا در این اسرار اتفاق بیفتد نحوه روند برخورد با آن و تعیین مقصر به بحث کارشناسی نیاز است. سوءاستفاده از اختیارشان و همچنین چگونگی مصرف داروها و همچنین کنترل عملکرد تجهیزات مورد استفاده در شیفتهای کاری و همچنین روند حسن اجرای اقدامات مراقبتی توسط اعضای گروه پرستاری براساس استانداردهای حرفه پرستاری و همچنین اقدامات ضروری به منظور پیشگیری از عفونتها در بیمارستانها یا مراکز بهداشتی و یا همچنین مجوز تزریق یا عدم مجوز تزریق دارو به یک بیمار که احتمال ورود آمدن آسیبهای عصبی میشود جزء وظایف کارشناسان است. سقط جنین غیر مجاز یا سقط جنین یا هر موضوعی که مربوط به مباحث مامایی و دخالت پرستاران در آن امر مشاهده شده است . اظهار نظر درخصوص از اجتناب از درمان یا پایان دادن به زندگی بیماران بدحال ، درخصوص دستکاری پرونده بیمار و همچنین نقش پرستاران در کوتاهی در ارائه اطلاعات وضعیت بیمار به پزشک همچنین خودداری از کمک به بیماران و مددجویان اورژانسی ، همچنین روند توزیع نا صحیح توزیع دارو که منجر ورود صدمات به بیماران میشود و عدم رعایت استانداردهای ویژه در اتاق عمل جزو وظایف پرستاران است و قصور در هر کدام از این موارد و در صورت اجرا به امر محاکم و استفاده از حضور کارشناسان رسمی دادگستری رشته پرستاری میبایست درخصوص این موارد عاملین قصور یا تقصیر و درصد تقصیر اظهار نظر بکنند. موضوع سقط جنین و انجام سقط جنین غیر مجاز و همچنین کنترل هویت نوزاد قابل تحویل به والدین در صورتی که اشتباه در تحویل نوزاد صورت گرفته باشد مهمترین و شایعترین اشکالات و تخلفات صنف پرستاری است.
-
بررسی تخلفات پرستاران
تخلفات پرستاران عمدتا شامل موارد سهوی و عمدی در خصوص رسیدگی به بیمار است. رسیدگی به بیمار که توسط پرستاران انجام می شود می تواند دچار خطاهایی از جمله عدم آگاهی، عدم اطلاع از ضوابط و قوانین بیمارستانها، عدم تشخیص در علائم حیاتی بیمار می شود. کارشناس رسمی نسبت به…
ادامه مطلب... -
آموزش استفاده از وسایل ضد بارداری توسط کارشناس رسمی دادگستری رشته مامایی
یکی از حوزه های فعالیت کارشناس رسمی دادگستری رشته مامایی ، آموزش استفاده از وسایل ضد بارداری به زوج هایی است که خواستار بچه نمی باشند و یا آمادگی لازم برای بچه دار شدن را ندارند . کارشناس دادگستری رشته مامایی کلاس هایی را برای آموزش این افراد برگزار میکند…
ادامه مطلب... -
مجازات قصور پرستاری
شغل پرستاری به عنوان یکی از مشاغل دشوار بوده که در عین حال با مسئولیت های فراوان و نه چندان ساده همراه است. به همین منظور منزلت این حرفه در اجتماع، جایگاه کمی نیست. با وجود حساسیت های بالای موجود در این حرفه و نیز تلاش های بی وقفه کادر…
ادامه مطلب... -
بررسی نحوه کارگزاری IUD توسط کارشناس رسمی دادگستری مامایی
IUD یا Intra Uterine Device به معنی وسیله ی درون رحمی می باشد. از این وسیله برای جلوگیری از بارداری استفاده و درون رحم گذاشته می شود. متداول ترین فرم آن به صورت حرفT می باشد. IUD با درصد اطمینان 99 و به مدت طولانی یعنی 3 تا 10 سال…
ادامه مطلب... -
برخورد کارشناس رسمی دادگستری رشته مامایی درمقابل پاره کردن غیرعمد پرده بکارت
یکی ازمشکلات شایع جوامع امروزی پاره شدن غیرعمد پرده بکارت دختران می باشد. این اتفاق چه با رضایت دختر و چه بدون رضایت دختر در جامعه صورت ناخوشایندی دارد و آثار جبران ناپذیری را به دختر وارد می کند و باعث بی آبرویی دختر و خانواده ی او می شود…
ادامه مطلب... -
تشریح مسئله ی ترمیم پرده ی بکارت توسط کارشناس رسمی دادگستری رشته مامایی
مطابق اطلاعاتی که کارشناس رشته مامایی مطرح میکند ، پرده بکارت تحت عواملی ممکن است دچار پارگی گردد. مانند فعالیت های ورزشی سنگین ، جراحی های درناحیه لگن ، انجام مقاربت و نزدیکی و خودارضایی درصورت وارد کردن یک شی به داخل واژن و … .البته ناگفته نماند که بعضی…
ادامه مطلب... -
بررسی سقط های تروماتیک توسط کارشناس رسمی دادگستری رشته مامایی
تعریف سقط تروماتیک : تعریف کارشناس رسمی رشته مامایی از سقط تروماتیک عبارت است از سقطی که به دنبال ضربه و تروما مثل تصادفات به طور مستقیم و شدید به ناحیه ی شکم زن باردار وارد شده و منجر به خروج جنین از بدن مادر و مرگ او شود .…
ادامه مطلب...