ارش البکاره چیست و چگونه تعیین میشود؟
برای دانستن اینکه ارش البکاره چیست و چگونه تعیین می شود اول باید باید بدانیم که ارش یک نوع دیه است. اگر در تجاوز صورت گرفته، زنای به عنف و اکراه در صورتی که زن باکره باشد، شخص مرتکب علاوه بر مجازات های مقرر در قانون با پرداخت ارش البکاه محکوم می شود.
سالانه افراد زیادی مجبور به پرداخت ارش البکاره میشوند. اما تعیین این که میزان ارش البکاره به چه صورتی است و همچنین به چه کسانی تعلق میگیرد از موضوعات تخصصی است که کارشناس مامایی در خصوص آن باید اظهار نظر کند.
در معیار تعیین ارش البکاره باید توجه داشت زمانی که بدون انعقاد عقد و بدون آنکه صیغه عقدی خوانده شود و رابطه جنسی شکل بگیرد که همراه با انکار و عدم تمایل زن باشد، در واقع تجاوز محسوب می شود. اگر دختر باکره باشد و این عمل موجب از بین رفتن پرده بکارت او شود باید ارش البکاره که همان خسارت پرده بکارت او می باشد نیز علاوه بر مابقی مجازات ها در قانون پرداخت شود.
ازاله البکاره تنها در صورتی تعلق میگیرد که عمل مقاربت برخلاف میل زن بوده باشد و تجاوز محسوب شود. اگر حیله ای در کار باشد یا خود زن خواستار رابطه زنا باشد و تمایل قلبی داشته باشد ازاله البکاره به او تعلق نمی گیرد.
البته باید توجه داشت که ازاله البکاره می تواتد از راه های دیگری مانند تصادف یا حوادث دیگری نیز صورت پذیرد. ماده 150 قانون دیات اشاره می کند اگر ازاله البکاره با انشگت یا هر چیز دیگری انجام بگیرد و موجب صدمه به مثانه شود، علاوه بر دیه کامل یک انسان شامل مهرالمثل هم خواهد شد.
تعیین ارش البکاره که در ماده 658 قانون دیات به آن اشاره شده است، موجب ضمان مهرالمثل است و هیچ تفاوتی بین عمدی یا غیرعمدی بودن ازاله البکاره وجود ندارد. مسئله دیگر پرداخت ازاله البکارت دختری است که پرده ی بکارت خود را ترمیم کرده است که این پرده بکارت مانند عضو اصلی او محسوب می شود.
در تعیین ارش البکاره باید به دخترانی که به صورت مادر زاده و طبیعی پرده نداشته اند هم همین حکم را دارد؛ یعنی باکره محسوب می شود و خسارت پرده بکارت به آن تعلق میگیرد. منظور از ازاله بکارت فارغ از این است که پرده پاره شده باشد یا پرده انقدر محکم باشد که پاره نشده باشد. در هر دو صورت ازاله بکارت محقق شده است و شامل خسارت می شود.
در معیار تعیین ارش البکاره به نظر برخی فقها میزان ارش البکاره باید برابر با میزان مهرالمثل باشد. این نظر مورد نقد و اشکالات زیادی قرار گرفته است. در ماده 446 قانون مجازات اسلامی نیز گفته شده است که مقام محاسبه کننده و صادر کننده میزان ارش البکاره، باید دادگاه باشد. در این بررسی ها عوامل زوال پرده بکارت در میزان دیه ان بسیار موثر است. میزان دیه ازاله البکاره اگر با نزدیکی همراه با اکراه باشد بسیار بیشتر از دیه ازاله بکارت با عواملی همچون تصادف است.
برای کسب اطلاعات دقیق تر از ارش البکاره و تعیین آن پیشنهاد میکنیم از کارشناسان پزشکی و پیراپزشکی و دندانپزشکی استفاده گنید، البته بررسی های بیشتر و نظارت بر این امور بر عهده کارشناس مامایی است. در صورت نیاز به کارشناس میتوانید با شماره تلفنهای موجود تماس حاصل نمائید.